Antistasi

 

Στους μη αφελείς  είναι διάχυτη η πεποίθηση ότι το ΑΚΕΛ δημιουργήθηκε από τους Άγγλους για να υπονομεύσει τον Ελληνισμό της Κύπρου. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι οι Ακελικοί  συνεργάστηκαν με τους Άγγλους και καταπρόδωσαν τον αγώνα της ΕΟΚΑ   https://antistasi.org/?p=16461  .

Διερωτάται κανείς γιατί οι Ακελικοί δεν θέλανε την Ένωση;  Γιατί οι Ακελικοί μισούν θανάσιμα τον Ελληνισμό; Γιατί δηλώνουν αδέλφια με τους Τούρκους; Γιατί προ μηνών  ο Χριστόφιας δήλωσε προς τον πρόεδρο της Συρίας, Άσσαντ, ότι οι Ακελικοί αισθάνονται πιο πολύ συγγενείς με τους Σύριους παρά με τους Έλληνες; Γιατί ο πατέρας του αξιωματούχου του  ΑΚΕΛ και δήμαρχου Λεμεσού  κ. Χρίστου δήλωνε ότι οι Κύπριοι είναι Φοίνικες και όχι Έλληνες; (προφανώς εννοούσε τη φάρα του, διότι εμείς οι  Έλληνες δεν τον εξουσιοδοτήσαμε  να μιλά για λογαριασμό μας!). Αν κάποιος δε παρατηρήσει τα χαρακτηριστικά τους , πλείστοι από αυτούς δεν φέρουν Ελληνικά χαρακτηριστικά. Φημολογείται δε ότι  ο Συλικιώτης έχει παππού Σύριο.

Είναι γεγονός ότι στην Κύπρο, πέραν των Ελλήνων και των Τούρκων (που πρωτοήρθαν ως κατακτητές το 1570) , υπάρχουν μικρές μειοψηφίες,  που αποτελούνται από Μαρωνίτες, Αρμένιους και  Λατίνους.  Υπήρξε όμως και μια πληθυσμιακή ομάδα, ενδεχομένως κατάλοιπο  των κατά καιρούς κατακτητών, χωρίς  εθνική συνείδηση, οι οποίοι ανάλογα με το οικονομικό τους συμφέρον άλλαζαν κατά καιρούς και την εθνικότητά τους. Αυτούς τους τυχάρπαστους,  η θυμοσοφία του λαού μας τους απαξίωσε αλλά αντί να τους χαρακτηρίσει μπάσταρδους, τους ονόμασε  «λινοβάμβακους» και τους άφησε έκθετους στην Ιστορία.

Αυτοί οι λινοβάμβακοι  αποτέλεσαν και τον κύριο όγκο αυτών, τους οποίους οι Εγγλέζοι, για να τους προσδώσουν υπόσταση και δικαιώματα στην Κύπρο, τους  ονόμασαν Τουρκοκύπριους και το Ζυριχικό κατεστημένο απεδέχθη τον όρο και έκτοτε επικράτησαν, αργότερα έγιναν «σύνοικο στοιχείο»,  στη συνέχεια « κοινότητα», μετά «κράτος» ( παράνομο) και σταδιακά αναβαθμίσθηκαν σε κράτος. Αυτοί, οι λεγόμενοι τουρκοκύπριοι, κατά τον αγώνα της ΕΟΚΑ, σύμφωνα με το σατανικό σχεδιασμό των Άγγλων, στελέχωσαν το σώμα των επικουρικών και κτυπούσαν τους μαθητές και το λαό. Πολλοί από αυτούς ήταν καταδότες των Άγγλων και πρόδιδαν αγωνιστές. Κάποιοι ήσαν και βασανιστές των Αγωνιστών. Αυτοί δημιούργησαν και την ΒΟΛΚΑΝ  και την ΤΜΤ.  Αυτοί υπονόμευσαν το νεοσύστατο Κυπριακό Κράτος.  Το 1963 προκάλεσαν την ανταρσία κατά του Κράτους και το 1974 μαζί με τα μεχμετζίκ σκότωσαν, βίασαν και  ξερίζωσαν τον Ελληνικό πληθυσμό από τις πατρογονικές του εστίες.

Θα ανέμενε λοιπόν κανείς  ότι οι λεγόμενοι τουρκοκύπριοι θα  αντιμετωπίζοντο ανάλογα από το Κράτος.  Αντ΄ αυτού όμως απεκλήθησαν από την πολιτική ηγεσία συμπατριώτες  τους. Από το ΑΚΕΛ απεκλήθησαν αδέλφια του και αφ΄ότου το Κόμμα αυτό ανήλθε στην εξουσία φροντίζει ιδιαίτερα  γι΄αυτούς και αντιμετωπίζονται πλέον και από το Κράτος και από την κοινωνία σαν ο περιούσιος λαός, κάτι σαν  «Ιερή Αγελάδα». Κυριολεκτικά τους τραπέζωσαν και έπεσαν με δέκα μασέλες να κατασπαράξουν ότι οι Πατέρες μας δημιούργησαν.  

