Antistasi

Με τον Σάββα Ιακωβίδη

ΑΣ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ με τον Λένιν: «Θαυμαστά, γοητευτικά, μεθυστικά συνθήματα χωρίς καμία βάση, να η πεμπτουσία της επαναστατικής έκφρασης». Κάτι ξέρει ή μάλλον πολλά ξέρει από αυτά ο Πρόεδρος Χριστόφιας. Άλλωστε, η πολιτική του ΑΚΕΛ, ως μαρξιστικού, λενινιστικού κόμματος στηρίζεται στην αφειδή χρήση συνθημάτων για να κινητοποιούνται και να κρατούνται σε εγρήγορση οι λαϊκές μάζες. Ο Δ. Χριστόφιας δεν ξεχνά το παρελθόν του.

Απευθυνόμενος, την περ. Παρασκευή, στους νέους υπουργούς είπε διάφορα, που εξόργισαν τους πολίτες, επειδή ο ίδιος όφειλε να τα είχε υλοποιήσει πριν από τρία χρόνια. Σε δύο περιπτώσεις, για να δραματοποιήσει την ήδη τραγική κατάσταση στην οικονομία, στο Κυπριακό και στην κοινωνία, ο Δ. Χριστόφιας ζήτησε όπως γίνει για όλους ιδεολογία και κόμμα μας, η Κύπρος και η σωτηρία της. Τι γοητευτικό σύνθημα…

Ο Πρόεδρος ποιον μπορεί να πείσει με αυτό το σύνθημα; Πρώτα απ’ όλα ας απευθυνθεί στο κόμμα του. Το ΑΚΕΛ, αξιοποιώντας την πρωταγωνιστική συμμετοχή του στην Κυβέρνηση, έχει ως σκοπό του την άλωση της κρατικής και ημικρατικής μηχανής. Είναι περισσότερο ασύδοτο και προκλητικό από όσους προηγήθηκαν. Ξέρει τι κάνει. Όποιοι και να έρθουν στην εξουσία μετά, θα βρουν μπροστά τους και παντού ΑΚΕΛικούς.

Το ΑΚΕΛ δεν έχει άλλη ιδεολογία παρά τη μαρξιστική, λενινιστική. Σκοπός ύπαρξης είναι η εξυπηρέτηση του κόμματος, που δεν ανέχεται κριτική, δεν αναγνωρίζει λάθη, διεκδικεί την αποκλειστικότητα της αγωνιστικότητας, της σοβαρότητας και της κοινωνικής προσφοράς, επικαλούμενο την 85χρονη ιστορία του και καθυβρίζει όσους τολμούν να διαφωνήσουν μαζί του. Όμως, τριάμισι χρόνια διακυβέρνησης του τόπου ήταν ικανά να ξεσκεπάσουν και να κατερειπώσουν την ΑΚΕΛική μυθολογία περί της δήθεν ικανότητάς του να κυβερνά.

Η φονική έκρηξη στο Μαρί απογύμνωσε το ΑΚΕΛ και τον Πρόεδρο. Απέδειξε ότι είναι ανίκανοι να οδηγήσουν τον τόπο μπροστά. Η ανθρωποκτονία 13 συμπατριωτών μας επιβεβαίωσε την ανεπάρκεια, την ανευθυνότητα και την αναξιότητά τους σε βαθμό πολιτικού κακουργήματος. Θυσίασαν κυριολεκτικά τον τόπο για τις πολιτικές και ιδεολογικές σκοπιμότητές τους. Αφού κατακρήμνισαν το Κυπριακό και κατεδάφισαν την οικονομία, αφού απογύμνωσαν την άμυνα και καταρράκωσαν την παιδεία, τώρα φωνάζουν, «βουράτε γειτόνοι».

Αυτήν την κωμική έννοια έχει η έκκληση του Προέδρου να γίνει για όλους, ιδεολογία και κόμμα η Κύπρος. Αν έτσι είναι τα πράγματα, όφειλε να μην είχε κάνει τις ολέθριες, γενναιόδωρες παραχωρήσεις του στους Τούρκους. Όφειλε να είχε ακούσει όσους για δυόμισι χρόνια τού υπέβαλλαν ότι έπρεπε να πάρει μέτρα για τη διάσωση της οικονομίας.

Προπάντων, ο Πρόεδρος όφειλε να προλάβει την έκρηξη στο Μαρί και την καταστροφή της σπουδαιότερης υποδομής του τόπου. Αφού ανατίναξε και ισοπέδωσε τα πάντα, χωρίς να έχει τον πολιτικό ανδρισμό να αναλάβει τις ασήκωτες πολιτικές ευθύνες του, καλεί τώρα όλους σε συστράτευση για σωτηρία της Κύπρου. Τους θέλει συνυπεύθυνους και συνένοχους της αναξιότητας και της ανεπάρκειάς του.

Τώρα θυμήθηκε την ενότητα, τη σταθερότητα και τους καταρρακωθέντες θεσμούς. Ένας Πρόεδρος, όμως, που έχασε οριστικά την εμπιστοσύνη του λαού, που μουρμουρά και τον καταριέται, δεν μπορεί να είναι η σωτηρία του. Ένας Πρόεδρος που έμεινε μόνος με το ΑΚΕΛ, αφού ανατίναξε τη συναίνεση και τη συνδιαβούλευση, δεν δικαιούται να τις επικαλείται. Μόνο οι αφυπνισμένοι πολίτες μπορεί να είναι οι σωτήρες του τόπου επειδή ιδεολογία τους είναι η γνήσια και άδολη αγάπη προς την πατρίδα, η πρόοδος, η προκοπή και η διάσωσή της. Από αυτούς ίσως ανάψει η σπίθα της σωτηρίας.

Βίντεο

Μόνιμα