Antistasi

 

 

του Σάββα Πέτρου

ταγματάρχη εν αποστρατεία

Μετά από την τούρκικη εισβολή το 1974 η Τουρκία έθεσε σε εφαρμογή σχέδιο για να τεθούν οι βάσεις για κατάληψη ολόκληρης της Κύπρου όπως το σχεδίασε ο NIHAT ERIM.

Το 1956 ο τότε πρωθυπουργός της Τουρκιάς Ανταν Μεντερες ανέθεσε στον καθηγητή Συνταγματικού δικαίου Νihat Erim να συντάξει ένα master plan με το οποίο θα στιχιζόταν  ο μελλοντικός σχεδιασμός όλων των τουρκικών κυβερνήσεων που ακολούθησαν μέχρι σήμερα με στόχο την σταδιακή κατάκτηση όλης της Κύπρου.

Εδώ και 50 χρόνια υιοθετήθηκε από όλες τις τουρκικές κυβερνήσεις, είτε αυτές ήταν κεμαλικές είτε ισλαμικές είτε αριστεροσοσιαλιστικές είτε στρατιωτικές.

Αυτό το master plan του Nihat Erim, αποτέλεσε, αποτελεί και θα αποτελεί τον βασικό άξονα της τουρκικής πολιτικής για ανάκτηση ολόκληρης της Κύπρου.  Πρέπει να τονιστεί ότι, για την  υλοποίηση του τούρκικου σχεδίου συνέτειναν σε μεγάλο βαθμό οι Άγγλοι, οι Αμερικάνοι και το ΝΑΤΟ που με την υλοποίηση αυτού του σχεδίου ικανοποιούνται και τα δικά τους οικονομικά και πολιτικοστρατηγικά  τους συμφέροντα.

Σημείο μη επιδεχόμενο αμφισβήτησης για την Αγγλοτουρκική συνεργασία είναι ο χάρτης που ευρέθη στα αρχεία του FOREIGN OFFICE με χαραγμένη τη γραμμή διχοτόμησης από την Αμμόχωστο μέχρι τον Πύργο της Τυλληρίας, με ακρίβεια χιλιοστών όπως είναι ακριβώς σήμερα, με εξαίρεση την πόλη της Αμμοχώστου.

Το όλο τουρκικό σχέδιο από το 1956 μέχρι σήμερα ήταν χωρισμένο σε δύο περιόδους από 1956-1974 και 1974 μέχρι σήμερα.

Στην πρώτη περίοδο διακρίνουμε τρεις φάσεις με πρώτη το 1960 κατά την οποία απεκλείσθη  η ένωσης με την Ελλάδα και τέθηκε η βάση της μελλοντικής εισβολής της Τουρκίας στην Κύπρο με την παράγραφο της συνθήκης εγκαθιδρύσεως των συμφωνιών Ζυρίχης και Λονδίνου με την παράγραφο περι εγγυητριών δυνάμεων Ελλάδας -Τουρκίας-Αγγλίας με πρωταγωνιστή την Αγγλία. Σε αυτή την παράγραφο περιλαμβάνεται και το καθεστώς που διέπει τις Αγγλικές Βάσεις.

Η δεύτερη φάση της πρώτης περιόδου είναι η τουρκουανταρσία του 1963 και η δημιουργία της πράσινης γραμμής και των θυλάκων των τουρκοκυπρίων.

Η δημιουργία της πράσινης γραμμής ήταν συμπαιγνία Άγγλων και Τούρκων όταν ο Άγγλος πρεσβευτής έπαιξε βρώμικο παιχνίδι παροτρύνοντας τον Μακάριο να προτείνει αλλαγή 13 σημείων του συντάγματος για την εύρυθμη λειτουργία του κράτους.

Σε συνεννόηση ο Άγγλος πρέσβης με τον τουρκοκύπριο αντιπρόεδρο Φαζιλ Κουτσιούκ , με την πρόταση του Μακαρίου για συζήτηση των 13 σημείων οι Τουρκοκύπριοi έθεσαν σε εφαρμογή το προσχεδιασμένο σχέδιο για απόσχιση.

