Antistasi

Του Ευαγόρα Αχαιού,

Κίνημα Ελληνικής Αντίστασης.

«Μετόχιον», στην εκκλησιαστική ορολογία, (για όσους δεν γνωρίζουν), αποκαλείται κάποιο αγρόκτημα το οποίο είναι παράρτημα Μοναστηριού, μέσα στο οποίο βρίσκεται συνήθως μικρό παρεκκλήσιο και κατοικία για τους μοναχούς που διαμένουν μόνιμα ή προσωρινά εκεί για να το καλλιεργούν, προς όφελος (φυσικά) του μοναστηριού.

Στις πλείστες των περιπτώσεων, για κάποιους από τους μοναχούς που διαμένουν εντός του μετοχίου, τα συμφέροντα του μετοχίου και του μοναστηριού είναι πάνω από τα συμφέροντα των πιστών.

Το αγρόκτημα τούτο, (το μετόχιο), ανάλογα με την όρεξη και τη διάθεση που έχουν, οι μοναχοί ή οι μοναχές που ζουν εκεί, για καλιέργεια, μπορεί να παράγει τα πάντα, λαχανικά, ζαρζαβατικά και φρούτα.

Ενίοτε ανατρέφει και κότες, αρνιά, γίδια και βόδια.

Μεταφορικά το «μετόχιον» μπορεί να χρησιμοποιηθεί, χωρίς να αλλοιωθεί η έννοια του ορισμού του και στην πολιτική, όπως πολύ εύστοχα χρησιμοποιήθηκε από τον βουλευτή Αμμοχώστου Ζαχαρία Κουλία, για να χαρακτηρίσει την ομάδα των ενδοτικών και υποστηρικτών των προδοτικών προτάσεων της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας με την εκ περιτροπής προεδρία και την σταθμισμένη ψήφο του ευέλικτου κομμουνιστή Χριστόφια που στεγάζει το ΔΗΚΟ.

Και στις δύο περιπτώσεις το «μετόχιον» σύρεται, λειτουργεί και εργάζεται, για όφελος κάποιων άλλων, (τρίτων), που ουδεμίαν σχέση έχουν με τη πίστη, τις αρχές και τα πιστεύω, που υποτίθεται, πρεσβεύουν αυτοί που διαβιούν εντός του μετοχίου.

Στην περίπτωση του ΔΗΚΟ, το «μετόχιον» που δημιουργήθηκε εντός του, αφού κατάφερε να αλώσει την ηγετική βαθμίδα του κόμματος, λειτουργεί και εργάζεται για το κομμουνιστικό κόμμα, προσπαθώντας με κάθε θεμιτό και αθέμιτο τρόπο να επιβάλει την πολιτική της ηττοπάθειας και του συμβιβασμού με τα τετελεσμένα της εισβολής, που επιθυμεί το ΑΚΕΛ και η οποία πολιτική σταδιακά θα οδηγήσει τον τόπο μας στον πλήρη εκτουρκισμό και την ισλαμοποίηση.

Όπως στο μετόχι υπάρχει ηγούμενος ο οποίος συνεργάζεται, παίρνει οδηγίες και εκτελεί σύμφωνα με τις απαιτήσεις του μοναστηριού στο οποίο ανήκει, έτσι και στο ΔΗΚΟ η ενδοτική ομάδα η οποία προωθεί τους σκοπούς και τις επιδιώξεις του ΑΚΕΛ, έχει τον διευθύνοντα νου, τον ηγούμενο της προσπάθειας άλωσης του ιδεολογικού χαρακτήρα του κόμματος και του εθνικού φρονήματος του ΔΗΚΟ-ϊκού κόσμου.

Σε αντίθεση με τον εκκλησιαστικό ηγούμενο ο οποίος ξεχωρίζει και γίνεται αντιληπτός από τον κάθε ένα, ο πολιτικός ηγούμενος μπορεί να ξεγελά με το παρουσιαστικό του, να κρύβεται και να καλύπτεται έντεχνα κάτω από τη σημαία και τις αρχές ενός κόμματος το οποίο ουδόλως αντιπροσωπεύει ή εκφράζει με τις απόψεις του.

Τα γεγονότα της εκλογικής αναμέτρησης για εκλογή προέδρου της Κυπριακής βουλής βοήθησαν να εμφανιστεί και να ξεσκεπαστεί τελικά ο ηγούμενος του μετοχίου του ΔΗΚΟ.

 Η αντίδραση του βουλευτή του ΔΗΚΟ κ. Άγγελου Βότση κατά την εκλογική διαδικασία στη βουλή επιβεβαιώνει αυτό που είπα παραπάνω, ότι δηλαδή στις πλείστες των περιπτώσεων, για κάποιους από αυτούς, τα συμφέροντα του μετοχίου και του μοναστηριού είναι πάνω από τα συμφέροντα των πιστών.

Φυσικά, ένα έκκλησιαστικό μετόχι δεν μπορεί να λειτουργήσει μόνο με ηγούμενο.

Χρειάζεται, τουλάχιστο, και μια καλόγρια για να καθαρίζει, να βοηθά στις δεήσεις, στις δοξολογίες, στις νεκρόσιμες ακολουθείες και να αναλαμβάνει τα μοιρολογήματα.

Αυτό το ρόλο τον ανάλαβε και τον παίζει επάξια η Αθηνά Κυριακίδου.

Τώρα, αν τα μοιρολογήματά της πάνω από το άψυχο ΔΗΚΟ θα την βοηθήσουν να πάρει μια θέση στην “κομμουνιστική βασιλεία”, είναι άλλου παπά ευαγγέλιο.

Και γιατί όχι;

H “ευχάριστη Σαββατοβραδού” μήπως είναι καλύτερή της;

Ευαγόρας Αχαιός,

Λάρνακα

Κυριακή 5 Ιούνη 2011.

Βίντεο

Μόνιμα