Antistasi

-ΝΑ ΤΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ! ΚΑΙ ΕΔΩ ΕΚΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΔΟΥΡΙΟΙ ΙΠΠΟΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΜΑΣ)-.Λάβαμε από γονείς των μαθητών ένα περιοδικό το οποίο υποτίθεται ότι εκδίδεται από μαθητές ενός Club της Αγγλικής Σχολής και διαμοιράζεται στους μαθητές λίγο πριν το Πάσχα. Το περιοδικό περιέχει διάφορα άρθρα τα οποία δήθεν έγραψαν μαθητές. Πουθενά όμως δεν αναφέρεται όνομα κανενός μαθητή της Σχολής. Ρωτήσαμε μαθητές της Σχολής οι οποίοι επιβεβαίωσαν ότι το συγκεκριμένο άρθρο «θυμίζει γραμμή» κάποιων καθηγητών στην Αγγλική Σχολή. Το άρθρο «Μήπως δεν είσαι πατριώτης» είναι τόσο μηδενιστικό, που πρέπει να το διαβάσετε για να κατανοήσετε τι προωθεί, ευτυχώς μόνο σε μερίδα μαθητών. Και όλα αυτά μετά το εθνικιστικό -«πατριωτικό» τσίρκο-παραλήρημα των βασιλικών γάμων στην Αγγλία… Διαβάστε το απίστευτο άρθρο «ομάδας μαθητών» για τον πατριωτισμό, και σχολιάστε εδώ.

Άρθρο από το περιοδικό «ομάδας μαθητών» της Αγγλικής Σχολής Λευκωσίας (Μετάφραση)