Οι Άγγλοι δύο μήνες πριν τα γεγονότα του 1963 είχαν φέρει στην Κύπρο χιλιόμετρα κοντσερτίνας για να υλοποιήσουν το σχέδιο τους . Μεταξύ δεύτερης και τρίτης φάσης από το 1963 μέχρι της 15 Ιούλη του 1974 τον συντονισμό και εκτέλεση των σχεδίων τους τον ανέλαβε το ΝΑΤΟ με το σχέδιο του STAY BEHIND το οποίο είχε αντικειμενικό σκοπό να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες ώστε να δικαιολογεί επέμβαση της χούντας. Η Τουρκία σε αυτή τη φάση ήταν απλός παρατηρητής.

Αυτό φαίνεται μέσα από το βιβλίο για τη δράση του περιβόητου πράκτορα της MIT του HIRAM ABAS υπεύθυνου για την Κύπρο ο οποίος ανάφερε ότι σε συνομιλία του Kisinger με τον Etzevit , ο Kisinger έδωσε εντολή ότι η Τουρκία θα αναλάβει τη σκυτάλη μόλις ξεσπάσει το πραξικόπημα της Χούντας στην Κύπρο.

Σε αυτή τη φάση από το 1963 μέχρι το 1974 είχε πρωταγωνιστικό ρόλο η Αγγλία δια του σταθμάρχη της Μ16 της Intelligence Service  στη Λευκωσία του περιβόητου ΗOPPER FLETCHER ο οποίος υλοποίησε εμπράκτως το σχέδιο του STAY BEHIND της CIA για πραξικόπημα που το εκμεταλλευτηκε η Τουρκία για εισβολή όπως ήταν σχεδιασμένο.

Ο HOPPER FLETCHER  κατάφερε να μας οδηγήσει στον εμφύλιο σπαραγμό στο διάστημα 1971 με 15 Ιουλίου του 1974(Φιλελεύθερος 28-11-1973) www.cytruth.blogspot.com/2009/07/1974/html

Τα βασικά στοιχεία της έκθεσης ERIM  σε συντομία αναφέρουν:

  1.  Η διεκδίκηση της απόδοσης της Κύπρου στη Τουρκία να στηριχθεί σε πολιτικούς λόγους. Η επιδιωκόμενη λύση να είναι η διχοτόμηση 
  2. Για να διασφαλιστεί η ασφάλεια της Τουρκίας και για τον έλεγχο της περιοχής από την Τουρκία επιβάλλεται η μετακίνηση Ελληνικών πληθυσμών για να δημιουργηθούν δύο ζώνες έτσι ώστε η κάθε κοινότητα να ευρίσκεται στη ζώνη αρεσκείας της. Η εν λόγω μετακίνηση δεν συνιστά άσκοπη ταλαιπωρία αλλά θα βοηθήσει να μην καταπατηθούν τα δικαιώματα της Τουρκικής κοινότητας που σήμερα είναι μειοψηφική. 

 

(Εδώ φαίνεται μια συμπαιγνία Αγγλίας και Τουρκίας διότι ο Nihat Erim  εισηγείται δύο ζώνες το 1956 και μετά από τρία χρόνια στο χάρτι που βρέθηκε στα αρχεία του Foreign Office φαίνονται αποτυπωμένες οι δύο ζώνες).

  1. Το μέλλον των δύο κοινοτήτων αν θα ενωθούν με τις μητέρες πατρίδες θα καθοριστεί με δημοψήφισμα. 
  2. Η διχοτόμηση που θα επιβάλει η Τουρκία πρέπει να είναι έτσι ώστε που να διασφαλίζονται τα οικονομικά και στρατιωτικά συμφέροντα των Τουρκοκυπρίων και της Τουρκίας 

Η Τουρκία επιβάλλεται να συμμετάσχει στην ασφάλεια της περιοχής που θα παραχωρηθεί στους ελληνοκύπριους γιατί το θέμα αυτό αφορά την ασφάλεια της Τουρκίας και τον έλεγχο της Μέσης Ανατολής.

Η Ελλάδα δεν δύναται να ζητήσει το ίδιο δικαίωμα για την Τουρκοκυπριακή περιοχή διότι το νησί απέχει 45 ν.μ. απότην Τουρκία ενώ από τη Ελλάδα 600 ν.μ.

  1. Πρέπει να επιδιωχθεί αύξησης του τουρκοκυπριακού πληθυσμού με μεταφορά τούρκικου πληθυσμού στην Κύπρο. Τότε η Τουρκία δεν θα ανησυχεί για την έκβαση οποιουδήποτε αποτελέσματος δημοψηφίσματος για το μέλλον ολόκληρης της Κύπρου. 

