Antistasi

του Ευαγόρα Αχαιού

Κίνημα Ελληνικής Αντίστασης

Το παρακάτω είναι μέρος της νομοθεσίας που, υποτίθεται,  ρυθμίζει την αξιοκρατία και καταπολεμά το ρουσφέτι στην επικράτεια της Κυπριακής Δημοκρατίας και το οποίο ψήφισε και ο εκ του χωριού μου ορμώμενος Υπουργός Άμυνας της κομμουνιστικής κυβέρνησης Χριστόφια, πριν υπουργοποιηθεί, όταν ήταν ακόμα μέλος της Κυπριακής Βουλής των Αντιπροσώπων.

“Οποιοδήποτε μέλος αρχής, επιτροπής, συλλογικού οργάνου ή οποιοσδήποτε δημόσιος λειτουργός έχει προσεγγισθεί προς το σκοπό επηρεασμού του και έχει παραλείψει να καταγγείλει το πρόσωπο που το έχει προσεγγίσει στον αστυνομικό διευθυντή της επαρχίας, όπου διεπράχθη το αδίκημα, εντός τριών ημερών από τη διάπραξή του, είναι ένοχος αδικήματος και σε περίπτωση καταδίκης του, υπόκειται σε φυλάκιση που δεν υπερβαίνει τους 12 μήνες ή σε χρηματική ποινή που δεν υπερβαίνει τα 3,400 Ευρώ ή και στις δύο αυτές ποινές.”

Ο κ. Παπακώστας, οι πρώην συνάδελφοί του βουλευτές, τα κοκόρια, οι κότες, τα πρόβατα και τα γίδια του κάθε πολιτικού γουμά και μάντρας, που συνέταξαν και ψήφισαν τη νομοθεσία αυτή, για την εφαρμογή της αξιοκρατίας και την καταπολέμηση του ρουσφετιού, που στρογγυλοκάθησαν στο σβέρκο του κυπριακού λαού και νέμονται την εξουσία και τα πολιτικά αξιώματα αυτού του δύσμοιρου τόπου, ασφαλώς  γνωρίζουν πως «κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει» και  πως αυτοί, με τους διάφορους κομματικούς τους συντρόφους και παρακοιμώμενους, δεν κινδυνεύουν να πιαστούν από τη τσιμπίδα του νόμου, γιατί έμαθαν να παίζουν με τις λέξεις και να δέχονται, όπως είπε και ο κ. Παπακώστας, τηλεφωνήματα από διάφορους αδικημένους και κατατρεγμένους πολίτες (όλως παραδόξως μόνο από στελέχη και μέλη του κόμματος στο οποίο ανήκουν), για να μεριμνούν από μεγαλοψυχία και ανθρωπιά, (ουδέποτε για εξαργύρωση ψήφου και υποστήριξης) και να βοηθούν στην επίλυση των διάφορων ανθρωπιστικών προβλημάτων και αιτήσεων.

 

Το ρουσφέτι δεν το ονομάζουν πια ρουσφέτι αλλά εξυπηρέτηση !!!

Είναι πραγματικά μεγάλη πρόκληση για τον οικολόγο κ. Περδίκη, ο οποίος στο σύγχρονο κυπριακό ετυμολογικό του λεξικό  έδωσε στο Εθνικό συμβούλιο και τα μέλη του τις ανεπανάληπτες ετυμολογίες και ερμηνείες “γουμάς” και “κοκόρια”, αν μπορούσε να ερμηνεύσει και να ετυμολογήσει και τα ανθρωπιστικά προβλήματα που προώθησε και έλυσε, όπως είπε, ο κ. Παπακώστας και συμπτωματικά, λέω συμπτωματικά, προέρχονταν από μέλη, στελέχη και φιλικά προσκείμενα άτομα του ΑΚΕΛ και της ΕΔΟΝ.   