Μήπως δεν είσαι Πατριώτης;
Τι σημαίνει να είσαι πατριώτης; Τι σημαίνει να είσαι περήφανος για τη χώρα σου; Να νιώθεις περήφανος για την κυβέρνηση; Οι πολιτικοί ενδιαφέρονται μόνο για τα δικά τους συμφέροντα και οι κυβερνήσεις είναι εκεί για να τα προστατεύουν. Γιατί να νιώθω οτιδήποτε θετικό για κάποιους ανθρώπους που χτίζουν καριέρες με τα λεφτά μας, ενώ προωθούν τις ιδέες τους;
Να νιώθω περήφανος για τους ήρωες; Πώς μπορώ να νιώθω περήφανος για κάτι που δεν έκανα και δεν έχω καμία συμμετοχή; Αυτό που μπορώ να κάνω είναι να δείχνω σεβασμό σε ανθρώπους που πιστεύω ότι το αξίζουν (μπορείτε να τους αποκαλείτε ήρωες αν θέλετε). Σε κάθε περίπτωση αυτοί οι άνθρωποι δεν γεννήθηκαν απαραίτητα στην ίδια γεωγραφική περιοχή με μένα, οπότε γιατί να νιώθω περήφανος μόνο για τους «ήρωες της χώρας μου»;
Να νιώθω περήφανος για την ιστορία; Μα και πάλι, είναι αδύνατο να νιώθω περήφανος για κάτι που δεν είχα ανάμειξη ή δεν συνέβαλα με κανένα τρόπο, έστω κι αν ήταν χιλιάδες ή μερικά χρόνια πριν. Την ίδια στιγμή ας μην ξεχνάμε ότι η ιστορία της κάθε χώρας είναι βαμμένη με αίμα, και κάθε κυβέρνηση επιλέγει την ιστορία που θα διδάσκει αποκρύβοντας όλα τα εγκλήματά της. Οι Έλληνες για παράδειγμα διδάσκονται ότι για όλα τα κακά στην ιστορία της χώρας φταίνε οι Τούρκοι και αναρωτιούνται γιατί οι Τούρκοι δεν το παραδέχονται, παραγνωρίζοντας το γεγονός ότι οι Τούρκοι μαθαίνουν ακριβώς το ίδιο πράγμα για τους «κακούς» Έλληνες. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο η ιστορία χρησιμοποιείται από τις κυβερνήσεις για να χωρίζουν τους ανθρώπους οι οποίοι δεν θα είχαν κάτι άλλο να χωρίσουν αν δεν τους επιβαλλόταν «πλύση εγκεφάλου».
Να νιώθω περήφανος για τον πολιτισμό; Είναι πραγματικά λογικό να νιώθω περήφανος για ένα ποίημα του Ελύτη απλά επειδή γεννήθηκε στην Ελλάδα; Είναι λογικό να νιώθω περήφανος για έναν ποιητή με τον οποίο δεν είχα καμία σχέση αλλά με έναν άλλον όπως ο Ε.Α Poe πάλι να μην νιώθω περήφανος; Ή μήπως θα πρέπει να σέβομαι κάθε άποψη του κάθε πολιτισμού τον οποίο βρίσκω προσωπικά ενδιαφέρων;
Να νιώθω περήφανος για τους συμπατριώτες μου; Τι κοινό έχω με τον Σιακόλα ή τον Φανιέρο και γιατί πρέπει να νιώθω ευτυχισμένος που γεννήθηκα στο ίδιο μέρος και μιλάμε την ίδια γλώσσα; Πρέπει να νιώθω περήφανος για το βραβείο Νόμπελ που κέρδισε ένα άτομο το οποίο γεννήθηκε στην ίδια γεωγραφική περιοχή με μένα; Γιατί; Μαζί κάναμε την έρευνα (για το βραβείο);
Μερικές λέξεις για σένα, τον «γνήσιο» πατριώτη.
Πατριωτισμός είναι η εύκολη λύση. Δίνει ένα επιπλέον νόημα στη ζωή των ανθρώπων κάνοντάς τους να νιώθουν μέρος μιας ομάδας ή μιας ταυτότητας. Προωθείται (ο πατριωτισμός) στα σχολεία, στις εκκλησίες, στα ΜΜΕ και από πολλούς γονείς. Προωθείται επίσης από ποδοσφαιρικά σωματεία. Νέοι άνθρωποι που δεν έχουν ιδέα από πολιτική αποδέχονται τις ιδέες που προβάλλονται από το σωματείο και τους οπαδούς του. Διδάσκονται να μισούν τους ανθρώπους επειδή έχουν γεννηθεί σε άλλη γεωγραφική περιοχή. Μέχρι να ενηλικιωθούν αναπτύσσουν πλήρως τις ιδέες που προβάλλονται από τις ομάδες τους. Έτσι όλο και περισσότεροι εθνικιστές δημιουργούνται σε μια κοινωνία. Εθνικιστές που συμβαίνει να είναι εθνικιστές επειδή οι γονείς τους ή φίλοι τους έτυχε να υποστηρίζουν συγκεκριμένη ομάδα. Με αυτό τον τρόπο καλλιεργείται το φυλετικό μίσος σε άτομα με διαφορετική προέλευση και πιστεύω. Αυτός είναι και ο λόγος που ακούω δεκαπεντάχρονα να δηλώνουν το μίσος τους ενάντια σε κάθε Τούρκο, Πακιστανό, αριστερό, στους αναρχικούς κλπ…

Related posts:

Παρέμβαση Αναγνώστη – Αγγλική Σχολή & Εθνικός Ύμνος
Αγγλική Σχολή – Ψηφίζουν και καταγγέλλουν
Αγγλική Σχολή – Επεκράτησε η λογική

odysseas
Διαβάστε και παλαιότερο, σχετικό άρθρο της “Ελληνικής Αντίστασης”