Δεν είναι τυχαίο που οι παράνομοι μουσουλμάνοι διοχετεύονται στις ελεύθερες περιοχές μέσω των Αγγλικών βάσεων.  Ουσιαστικά οι Άγγλοι κλείνουν τα μάτια και υποβοηθούν τους Τύρκους να μολύνουν τις ελεύθερες περιοχές με Μουσουλμάνους  οιποίοι στο μέλλον θα νομιμοποιειθούν και θα αποτελούν ένα μεγάλο μέρος του ασπόνδυλου πολυπολιτισμικού συνιστώντος Ε/Κ κρατιδίου το οποίο δεν θα αποτελεί πρόβληματα στο Αγγικό έδαφος των Βάσεων.

Οι Μουσουλμάνοι λαθρομετανάστες αποτελούν τον Δούρειο Ίππο της Τουρκίας που μελλοντικά θα τους χρησιμοποιήσει για υλοποίηση των στόχων της για κατάληψη ολόκληρης της Κύπρου.

Ανησυχούμε για το μέλλον της πατρίδας μας.  Ανησυχούμε για το μέλλον των επόμενων γενιών που δεν θα έχουν πατρίδα γιατί με μαθηματική ακρίβεια ο Ελληνισμός της Κύπρου θα καταστεί μειοψηφία και η νέα πλειοψηφία που θα προκύψει με τους Μουσουλμάνους και με τους ντόπιους λινοπάμπακους, (οι λεγόμενοι νεοκύπριοι που διακατέχονται με ανθελληνικά αισθήματα και δεν έχουν εθνική συνήδηση)  θα αποτελέσουν στο μέλλον την πλειοψηφία των Ε/Κ κομμάτων.  Η λύση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας θα είναι χαριστική βολή για τον ελληνισμό της Κύπρου.  Η κυβέρνηση και οι διάφοροι λινοπάμπακοι, μεσοκέρτηδες δορυφόροι αφ΄ενός  κατηγορούν εμας που κρούωμεν τον κώδωνα του κινδύνου ως ρατσιστές, ξενοφόβους, σοβινιστές, εθνικιστές και ως εχθρούς της επιδιοκόμενης λύσης της διζωνικής δικοινωτικής Ομοσπονδίας και αφ΄ετέρου υποστηρίζυν ρατσιστική λύση ΔΔΟ.  Εμείς απαντούμε σε όλους αυτούς τους μεσοκέρτηδες:

 -αντίσταση στις μεθοδεύσεις  τουρκοποίησης της  Κύπρου

-δεν θα δεχθούμε και τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας να καταστούν μειοψηφία

-όχι στο  σταδιακό αφεληνισμός τη Κύπρου

-ΝΑΙ είμαστε και εθνικιστές και εχθροί της λύσης της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας 

– θα αγωνισθούμε για την αφύπνιση του λαού για να τεθεί τροχοπέδι στα σχέδια των Τούρκων, των Άγγλων και στους εντός των τοιχών δορυφόρων των του PRIO του ΚΥΣΑ και των διαφόρων επαναπροσεγγιστικών οργανώσεων που χρηματοδοτούνται από την UNOPS  και την International Czicis group. 

Στόχος όλων αυτών είναι η επιβολή αυτής της ρατσιστικής και αντιδημοκρατικής λύσης και θα έχουμε ένα καθαρά Τούρκικο συνιστόν κράτος από τη μια και από την άλλη θα έχουμε ένα πολυκοσμικό συνιστόν Ε/Κ κράτος. 

Εργολαβικά ήδη έχουν αρχίσει να μολύνουν τον δημογραφικό χαρακτήρα των ελεύθερων περιοχών να διαβρώνουν την ελληνικότητα της Κύπρου κρυβόμενοι πίσω από τα ανθρώπινα δικαιώματα των Μουσουλμάνων που εισρέουν καθημερινά στις ελεύθερες περιοχές ενώ δεν δείχνουν ανάλογη ευαισθησία στα ανθρώπινα δικαιώματα των Ε/Κ προσφύγων που παραβιάζονται κατάφωρα για 37 χρόνια.