Δήλωσε και παραδέχτηκε, πριν λίγο καιρό, δημοσίως ο κ. Παπακώστας, από Ραδιοφώνου και Τηλεοράσεως, ότι είχε προσεγγιστεί από πολλούς, συμπεριλαμβανομένων πολιτικών αρχηγών και βουλευτών, ώστε να μεσολαβήσει για να έχουν ευνοϊκή μεταχείριση κάποιοι δικοί τους στρατιώτες και απείλησε μάλιστα ότι αν τον διαψεύσουν θα αναγκασθεί να δώσει τα στοιχεία που έχει στη δημοσιότητα.

Από ποιούς και γιατί περίμενε διάψευση ο κ. Παπακώστας, για να δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία, τα οποία κατέχει και που είχε διπλή υποχρέωση και ως πολίτης αυτού του τόπου και ως δημόσιο πρόσωπο να καταθέσει στις διωκτικές αρχές για να εφαρμοστεί η νομοθεσία;

Μήπως από τον κ. Νίκο Αναστασιάδη του ΔΗΣΥ, (τον άλλως πως Νίκο Χρυσάνθου του σκανδάλου του Χρηματιστηρίου Κύπρου), μήπως από τον κ. Άντρο Κυπριανού του ΑΚΕΛ που ανάγαγε τη ρουσφετολογία μέσω της διαδικτυακής τεχνολογίας και του προεδρικού μεγάρου σε επιστήμη υψηλών ταχυτήτων και προδιαγραφών, μήπως από τον πιστό συνεργάτη και ακόλουθο του Χριστόφια και της πολιτικής του κ. Μάριο Καρογιάν του ΔΗΚΟ, μήπως από τον πρώην συνεργάτη και υποστηρικτή του κ. Χριστόφια κ. Γιαννάκη Ομήρου της ΕΔΕΚ, μήπως από τον πρώην βουλευτή και κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΔΗΣΥ κ.  Δημήτρη Συλλούρη του ΕΥΡΩΚΟ, ή μήπως από την κ. Άννα Παναγιώτου των Οικολόγων Περιβαλλοντιστών που ζει στον οικολογικό της κόσμο;

Γνώριζε και μάλιστα πολύ καλά ο κ. Παπακώστας, πως κανένας από τους πιο πάνω δεν επρόκειτο να τον διαψεύσει ποτέ, όπως επίσης γνώριζε, (όπως γνωρίζω και εγώ μια και φτάνουμε από το ίδιο χωριό) πως «κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει» που λέγαν και οι ηλικιωμένοι χωριανοί μας.

Αν και δεν είμαι, ούτε δικηγόρος, ούτε νομικός, εντούτοις δεν έχω καμιά αμφιβολία στην ερμηνεία που δίνω στην πιο πάνω νομοθεσία, η οποία είναι γραμμένη στη μητρική μου γλώσσα, την ελληνική.

Είναι ηλίου φαεινότερο πως ο κ. Παπακώστας έχει πέσει σε ποινικό αδίκημα.

Μπορεί από άγνοια, μπορεί από αυθορμητισμό και αδυναμία ελέγχου της γλώσσας και των λεγομένων του. Αυτό δεν είναι θέμα.

Θέμα είναι ο γενικός εισαγγελέας, ο θεματοφύλακας της Δημοκρατίας.

Γιατί δεν κινήθηκε αυτεπάγγελτα κατά του παρανομήσαντα κομμουνιστή Υπουργού και να εφαρμόσει τη νομοθεσία;

Γιατί έκανε την πάπια και γιατί συνεχίζει να σφυρίζει αδιάφορα σαν Κινέζος κινέζικα τραγούδια;

Μήπως τελικά η γνωστή παροιμία “κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει” δεν είναι απλά λόγια, αλλά θεσμός στην πολιτική σκηνή της πατρίδας μας;

Λάρνακα

Τρίτη 22 Μαρτίου 2011.

Βίντεο

Μόνιμα