Η Αγγλική Σχολή Λευκωσίας, στρατηγείο επιχείρησης αφελληνισμού της Κύπρου

Όταν οι Βρετανοί, το 1878, πατούσαν το πόδι τους στην Κύπρο δεν είχαν σκοπό να φύγουν. Μεθοδεύοντας τη μόνιμη παραμονή τους στο Νησί εξακολούθησαν να κυβερνούν και μετά την επίπλαστη ανεξαρτησία και να ασκούν πολιτική μέσω των προγεφυρωμάτων τους, δηλαδή του  ΑΚΕΛ και της πλουτοκρατικής ολιγαρχίας. Προκάλεσαν και υποβοήθησαν την εισβολή το 1974, επαναφέροντας έτσι τους Τούρκους στην Κύπρο και τώρα με μεθοδεύσεις προσπαθούν να υφαρπάξουν το Κράτος μας και να το μεταβιβάσουν σ’ αυτούς, χρησιμοποιώντας πάλι τα προγεφυρώματά τους, το ΑΚΕΛ και τους  πλουτοκράτες.

Οι Εγγλέζοι μελετώντας εγκαίρως την ψυχοσύνθεση των προγόνων μας, αντελήφθησαν ότι η καταχωνιασμένη στις ψυχές των, Ελληνικότητα (…την Ελλάδα θέλωμεν κι’ ας τρώγωμεν πέτρες…) αποτελούσε εμπόδιο στα σχέδιά τους. Συνεπώς η Ελληνική συνείδηση και  το Ελληνικό ήθος και έθος θα έπρεπε να εξαλειφθούν. Σαν υποκατάστατο της Ελληνικής συνείδησης επεδίωξαν τη δημιουργία κυπριακής, τάχα, συνείδησης.  Για τη δημιουργία των απαραίτητων κοινωνικών μηχανισμών διοχέτευσης της πολιτικής τους,  φρόντισαν να ιδρύσουν το 1889 την αγγλική μασονική στοά Saint Paul’s, η οποία πολύ σύντομα ρίζωσε και απέδωσε καρπούς.  Ταυτόχρονα στόχευσαν στον εξαγγλισμό της παιδείας.

Οι τότε φωτισμένοι Έλληνες της Κύπρου προς εξουδετέρωση των προσπαθειών των Άγγλων, ίδρυσαν το 1893 στη Λευκωσία το Παγκύπριο Γυμνάσιο, το οποίο έμελλε να αναδειχθεί ως ο θεματοφύλακας της εθνικής ιδέας.  Εξέχουσα προσωπικότητα της εποχής και φλογερός απόστολος της ενωτικής ιδέας, αναδεικνύεται μεταξύ άλλων και ο Μανιάτης καθηγητής Νικόλαος Καταλάνος, ο οποίος όμως θα απελαθεί από την Κύπρο, όταν οι μαθητές του στις 25 Μαρτίου 1921, αγνόησαν την απαγόρευση του αποικιοκρατικού καθεστώτος να παρελάσουν, με συνέπεια να απειληθούν σοβαρές ταραχές.

Σε αντιστάθμισμα της ίδρυσης του Παγκυπρίου Γυμνασίου, οι Άγγλοι ίδρυσαν την Αγγλική Σχολή Λευκωσίας. Έκτοτε το εν λόγω ίδρυμα ανέλαβε στρατηγικό ρόλο εθνικής αποδόμησης του Ελληνισμού της Κύπρου. Η αλωμένη Κυπριακή πολιτεία όχι μόνο καμώνεται ότι δεν βλέπει αλλά συνεργεί κιόλας στην προσπάθεια των Άγγλων. Η Αγγλική Σχολή διοικείται από Εγγλέζο διευθυντή, ενώ χρηματοδοτείται από το Κράτος μας. Μετά το άνοιγμα των κατοχικών οδοφραγμάτων αρκετοί Τούρκοι μαθητές φοιτούν δωρεάν στην Αγγλική Σχολή και εκπαιδεύονται πώς θα τουρκοποιήσουν την Κύπρο με δαπάνες του Έλληνα Κύπριου φορολογούμενου. Και ως Τούρκοι, που είναι, συμπεριφέρονται προκλητικά και αχάριστα! Προ διετίας έφτυσαν Ελληνόπουλο, συμμαθητή τους, διότι έφερε σταυρό στο στήθος. Τα Ελληνόπουλα αντέδρασαν ως όφειλαν και τα  επεισόδια έγιναν αφορμή να πληροφορηθούμε ότι εκεί γίνονται τα αίσχη. Μεταξύ άλλων απαγορεύεται η χρήση Ελληνικών και Χριστιανικών συμβόλων. Επίσης δημιουργήθηκε κατάλληλα διαμορφωμένη αίθουσα για τους Τούρκους μαθητές, στην οποία αναρτήθηκε Τουρκική σημαία και το πορτραίτο του Κεμάλ Ατατούρκ. Οι Έλληνες μαθητές εκπαιδεύονται για να μισήσουν την Ιστορία τους και σ’ αυτή την προσπάθεια πρωτοστατούν καθηγητές, κατά φαινότυπο Ελληνοκύπριοι. Προεξάρχουσα φυσιογνωμία μάλιστα, σύζυγος  λαλίστατου ακελικού παράγοντα, η οποία προέβαινε σε ωμή τουρκική προπαγάνδα.