Δεν είναι τυχαίο που όλοι αυτοί που υποστηρίζουν την δήθεν πολικοσμικότητα, τον παράνομο εποικισμό με Μουσουλμάνους που φθάνουν μέσω Τουρκίας και κατεχόμενων στις ελεύθερες περιοχές είναι όλοι ένθερμοι υποστηριχτές της λύσης της διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας και επιδιώκουν να μας ξεγελάσουν ότι τάχατες αυτή η λύση θα φέρει την επανένωση.  Αυτό είναι ένα μεγάλο ψέμα διότι αυτή η λύση δεν διαφέρει σε τίποτε από τη διχοτόμηση που ζητούσε ο Ντεκτάς.  Οι παράνομοι Μουσουλμάνοι που έρχονται μέσω του παράνομου ψευδοκράτους χρίζονται νόμιμοι μόλις περάσουν από τις Αγγλικές βάσεις στις ελεύθερες περιοχές και με μία αίτηση στο χέρι συμπληρωμένη στα Ελληνικά για αίτηση ασύλου και αμέσως βρίσκουν τη στήριξη από διάφορους απόγονους λινοπαμπάκων, από τον ΚΙΣΑ και τα υπέρογκα ποσά που λαμβάνουν υπο μορφή επιδομάτων είναι κίνητρο και πόλος έλξης για να έλθουν και άλλοι τη στιγμή που όλες οι άλλες Ευρωπαικές χώρες θέτουν κίνητρα αποτροπής για να εισέλθουν στα εδάφη των οι  παράνομοι Μουσουλμάνοι.  Εκτιμάται ότι η εισροή Μουσουλμάνων θα διογκωθεί λόγω των εξεγέρσεων στις Αραβικές χώρες και όλοι αυτοί μέσω Τουρκίας-κατεχομένων και βάσεων θα εισέλθουν στην Κύπρο που τους προσφέρονται ελκυστικά κίνητρα.  Για πολύ καιρό οι Υπουργοί της Κυβέρνησης μας έλεγαν ψέματα ότι τάχατες την επιδότηση την κατβάλει η Ε.Ε.

Μετά από κάθε πολιμική σύραξη μέχρι να υπογραφή συνθήκη μεταξύ των εμπόλεμων που η περίοδος αυτή μπορεί να διαρκέσει μέρες, εβδομάδες, μήνες, χρόνια.

Στην περίπτωση αυτή η κάθε εμπόλεμη χώρα επιδιώκει να επιβάλει τη θέληση της στην άλλη για να την υποχρεώσει να υπογράψει συνθήκη που να ικανοποιεί τους όρους που θέτει στην άλλη πλευρά.  Αυτή είναι η βασική αρχή των ψυχολογικών επιχειρήσεων του αντίστοιχου στρατιωτικού εγχειριδίου, που είναι ένα από τα βασικά εγχειρίδια όλων των Στρατών του κόσμου και είναι ένας βασικός παράγοντας στην χάραξη σχεδίων για να υποκύψει ο αντίπαλος.

Παρατηρούμε ότι η τουρκία εφάρμοσε πλήρως όλες τις αρχές των ψυχολογικών  επιχειρήσεων ενώ η δική μας πλευρά εδώ και 37 χρόνια δεν φρόντισε να αμυνθεί στα ενεργητικά μέτρα του εχθρού με τα αντίστοιχα αντιαντίμετρα για τη θωράκιση του λαού μας.  Αυτή η αδράνεια από την πλευρά μας επέφερε μεγάλο πλήγμα που το αποτέλεσμα το βλέπουμε καθημερινά.  Βλέπουμε ότι πελαγοδρομούμε και είμαστε έρμαιο των κυμάτων.  Αυτός ήταν και ο ΑΝΣΚ των τούρκων ούτος ώστε να αποδεκτούμε τους όρους που μας θέτουν και η μία παραχώρηση να διαδέχεται την άλλη.

Σε συντομία θα αναφέρω μερικές από τις βασικές αρχές των ψυχολογικών επιχειρήσεων που εφάρμοσαν οι τούρκοι εναντίον μας με επιτυχία από το 1974 μέχρι σήμερα είναι:

1.     Επίδειξη Στρατιωτικής υπεροχής και απειλή χρήση της.

2.     Κάμψης του ηθικού των αντιπάλων στρατιωτικών δυνάμεων

3.     Κάμψης του ηθικού του λαού του εχθρού και απώλεια εμπιστοσύνης λαού προς τις ένοπλες Δυνάμεις

4.     Επιδίωξη να γνωστοποιηθούν οι σταθεροί όροι του επιβάλλοντως προς το επιβαλόμενο

5.     Επιδίωξη διάσπασης του λαού με διάδοση ψευδών ειδήσεων που περιβάλλονται με αληθοφάνεια και απώλεια εμπιστοσύνης λαού προς την ηγεσία του.

