Antistasi

του Ευαγόρα Αχαιού.

 Η δήλωση που παραθέτω πιο κάτω έγινε την Παρασκευή 22αν Ιουλίου 2011 ενώπιον της επιτροπής Άμυνας της Βουλής από τον πρώην Υπουργό Άμυνας, τον κ. Κώστα Παπακώστα στην προσπάθειά του να αντικρούσει τη δήλωση του Υποδιοικητή της 3ης Ταξιαρχίας Υποστήριξης και πρώην Διευθυντή της Διεύθυνσης Υλικού Πολέμου του ΓΕΕΦ κατά την επίμαχη περίοδο της κατάσχεσης του στρατιωτικού φορτίου, Συνταγματάρχη Γεωργίου Γεωργιάδη, ότι δεν είναι ο τότε Αρχηγός της Ε.Φ. Κωνσταντίνος Μπισμπίμπας που του έδωσε οδηγίες για την εκφόρτωση και την πρόχειρη αποθήκευση στο ύπαιθρο των 98 εμπορευματοκιβωτίων, (των φονικών όπως αποδείχτηκε από την εξέλιξη των γεγονότων), στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης», απέναντι από τον ηλεκτροπαραγωγό σταθμό του Βασιλικού αλλά ο τότε Υπουργός Άμυνας, δηλαδή ο κ. Παπακώστας.

Για όσους δεν γνωρίζουν ή ξέχασαν, ο κ. Κώστας Παπακώστας είναι ένας από τα μέλη της αχάπαρης “συναρπατζιάς” του ΑΚΕΛ και του σύντροφου Χριστόφια, που με την ασχετοσύνη, την ανευθυνότητα και την εγκληματική τους αδιαφορία δολοφόνησαν την 11ην Ιουλίου 2011 τους δεκατρείς αθώους συμπατριώτές μας και τίναξαν στον αέρα τον ηλεκτροπαραγωγό σταθμό του Βασιλικού για να αφήσουν τον τόπο χωρίς τη μισή του ηλεκτρική ενέργεια και να βυθίσουν την πατρίδά μας στην οικονομική καταστροφή, αφού οι οικονομικές συνέπειες των εγκληματικών τους ενεργειών και παραλείψεων είναι της τάξης των 2.4 δισεκατομμυρίων ευρώ που αντιστοιχούν περίπου με το 13.8% του εγχώριου ΑΕΠ.

“Μου υποδείκνυε ότι το υλικό ήταν αδρανές, με διαβεβαίωνε ότι δεν ήταν επικίνδυνο και με παρότρυνε μάλιστα να δηλώσω δημόσια ότι είναι ακίνδυνο και ότι μπορεί ακόμη να τοποθετηθεί σε κατοικημένη περιοχή. Γι’ αυτό έκανα εκείνες τις δηλώσεις.”

Η αποκάλυψη της ταυτόχρονης ενοχής και κάποιων άλλων δεν είναι ο καλύτερος τρόπος για να δικαιολογήσει κάποιος τις λανθασμένες του πράξεις ή παραλείψεις, πολύ δε περισσότερο η προσπάθεια της μετατόπισης, ακόμα και η προσπάθεια της μείωσης των ευθυνών και μάλιστα των εγκληματικών, που είχαν σαν αποτέλεσμα την απώλεια των δεκατριών ανθρώπινων ζωών και την εθνική καταστροφή με την επίκληση της άγνοιας και της προτροπής άλλων για σειρά ενεργειών ή πράξεων, είναι άτιμη και χαρακτηρίζει φτηνούς ανθρώπους που εξαργύρωσαν κομματικές εκδουλεύσεις για να βολευτούν σε υπεύθυνες θέσεις κλειδιά της πολιτείας και που δεν έχουν πάνω τους ίχνος αξιοπρέπειας.