Πρόσφατα η διεύθυνση της Σχολής, κατά την ασυνάρτητη εκδοχή του Χριστόφια, περί διδύμων  αδελφών Λαμπρής και μπαϋραμιού,  καθιέρωσε την τουρκική αυτή γιορτή ως αργία.  Αφού η αντίδραση μας υπήρξε υποτονική έως ανύπαρκτη, τώρα προχωρούν στο επόμενο βήμα. Καθιερώνουν ως αργία και  την 15η Νοεμβρίου, την  ημέρα ανακήρυξης του ψευδοκράτους.

Ευτυχώς η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών, αντιδρώντας έστω και τώρα, επικαλούμενη την οικονομική στενότητα, πάγωσε το κονδύλι, το οποίο δίδεται ετησίως στην Αγγλική Σχολή και  το οποίο βέβαια ενεκρίθη από το ανθελληνικό Υπουργείο Παιδείας. Το Συμβούλιο της Σχολής ενεργοποιήθηκε αμέσως. Ζήτησε εξηγήσεις από τη Βουλή για την περικοπή του κονδυλίου. Πραγματοποίησε ήδη επαφή με τον μονίμως χαμογελαστό, ΓΓ του ΑΚΕΛ, από τον οποίο ζήτησε όπως η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΑΚΕΛ συμβάλει προς την αποδέσμευση του κονδυλίου  και αυτός έσπευσε ασμένως να στηρίξει την απαίτηση της Σχολής, διότι  κατά τις δηλώσεις του,  η Αγγλική Σχολή πρέπει να αφεθεί να λειτουργήσει.

Ταυτόχρονα ενεργοποιήθηκαν και οι «Ορτινάτσες» των Αγγλοτούρκων. Δημοσιεύουν ότι η δέσμευση του κονδυλίου συνιστά προσπάθεια μελών  της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών να εκβιάσουν και να τρομοκρατήσουν τη διεύθυνση της Αγγλικής Σχολής ώστε να μην προχωρήσει σε οποιεσδήποτε μεταρρυθμίσεις και πως η προσπάθεια των εν λόγω μελών αποτελεί ξεκάθαρη και προκλητική πολιτική παρέμβαση σε εσωτερικά ζητήματα της Σχολής. Τα αντηχεία αυτά των Άγγλων προπαγανδίζουν ότι  όσοι δεν θέλουν τη συνύπαρξη (δηλαδή την παράδοση στους Τούρκους)  θέλουν τη διχοτόμηση και για αυτό πολεμούν την Αγγλική Σχολή. 

Βέβαια αυτοί κάνουν καλά τη δουλειά τους! Οι Έλληνες της Κύπρου τι κάνουν; Θα αντιδράσουν επιτέλους ή θα καταντήσουν σαν τον κακομοίρη του Γαλλικού ανεκδότου «…και κερατωμένοι και δαρμένοι»;

Παναγιώτης Κλεοβούλου

Δικηγόρος

Στέλεχος Κινήματος Ελληνικής Αντίστασης

https://antistasi.org/?p=8752

Βίντεο

Μόνιμα