6.     Εκμετάλευση στο μεγαλύτερο βαθμό πολιτικών και ΜΜΕ που έχουν πεισθεί να ενεργούν ρεαλιστικά.

7.     Διαρκής προκλησης σύγχισης του εχθρού

8.     Χρησιμοποίηση στο μεγαλύτερο βαθμό ανθρώπους  του εχθρού με μειωμένη εώς ανυπαρκτή εθνική συνείδηση με σκοπό να μολύνουν την ευρύτερη κοινωνία του εχθρού με στοχευμένες επιδίωξης.

Πρέπει να τονισθεί ότι όλες αυτές οι στοχευμένες επιδιώξεις των Τούρκων θα έπεφταν στο κενό και δεν θα είχαν την παραμικρή επιτυχία εάν οι δικές μας κατά καιρούς ηγέτες αντιμετώπιζαν τις εχθρικές ενέργειες με τα αντίστοιχα αντίμετρα.  Δυστυχώς οι διάφοροι αυλοκόλακες των εκάστοτε κυβερνήσεων δεν γνωρίζουν αυτά τα θέματα.  Αυτό που γνωρίζουν πολύ καλά είναι το ρουσφέτι.

Την τελευταία εχθρική επιδίωξη που έχω αναφέρει οι τούρκοι την έχουν επιτύχει στο μεγαλύτερο βαθμό με το άνοιγμα των οδοφραγμάτων που αποτελούσε και αποτελεί την ταφόπλακα τις πλευράς μας και το οδυνηρό αυτό αποτέλεμα βγαίνει μέσα από τους στίχους του δικού μας του Αλκίνου Ιωαννίδη

«Και είδα ξεριζομένους να περνούν τη γραμμή για μια πόρνη φτηνή ή για καζίνα και πούρα έτσι κι΄ αλλοιών μπερδεμένη η πίστη μας η καημένη ο Σολωμός με ARMANI και την καρδιά ανοικτή»

Ούτε ο ίδιος ο Ντεκτάς όταν άνοιξε στις 23 Απριλίου του 2003 το οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας δεν θα πίστευε ούτε αυτός ο ίδιος ότι θα είχε τόση επιτυχία για το ψευδοκράτος.

Ο Ντεκτάς με αυτή την κίνηση από τη μία πέτυχε να εκτονώσει το βαρύ κλίμα που διαμορφώθηκε εναντίον του από τις μαζικές διαδηλώσεις και από την άλλη αιφνιδίασε τη δική μας πλευρά.  Με ομόφωνη απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου η Κυβέρνηση ενέηργησε με σπασμοδικές κινήσεις ρίχνοντας την ευθύνη στην κρίση και τον πατριωτισμό του λαού με το αιτιολογικό εφόσον αγωνιζόμαστε για την εφαρμογή των ανθρωπίνων δικαιομάτων δεν μπορούμε να απορίψουμε ένα από αυτά που μας προσφέρεται.

Τελικά το άνοιγμα των οδοφραγμάτων τσιμέντωσε το ψευδοκράτος, αναγνωρίσθηκε η οντότητα του ψευδοκράτους, έγινε η αποδοχή των τετελεσμένων της εισβολής και τελικά περνώντας κάποιος τα λεγόμενα σύνορα επιδεικνύει υποταγή στον κατακτητή και εμπέδωση της κατοχής και της διχοτόμησης. Το άνοιγμα των οδοφραγμάτων απέφερε οικονομική ενίσχυση των κατεχομένων και ενώ το 2002 το κατακεφαλή εισόδημα ήταν 4000 δολάρια το 2010 έχει εκτοξευθεί στις 13 χιλιάδες που κατά κύριο λόγο η αύξηση αυτή επήλθε από τη χρηματοδότηση από τους Ελληνοκυπρίους που κατακλίζουν καθημερινά τα καζίνο και από τις δοσοληψίες του υπόκοσμου με ναρκωτικά που καταστρέφουν τη νεολαία μας. Οι διαδικασίες που εφαρμόζει το ψευδοκράτος κατά τη διέλευση από το οδόφραγμα, εκδίδοντας άδειες εισόδου βραχείας παραμονής, είναι οι ίδιες διαδικασίες διέλευσης από μία χώρα σε άλλη.

