Antistasi

Με τη σύλληψη υψηλόβαθμου αξιωματικού της Αστυνομίας, που σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της «Σ» φέρεται να υπηρετεί στην Υπηρεσία Αλλοδαπών και Μετανάστευσης, σημαδεύτηκε η χθεσινή επιχείρηση της Αστυνομίας στην παλιά Λευκωσία.Η Αστυνομία εμφανίζεται να έχει εξαρθρώσει ένα κύκλωμα πορνείας γυναικών από την Ασία, κυρίως από την Κίνα, που δραστηριοποιείτο στην παλιά Λευκωσία.

Ως εμπλεκόμενοι στο κύκλωμα έχουν συλληφθεί 28 γυναίκες και 18 άνδρες ασιατικής καταγωγής. Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι 50χρονη γυναίκα, γνωστή ως Νάνσι, από την Κίνα, που φέρεται να ήταν η επικεφαλής του κυκλώματος και να εξωθούσε συμπατριώτισσές της και άλλες αλλοδαπές στην πορνεία.

Η 50χρονη Κινέζα παρουσιάστηκε χθες ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας και εναντίον της εκδόθηκε διάταγμα κράτησης οκτώ ημερών, για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας, Μιχάλης Κατσουνωτός, δήλωσε στο σταθμό μας ότι η Αστυνομία βρίσκεται στο αρχικό στάδιο των ερευνών και μένει μεγάλο ανακριτικό έργο να διεκπεραιωθεί. Τρία άτομα θα προσαχθούν σήμερα ενώπιον του Δικαστηρίου.
——————————————–

Η  επιχείρηση σκούπα της Αστυνομίας στην Παλιά Λευκωσία έφερε μεγάλες αποκαλύψεις, ρίχνοντας φως σε σκοτεινό κύκλωμα πορνείας με Ασιάτισσες που δρούσε στην Παλιά Λευκωσία, στο οποίο μάλιστα εμπλοκή φέρεται να έχει ανώτερος αξιωματικός της δύναμης.

Η Αστυνομία, μετά από καταθέσεις γυναικών ασιατικής κυρίως καταγωγής, οι οποίες τον εμπλέκουν σε υπόθεση πορνείας, προχώρησε στην σύλληψη του, ενώ αύριο αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον Δικαστηρίου για την έκδοση διατάγματος κράτησης του.  

Το κουβάρι ξεκίνησε να ξετυλίγεται μετά την πρωινή συντονισμένη επιχείρηση σκούπα  της αστυνομίας. Τα μέλη της Δύναμης, αφού έθεσαν παρακολούθηση αρκετούς υπόπτους, έκαναν ντου  σε οίκους ανοχής στην παλιά Λευκωσία, και πέρασαν χειροπέδες σε 46 αλλοδαπούς ασιατικής καταγωγής, εκ των οποίων 28 γυναίκες οι οποίες επιδίδονταν  στο αρχαιότερο επάγγελμα.

Στις καταθέσεις τους,  τρεις συλληφθήσες κατονόμασαν συγκεκριμένη γυναίκα, 50 ετών ως την προαγωγό τους, ενώ κατήγγειλαν ότι η 50χρονη είχε επαφές με τον εν λόγω αξιωματικό της αστυνομίας, ο οποίος φέρεται να βοηθούσε το κύκλωμα, όταν χρειαζόταν, με το αζημίωτο φυσικά, σε χρήμα και σε είδος. Σεξ με  Ασιάτισσες, παράνομες και μη, παράνομες άδειες εισόδου στη δημοκρατία, εξαφάνιση προβλημάτων, μαύρο χρήμα … όλα φέρεται να τα έκανε ο αξιωματικός, σύμφωνα με τις καταθέσεις!

Η 50χρονη συνελήφθη  δυνάμει δικαστικού εντάλματος και οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, το οποίο εξέδωσε εναντίον της διάταγμα κράτησης οκτώ ημερών για διευκόλυνση των ανακρίσεων σε σχέση με υπό διερεύνηση αδικήματα, μεταξύ των οποίων μαστροπεία, εκμετάλλευση πόρνων, συγκάλυψη κερδών από παράνομες πράξεις, εμπορία ανήλικων προσώπων, εκμετάλλευση στην εργασία, σεξουαλική εκμετάλλευση ενήλικων προσώπων, διατήρηση οίκου ανοχής, παρακράτηση προσωπικών εγγράφων, διαφθορά, δεκασμός δημοσίου λειτουργού, διαφθορά δημοσίου λειτουργού, κ.α.

Για την υπόθεση καταζητούνται άλλοι δύο Ε/κ, δυνάμει  δικαστικών ενταλμάτων σύλληψης που έχουν εκδοθεί εναντίον τους.

Σε δηλώσεις του, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Μιχάλης Κατσουνωτός μετέφερε την διαβεβαίωση του αρχηγού της Δύναμης  ότι η υπόθεση θα τύχει πλήρους και ενδελεχούς διερεύνησης, ούτως ώστε οι υπαίτιοι να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης. «Η ηγεσία της Αστυνομίας υλοποίησε, υλοποιεί και θα συνεχίζει να υλοποιεί και στο μέλλον τη δημόσια δέσμευσή της για μηδενική ανοχή σε τυχόν κρούσματα διαφθοράς, επιδεικνύοντας αποφασιστικότητα και χωρίς να χαρίζεται σε κανένα», τόνισε ο κ. Κατσουνωτός.

http://www.sigmalive.com/news/local/364014

Βίντεο

Μόνιμα