Antistasi

Διαβάστε εδώ για την ομιλία του Κολοκασίδη στην πανηγυρική δοξολογία για την 25η Μαρτίου. http://www.sigmalive.com/news/politics/367346

 

Ο Τάσσος και το Τασάκι (Νικολάκης) βάλαν τα χεράκια τους και βγάλαν τα ματάκια τους. ΕΚείνοι επέλεξαν τον Αρμένη ως διάδοχο του Τάσσου, απλά και μόνο επειδή θεώρησαν ότι αυτός ήταν ο πιο αδύνατος κρίκος, ώστε θα ήταν πολύ εύκολο να τον στείλουν σπίτι του. Αμ δε!!! Το ίδιο έκαναν και με την επιλογή Τουρκόφια. Μήπως αυτοί δεν έσυραν ολόκληρο το ΔΗΚΟ στην απόφαση (της τελευταίας στιγμής) για επιλογή Τουρκόφια?

Και να βλέπω σήμερα το Νικολάκη να μου κάνει πρώτος αντιπολίτευση στην κυβέρνηση αλλά και εσωκομματικής αντιπολίτευσης προς όλους τους υπόλοιπους, τους οποίους πήρε στο λαιμό του. Ε! ΌΧΙ ΚΙ ΕΤΣΙ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΛΟΥΙ!! έχει και θρασύτητα τα όριά της, εκτός κι αν πέρασες τους ‘Έλληνες της Κύπρου (και όχι τα κομματικά γίδια και πρόβατα) για χρυσόψαρα.

 

Τον αναπληρωτή πρόεδρο του ΔΗΚΟ αδειάζει με δηλώσεις του ο Πρόεδρος του κόμματος Μάριος Καρογιάν, κάνοντας λόγο για τρικυμία σε ένα ποτήρι νερό. Απάντηση στις χθεσινή κόντρα που ξέσπασε στο πολιτικό σκηνικό με αφορμή τις αναφορές στο κυπριακό του Αναπληρωτή προέδρου του κόμματος, Γιώργου Κολοκασίδη, κατά τον πανηγυρικό της 25ης Μαρτίου, έδωσε σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Μάριος Καρογιάν. Ο κ. Καρογιάν χαρακτήρισε ως  τρικυμία σε ένα ποτήρι νερό την αντιπαράθεση με αφορμή τις αναφορές στο κυπριακό του Αναπληρωτή προέδρου του κόμματος, Γιώργου Κολοκασίδη, κατά τον πανηγυρικό της 25ης Μαρτίου.

Οι θέσεις του ΔΗΚΟ, ανέφερε ο κ. Καρογιάν ήταν και παραμένουν σταθερές. Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία, πρόσθεσε αποτελεί ιστορικό, οδυνηρό συμβιβασμό  και δεν ήταν  ούτε είναι λάβαρο του αγώνα μας. «Ο Σπύρος Κυπριανού, ο Τάσσος Παπαδόπουλος  και εγώ», είπε ο κ. Καρογιάν «πάντα υποστηρίζαμε ότι η λύση θα είναι διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία με το σωστό περιεχόμενο». Αυτή,  επεσήμανε ο κ. Καρογιάν, είναι η θέση του ΔΗΚΟ,  όπως επίσης και ότι πρέπει να υπάρξει αναπροσαρμογή  της τακτικής  και της στρατηγικής μας σε επί μέρους ζητήματα.  «Δεν ξέρω», ανέφερε ο κ. Καργιάν «γιατί κάποιοι θέλουν να παρερμηνεύουν τη θέση του ΔΗΚΟ». «Δεν αποκρύψαμε», επεσήμανε, «ποτέ τις διαφωνίες μας, ούτε τα  ζητήματα στα οποία δεν συμφωνούμε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όπως το ότι δεν αποδεχόμαστε διευρυμένες συνομιλίες».

 Το θέμα κλήθηκε να σχολιάσει και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος τόνισε χαρακτηριστικά πως «η διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία δεν είναι ανακάλυψη του Χριστόφια, την απεδέχθη ο αείμνηστος Εθνάρχης Μακάριος, δύο Πρόεδροι του ΔΗΚΟ και την προώθησαν και την διαπραγματεύθηκαν». Πρόσθεσε επίσης ότι
ο τελευταίος Πρόεδρος που την διαπραγματεύθηκε ήταν ο αείμνηστος Τάσσος Παπαδόπουλος. «Τι άλλο να πω εγώ», διερωτήθηκε γι να τονίσει πως  Από κει και πέρα δεν είναι δική του υπόθεση. «Εγώ τιμώ τη δέσμευση των προηγούμενων Προέδρων», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εκτός πραγματικότητας χαρακτήρισε τις δηλώσεις Κολοκασίδη ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, ο οποίος κάλεσε  τον κυπριακό λαό να κλείσει τα αυτιά σε αυτές τις δηλώσεις. Κάποιοι είπε, το 1974 φούσκωσαν τα μυαλά του κυπριακού λαού με τέτοιες ιδέες και αν τους ακούσουμε  και σήμερα, η καταστροφή θα είναι ολοκληρωτική.

Κατά της συγκυβέρνησης, για τους χειρισμούς στο Κυπριακό,  στράφηκε εκ νέου σήμερα, η ΕΔΕΚ. «Για μια ακόμα φορά αναδείχθηκε μέσα από δηλώσεις κατά τους χθεσινούς γιορτασμούς της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου τόσο η πτωχεύσασα πολιτική διαχείρισης του εθνικού μας θέματος στις απ’ ευθείας διαπραγματεύσεις, όσο και η επιμονή σε αυτή την αδιέξοδη πολιτική, μία πολιτική που δυστυχώς επιτρέπεται να συνεχίζεται με συνευθύνη των συγκυβερνώντων Κομμάτων», δήλωσε ο Γιαννάκης Ομήρου.

Βίντεο

Μόνιμα