Αυτό δεικνύει υποταγή στον κτατακτητή ανοίγοντας τις πόρτες στους Τ/Κύπριους και στους έποικους που πήραν παράνομα με κομματικό ρουσφέτι ταυτότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας του παρέχουμε κάθε διευκόλυνση χωρίς διάκριση τη στιγμή που αυτοί καταπατούν και λυμαίνονται τις περιουσίες μας.

Και ενώ λυμαίνονται τις περιουσίες μας τους έχουμε καταστήσει πολίτες τηε Ε.Ε. χωρίς κανένα κόστος με ταυτότητες και διαβατήρια, παρέχουμε σε όλους αδιακρίτως δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και μάλιστα να έχουν και προτεραιότητα, κάτι που αρνούμεθα να κάνουμε για τους νομοταγείς Ε/Κύπριους, τους εργοδοτούμε αδιάκριτα χωρίς να γίνεται έλεγχος  διαμονής και τι σφετερίζονται.  Τους επιτρέπεται η ελεύθερη διακίνηση με πολυτελή αυτοκίνητα που προέρχονται από την πώληση και υποθήκευση Ε/Κυπριακών περιουσιών.  Το χειρότερο τους επιτρέπεται η ελεύθερη διακίνηση με παράνομα οχήματα μη εγγεγραμμένα στις νόμιμες αρχές, χωρίς άδεια κυκλοφορίας, χωρίς άδεια οδηγού και χωρίς μηχανικό έλεγχο (ΜΟΤ).  Αυτά όλα αποτελούν διάκριση εις βάρος των νόμιμων πολιτών της Κ.Δ.  Αυτή η άνιση μεταχείριση σημαίνει αναγνώριση οντότητας στα κατεχόμενα, σημαίνει αποδοχή των τετελεσμένων, σημαίνει υποταγή στον κατακτητή και ροκάνισμα του αγωνιστικού φρονήματος του λαού που θα έχει σαν αποτέλεσμα τη σταδιακή αποδοχή της σημερινής ΝΤΕ-FACTO κατάστασης ως της τελικής λύσης.  Αυτό σημαίνει ότι η πολιτική και η τακτική των Τούρκων και των τουρκοκυπρίων οι οποίοι την λεγόμενη λύση επανένωσης την εννοούν να ζούμε δίπλα-δίπλα και να λυμαίνονται τις Ε/Κυπριακές περιουσίες και να εποφθαλμιούν ολόκληρη την Κύπρο έχει πετύχει διότι έχουν απέναντι τους τις εκάστοτε Ε/Κ ηττοπαθείς ηγεσίες.

Η λανθασμένη εκτίμηση των πραγμάτων απίο τις πολιτικές ηγεσίες μας που βασίζεται στον ευσεβοποθισμό έχει χρεωκοπήσει.

Όσο πιο σύντομα το αντιληφθούνε και ξεφύγουν από τη λανθασμένη πορεία που οδηγεί σε λανθασμένη λύση και να παρθούν κατάλληλα μέτρα και αλλαγή πορεία πλεύσης που είναι επιτακτική ανάγκη να γίνει όσο το δυνατό γρηγορότερα.  Έχει αποδειχθεί ότι η πολιτική του καλού παιδιού δεν έφερε τα ποθητά αποτελέσματα.  Τουναντίον η πολιτική αύτή έχει ως αποτέλεσμα να είμαστε η εύκολη πλευρά και να δεχόμαστε από παντού πιέσεις για άλλες οδυνηρές υποχωρήσεις.

Οι διάφοροι θιασώτες και υποστηρικτές της πολιτικής του καλού παιδιού και των υποχωρήσεων θα μας πουν τι προτείνουμε.