Υπάρχει κάποια εξήγηση για την ερωτική έλξη που τα μέλη του ΑΚΕΛ νιώθουν για τους Τούρκους; Υπάρχει κάποια εξήγηση που μισούν τον Ελληνισμό και αισθάνονται συγγενείς με τους Σύριους; Έχει βάση η υποψία ότι οι περισσότεροι από αυτούς αποτελούν, όπως και οι επονομαζόμενοι τουρκοκύπριοι,   κατάλοιπα των λινοβαμβάκων, οι οποίοι όμως δεν  δεν πρόλαβαν να εξισλαμισθούν και παρέμειναν να καταχρώνται την ιδιότητα του Έλληνα;

Το 2008 ο Χριστόφιας προεβλήθη σαν ο άνθρωπος του λαού,, σαν  ο γιός του κτίστη και της Αννούς, την οποία εγκατέστησε μεν σε γηροκομείο αλλά όταν την έβλεπε, παρουσία του τηλεοπτικού φακού, την αγκάλιαζε και εξέφραζε την αγάπη του με σπαραξικάρδιο κλάμα. Προεβλήθη λοιπόν ο τύπος αυτός σαν ο πρόεδρος της ανθρωπιάς και αφού συμφώνησαν με τον Αρμενομαρωνίτη  Κάρογιαν,  το μοίρασμα της πίττας της εξουσίας, κατάφερε να μας καθήσει στο σβέρκο ως Πρόεδρος.

Μόλις εγκατεστάθη στο Προεδρικό, ο Χριστόφιας, μερίμνησε και βόλεψε το σόϊ του σε κρατικές θέσεις, δίπλα του. Ταυτόχρονα τους επέβαλε και σε  θέσεις αξιωματούχων στο Κόμμα, από το οποίο ούτε και ο ίδιος αποχώρησε. Επέβαλε τον κουμπάρο του, ο οποίος του ανακαίνισε και το σπίτι, ως τον εθνικό εργολάβο. Ολόκληρη η Κύπρος κατέστη ένα εργοτάξιο με εργολάβο τον κουμπάρο του Χριστόφια. Οι πιστές θεραπαινίδες του Κόμματος  βολεύονται, στον κρατικό μηχανισμό και σε δύο περιπτώσεις, λόγω λάθους των ανεγκέφαλων γραμματέων του Γενικού Γραμματέως του Κόμματος και του Προεδρικού Συμβούλου ( διάβαζε του Υπεύθυνου για το Ρουσφέτι), διέρρευσε προς τον Τύπο ο σκανδαλώδης τρόπος με τον οποίο τα κομματόσκυλα του ΑΚΕΛ  διορίζονται στις κρατικές υπηρεσίες. Και τούτο βέβαια εις βάρος της αξιοκρατίας, εις βάρος των δικαιωμάτων των συμπολιτών μας και εις βάρος της παραγωγικότητας του Κράτους, η οποία απαιτεί το Κράτος να στελεχώνεται από τους άριστους.

Είναι βέβαια περιττό να πούμε ότι στο Εθνικό θέμα ο Χριστόφιας απέδειξε κατά τραγικό τρόπο την παροιμοιώδη ανεπάρκειά του. Φτάνει να διαβάσει κανείς την ομιλία του στο στο Μπρούκινγκς και θα ξεσπάσει σε γελόκλαμα. Είναι επίσης χαρακτηριστική η ευρηματική ατάκα, την οποία ο πρώην συνέταιρός  του, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ κ Ομήρου διατύπωσε: “οι μόνοι επιτυχημένοι χειρισμοί του Χριστόφια στο Κυπριακό είναι αυτοί που δεν έγιναν ποτέ”!

Ο πρόεδρος της ανθρωπιάς, ο άνθρωπος που έψηνε καφέδες στα νιάτα του, ο γιος του κτίστη και της Αννούς,  (την οποία έκλεισε στο γηροκομείο αλλά όταν τη συναντήσει  κλαίει), επιβεβαιώνοντας τη λαϊκή παροιμία: «ο κώλος ο τίτσιρος είδε το βρακί και ξιπάσθηκε», πρωτοτύπησε και αντί να ταξιδεύει, όπως όλοι προκάτοχοί του,  με τις αερογραμμές,  ενοικιάζει ιδιωτικό αεροπλάνο για να πραγματοποιεί τα ταξίδια του στο εξωτερικό και πληρώνουμε οι φορολογούμενοι αυτό του το ξίπασμα.   Αγόρασε και καινούργια θωρακισμένη Μερσεντές. Προ τριών ημερών στη δημοσιογραφική του διάσκεψη «κάρφωσε»  κάποιον άπληστο πρώην Υπουργό του Συναγερμού ο οποίος καταδέχθηκε να λάβει ανεργιακό επίδομα. Επικαλούμενος δε δικό του κώδικα ηθικής(δήθεν) δήλωσε ότι αν ήταν δικός του Υπουργός θα τον έπαυε. Ωστόσο όταν αργότερα μαθεύτηκε (και τούτο παρά την πείσμωνα άρνηση της αρμοδίας Υπουργού του να αποκαλύψει ποιοι Υπουργοί τα «πήραν» από το ταμείο, διότι δεν της επέτρεπε (τάχα) η νομοθεσία για προσωπικά δεδομένα)  ότι πρώτοι και καλύτεροι, δικοί του  Υπουργοί προεξάρχοντος αυτού τούτου του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα (γνωστού και από τα εμφυτεύματα), γράπωσαν το ανεργιακό επίδομα,  ο Χριστόφιας  βγήκε σαν βρεγμένη γαλή  να απολογηθεί (δήθεν) διότι εξέθεσε συμπολίτες του. Τα δε Κόμματα χαιρέτισαν την υποκριτική απολογία του.

Δεν έκλεισε όμως εικοσιτετράωρο και « εξεράγη άλλη βόμβα»: Ο πρόεδρος της ανθρωπιάς και του λαού, που με τόσο στόμφο διεκήρυξε κώδικα ηθικής, εξαπατώντας το δημόσιο, μεθόδευσε να λαμβάνει Επίδομα Συντήρησης Εξωτερικού. Και τούτο ενώ στο εξωτερικό που ταξιδεύει είναι όλα πληρωμένα. Για το λόγο αυτό, άλλωστε,  κανένας προκάτοχός του δεν αποτόλμησε να διεκδικήση τέτοια επιδόματα!

Βίντεο

Μόνιμα