Δεν είναι δυνατό ο κ. Παπακώστας, τον οποίο πιστώνω με το στοιχειώδη νου και τη γνώση λόγω της επαγγελματικής του κατάρτισης, να πιστεύει πως με αυτό που είπε είναι δυνατό να πείσει οποιονδήποτε πολίτη αυτού του κράτους, (όσο ηλίθιος και αν είναι), πως δεν γνώριζε ότι τα συγκεκριμένα 98 εμπορευματοκιβώτια του θανάτου που κατασχέθησαν την 13ην Φεβρουαρίου 2009 από το πλοίο Μonchegorsk και ένα μήνα μετά, δηλαδή την 13ην Μαρτίου 2009, περιήλθαν στην κυριότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας, ότι περιείχαν άκρως επικίνδυνες εκρηκτικές ύλες που μπορούσαν να εκραγούν και να σπείρουν την καταστροφή ανά πάσα στιγμή και όχι καραμέλλες ή γλυφιτζούρια.

Εξ΄άλλου, ο ίδιος, στη διάρκεια της κρίσιμης σύσκεψης για το κατασχεθέν φορτίο που έγινε δύο χρόνια μετά την κατάσχεση, δηλαδή την 10ην Φεβρουαρίου 2011, στο Υπουργείο Άμυνας, προειδοποίησε ότι εγείρονται σοβαρά θέματα ασφάλειας για το προσωπικό, λόγω της αποσταθεροποίησης του μεγαλύτερου μέρους του φορτίου που αποτελείτο από πυρίτιδες διαφόρων τύπων μια και αυτές υπόκειντο σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες και υγρασία, ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες

Ας πάψει λοιπόν να παραπονιέται πως οι άλλοι βγάζουν την ουρά τους έξω και να αναλάβει σαν άντρας την ευθύνη που του αναλογεί, όση και αν είναι. Να πληρώσει την ασχετοσύνη του, την ανευθυνότητα και τις εγκληματικές του παραλείψεις, για να μάθει πως όποιος μεταβάλλεται σε κομματικό σκουλήκι, δεν πρέπει να μεμψιμοιρεί γιατί ποδοπατείται.

Η επίκληση της άγνοιας δεν απαλλάσσει κανένα από την ευθύνη της πράξης του. Στα αεροδρόμια ο κάθε επιβάτης έχει ευθύνη και είναι υπόλογος για το περιεχόμενο της αποσκευής που μεταφέρει, ασχέτως αν την ετοίμασε ο ίδιος ή κάποιος άλλος. Τιμωρείται αυτός που δημιουργεί το αποτέλεσμα, δηλαδή αυτός που τη μεταφέρει και όχι αυτός που την ετοίμασε.

Ο Υπουργός Άμυνας έχει ευθύνη και είναι υπόλογος για τα αποτελέσματα των πράξεων και των παραλείψεων του Υπουργείου του, ασχέτως του ποιός από τους υφιστάμενούς του τα έχει κάνει. Οι πράξεις και οι παραλείψεις έστειλαν στο θάνατο δεκατρείς αθώους συμπατριώτές μας και έφεραν οικονομική καταστροφή δισεκατομμυρίων ευρώ. Τίποτα δεν απαλλάσσει τον Υπουργό Άμυνας από την ευθύνη του αποτελέσματος της πράξης ή της παράλειψής του, όπως και από  την τιμωρία.

Ο κ. Παπακώστας θά έχει αρκετό ελεύθερο χρόνο μπροστά του για να διαβάσει και να μάθει αρκετά πράγματα. Φυσικά δεν θα μελετήσει αρχαίους Έλληνες φιλόσοφους μια και η κυβέρνηση του εθνομηδενιστικού κόμματος που υπηρέτησε είναι εναντίον σε κάθε τι το εθνικό και ελληνικό.

Μπορεί όμως να διαβάσει Μολιέρο και να μάθει πως, Είμαστε υπεύθυνοι όχι μόνο για ό,τι πράττουμε, αλλά και για ό,τι παραλείπουμε να πράξουμε !

Δεν θα του το αρνηθούν οι κομμουνιστές.

Λάρνακα, Κυριακή 24 Ιουλίου 2011.

http://www.acheou-dori.blogspot.com/

Βίντεο

Μόνιμα