Η απάντηση  είναι:

– αλλαγή πλεύσης με  ενδυνάμωση της εθνικής συνείδησης, ενδυνάμωση του αγωνιστικού φρονήματος της νεολαίας,

-απομόνωση αυτών  που επιδιώκουν τον αφελληνισμό της παιδείας μας, αυτών  που θέλουν την υπόσκαψη και τη διάλυση του στρατού μας με τη μείωση της θητείας που ειδικά σε αυτό το θέμα αυτοί που θέλουν λύση ΔΔΟ προτάσουν την δικαιολογία ότι εφ΄ όσον δεν έχουμε στρατό δεν έχουμε άλλη επιλογή και έτσι μετά τις 24 Απριλίου του 2004 που απερίφθηκε το σχέδιο ΑΝΑΝ όλοι αυτοί που υποστήριζαν και υποστηρίζουν το σχέδιο ΑΝΑΝ ενώ πάνω από το τραπέζι λένε ότι σέβονται την ετυμηγορία του λαού ταυτόχρονα κάτω από το τραπέζι εκτελούν τις εντολές του International CZICIS group που θα πρέπει οι Ελληνοκύπριοι για να αποδεχθούν λύση ΔΔΟ το επόμενο δημοψήφισμα θα πρέπει να μειωθεί η εθνική συνείδηση και η διάλυση της Εθνικής Φρουράς.

Είναι χρήσιμο για τους πολιτικές ηγέτες να μελετήσουν την πραγμάτεια πολέμου του Θουκυδίδη και εκεί μέσα θα βρούν την λύση και θα δούν ότι για να εξασφαλίσει έντιμα ειρήνη πρέπει να ετοιμάζεσαι για πόλεμο. Όλες οι σοβαρές χώρες όταν χαράσουν Εθνκή Στρατιγική λαμβάνουν υπ΄ όψη τις αρχές του Θουκυδίδη.

Όσο πιο δυνατό στρατό έχει πίσω του ένας ηγέτης τόσο πιο δυνατός είναι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.  Για να κάνουμε δυνατό στρατό πρέπει να δημιουργήσουμε νεολαία που να περιβάλλεται με Εθνικά ιδανικά.

«άνδρες πόλις, τείχη και νήες ανδρών κεναί» (τον καλό στρατό δεν τον κάνουν τα πολεμικά μέσα)  Θουκυδίδης

Ο Στρατός δεν ασκεί στρατηγική, είναι όμως ο κυριότερος βραχίονας της Στρατηγικής και στρατηγική χωρίς ισχυρό στρατό είναι θεωρία χωρίς πράξη.

Το βιβλίο του AHMET DAVOTOGLOU. Στρατηγικό βάθος» βασίζεται στο Θουκυδίδη που ο Θουκυδίδης αναλύει του παράγοντες ορθολογιστικού ρεαλισμού και περί συμμαχιών και ισοζυγίου δυνάμεων.

Σε λίγες μέρες έχουμε εκλογές.  Όλοι γνωρίζουν ότι η περίοδος που θα ακλουθησει είναι κρίσιμη.  Το αποτέλεσμα των εκλογών το περιμένουν εναγωνίως η Τουρκία, η Αγγλία, ο ΟΗΕ και οι διάφοροι επιτήδειοι ουδέτεροι.  Το ζητούμενο για αυτούς είναι η αύξηση του αθροίσματς των ποσοστών των ρεαλιστικών κομμάτων ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ.  Αυτοί δεν ενδιαφέρονται ποιος είναι πρώτος και ποιος είναι δεύτερος.  Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι η αύξηση των ποσοστών και των δύο μάζι.

Αυτή την ενδεχόμενη αύξηση την ερμηνεύουν ότι έφθασε ο καιρός για επιβολή λύσης Δ.Δ.Ο. και θα εντείνουν τις προσπάθειες να πιεσθεί η δική μας πλευά που είναι η ευάλωτη πλευρά να κάνει και άλλες υποχωρήσεις εφ΄ όσον η Τουρκία είναι αμετακίνητη και δεν φαίνεται διατεθειμένη να περάσει τις Κόκκινες Γραμμές που όλοι γνωρίζουμε.  Ενώ η Τουρκία είναι πλήρως αδιάλακτη και δεν κάνει κανένα βήμα για σμίγκριση των διάφορων, ο Μπαν Κι Μουν θεωρεί τη στάση της εξίσου εποικοδομητκή με τη δική μας στάση που έχουμε κάνει τόσες υποχωρήσεις με δίχως κανένα αντάλλαγμα και μάλιστα ζητά απ΄εμάς ακόμη περισσότερη ελαστικότητα.  Ο Αλεξάντερ Ντάουνερ επέβαλε ένα είδους διπλωματικής ασάφειας αι επικρατεί μια επικίνδυνη συσκότιση.

