Antistasi

Ατσάλινο αποδείχθηκε το στομάχι των αγανακτισμένων. Όχι μόνο συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους αλλά από νωρίς αύριο το πρωί στην πιο κρίσιμη απεργιακή κινητοποίηση μια ανάσα πριν την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου που θα στείλει την Ελλάδα στα Τάρταρα του σύγχρονου κόσμου, ενώνουν τις δυνάμεις τους με τους απεργούς, σε μια συμβολική κίνηση αποκλεισμού της Βουλής.

Η συμμετοχή των γυναικών στις διαμαρτυρίες των αγανακτισμένων σε όλη την Ελλάδα είναι πρωτοφανής. Η συμμετοχή τους ξεπερνά το 50%. Το αίμα νερό δεν γίνεται (όσο και αν προσπάθησε το σύστημα) και η αθάνατη ψυχή της Ελληνίδας επαναστάτησε! Πάντοτε σε όλες τις κορυφαίες στιγμές του Έθνους οι Ελληνίδες είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο. Έτσι και τώρα. Με αυταπάρνηση, αποφασισμένη κι ετοιμοπόλεμη η σύγχρονη Ελληνίδα αφού πρώτα έδειξε ιώβεια υπομονή, τώρα περνάει στην πρώτη γραμμή.

Κάποιοι απείλησαν το μέλλον των παιδιών της και κλόνισαν την ισορροπία της οικογενείας της. Από τα στήθια που βύζαξε, γαλούχησε και άνδρωσε μια ολόκληρη κοινωνία, πλέον δεν λογαριάζει να ματώσει.

Και τα μηνύματα από την κοινωνία, όπως καταγράφονται στις τελευταίες δημοσκοπήσεις, δεν είναι απλά μόνο ενθαρρυντικά! Το 81% των πολιτών πιστεύει ότι οι συγκεντρώσεις των αγανακτισμένων θα συνεχιστούν. Μόνο ένας στους τρείς δεν πιστεύει ότι θα έχουν αποτέλεσμα, το 80% πιστεύει ότι οι συγκεντρώσεις είναι πράγματι αυθόρμητες ενώ στο σύνολο της, η ελληνική κοινή γνώμη έχει εντυπωσιασθεί από την ελπίδα που κυριαρχεί στις συγκεντρώσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε ποσοστό 50% στις διαμαρτυρίες των αγανακτισμένων συμμετέχουν άνθρωποι όλων των κοινωνικών τάξεων. Και ότι 8 στους δέκα Έλληνες χαρακτηρίζουν τις κινητοποιήσεις των αγανακτισμένων ως πολύ σημαντικό πολιτικό γεγονός.

Επίσης, πολύ χαρακτηριστικό του πόσο επικίνδυνα κάποιοι παίζουν με την ηρεμία του ελληνικού λαού -ζητώντας συνεχώς αιματοβαμμένες θυσίες και απάνθρωπες περικοπές, ενώ οι λαμογιές, και οι κομπίνες συνεχίζονται- είναι ότι το 52% εγκρίνει τους προπηλακισμούς σε βάρος των πολιτικών.

Ο κύβος ερρίφθη!

Τι θα γίνει αύριο

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία προχωρούν αύριο, Τετάρτη 15/6/2001, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ με κεντρική απεργιακή συγκέντρωση στις 11:00 στο πεδίο του Άρεως. Μια ώρα νωρίτερα, το ΠΑΜΕ θα έχει συγκεντρωθεί στην Ομόνοια. Στις απεργιακές κινητοποιήσεις συμμετέχουν και οι ΔΕΚΟ, αντιδρώντας στις αποκρατικοποιήσεις.

Στην αυριανή μεγάλη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ θα συμμετάσχουν επίσης οι τραπεζοϋπάλληλοι, μικρομεσαίοι και έμποροι, όπως αναφέρεται και στην κοινή ανακοίνωση της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ, όπως και οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης με 24ωρη απεργία.

Επιχειρήσεις και εμπορικά καταστήματα θα μείνουν κλειστά από τις 12:00 έως τις 15:00.

Ακινητοποιημένοι θα μείνουν οι συρμοί του ΟΣΕ και του προαστιακού ενώ τα πλοία θα είναι όλο το 24ωρο δεμένα λόγω της απεργίας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας. Κανονικά όμως

θα γίνουν οι πτήσεις καθώς η ΟΣΥΠΑ και οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας αποφάσισαν να αναστείλουν την απεργία τους.
Το ΜΕΤΡΟ θα κινηθεί κανονικά, τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ από από τις 09:00 – 21:00. Τα τραίνα του ΗΣΑΠ από τις 09:00 – Λήξη βάρδιας, τα τρόλεϊ μεταξύ 08:00 – 22:00 και το Τραμ από τις  07:00 έως τις 23:00.

Η συγκέντρωση των αγανακτισμένων θα γίνει στις 7 το πρωί και θα ενωθούν με τους απεργούς σε ένα μεγάλο κάλεσμα κατά των μέτρων που φέρνει η κυβέρνηση. Και όλοι μαζί θα σχηματίσουν ανθρώπινη αλυσίδα για να περικυκλώσουν την Βουλή.

Μάνος Μεϊμαράκης

Βίντεο

Μόνιμα