Από τον Τούρκικ τύπο μαθαίνουμε ότι αρχές του Ιουνίου θα ακολουθήσει κοινή δήλωση η οποία θα ενσωματωθεί στην έκθεση τυ Γ.Γραμματές του ΟΗΕ.  Όλοι μιλάνες για πρόοδο βλέποντας τις θέσεις του Eroglu και τις τελευταίες του δηλώσεις στη Μερσίνη και τις διαφορές των Τούρκικων προτάσεων παρατηρούμε μεγάλο χάσμα.  Ο Εogle μιλά για χαλαρή συνομοσπονδία με όλες τις εξουσίες στα ιδρυτικά κράτη όπως τα αναφέρει  (εμείς τα αναφέρνουμε συνιστώντας).  Στη Μερσίνα δήλωσε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία δεν θα υπάρχει πλέον ενώ η ΤΔΒΚ θα έχει τα σύνορα της και τη δική της κυριαρχία.  Σύμφωνα με τον Τούρκικο τύπο ο Eroglu στο θέμα εσωτερικής διακυβέρνησης επιμένει το κάθε ιδρυτικό κράτος να έχει ξεχωριστό τελωνείο, ξεχωριστή ακτοφυλακή, ξεχωριστό κέντρο ελέγχου πτήσεων και να εκτελεί από μόνο του έρευνα κα διάσωση στα σύνορα του δίχως να εμπλέκεται η κεντρική κυβέρνηση.  Επίσης ζητά αναγνώριση και επικύρωση των συμφωνειών που συνήψε το ψευδοκράτος με την Τουρκία.

Ο Eroglu δεν δέχεται την πρόταση της πλευράς μας περί μιας ιθαγένειας και μιας κυριαρχίας.

Η πρόταση του Eroglu είναι 3 ιθαγένειες.  Μια του κεντρικού κράτους για όλους και μια ιθαγένεια που θα εκδίδει το Ε/Κ συνιστών κράτος για τους Ε/Κ και μια ιθαγένεια που θα εκδίδει το Τ/Κ συνιστών κράτος για τους Τ/Κ.  Δηλαδή το κάθε συνιστών κράτος να εκδίδει εσωτερική ιθαγένεια μονομερώς.  Ο Eroglu με αυτή την πρόταση εάν γίνει αποδεκτή νομιμοπιεί  όλους τους εποίκους που είναι τώρα παράνομα στην Κύπρο και άλλους τόσους που θα φέρει μετατρέπωντας τους σε Ευρωπαίους πολίτες.

Τελειώνοντας να αναφέρω τις Τούρκικες προτάσεις που αφορά το καθεστώς που θα διέπει το ποσοστό Ε/Κ που θα εγκατασταθούν στο Τ/Κ συνιστόν κράτος.

Σε λύση ΔΔΟ επιστρέφει μόνο ένας μικρός αριθμός Ε/Κ όπως προβλεπόταν στο σχέδιο ΑΝΑΝ και σε κιαμία περίπτωση δεν ανατρέπεται η ποσοστώσεις  που προβλέποντο  σπό σχέδιο Αναν.  Όσοι Ε/Κ θέλησαν να κατοικήσουν στο Τ/Κ κράτος πέραν από το προβλεπόμενο αριθμό δε θα έχουν διευρυμένα  δικαιώματα και δικαίωμα ψήφου.  Για να αποκτήσουν πολιτικά δικαιώματα και δικαίωμα ψήφου θα πρέπει να αιτηθούν και να εγκριθούν από τις αρχές του Τ/Κ συνιστώντος κράτους.  Δεν δύναται κάποιος ταυτόχρονα να έχει δύο ιθαγένειες και έτσι αυτόματα χάνει την Ε/Κ ιθαγένεια.  όσοι αιτηθούν και εγκριθούν θεωρούνται πολίτες του Τ/Κ κράτους.

Βλέπουμε οτι οι προτάσεις του Εroglu διέπονται από αρχές συνομοσπνδίας και δεν έχουν καμία σχέση με ομοσπονδιακές αρχές όπως σε όλα τα άα ομοσπονδιακά κράτη.

O Eroglu τονίζει τη λέξη σύνορα και όχι όρια και μάλιστα αναφέρει ότι θα φυλάγονται με στρατό για τη διασφάλιση της Εθνικής κυριαρχίας του Τ/Κ ιδρυτικού κράτους.  Αυτό δεν συμβαίνει σε κανένα ομόσπονδο κράτος.

http://www.caringbridge.org/visit/savvaspetrou/journal

Βίντεο

Μόνιμα