Antistasi

 

Σχόλιο ΚΕΑ:

Συμφωνούμε πλήρως με το κείμενο του συγγραφέα.

Με μια διαφορά ότι εμείς θεωρούμε ότι στις μέρες μας η σήψη, η παρακμή και η αντεθνική ιδεολογία του «νέου πατριωτισμού» δεν είναι «προνόμιο» μόνο των αριστερών, αλλά χαρακτηρίζει όλο το πολιτικό φάσμα αριστερά / δεξιά.

Οι επιλογές και οι προτάσεις του δεξιού κόμματος των νεοφιλελευθέρων δημοκρατών, του ΔΗΣΥ, όπως στα εθνικά έτσι και στα κοινωνικά ζητήματα, εχθρεύονται τα ευρύτερα εθνολαϊκά συμφέροντα.

 

Με τον Ανδρέα Φρυδά

Πτυχιούχος Νομικών και Πολιτικών Σπουδών

Η νήσος Κύπρος και ο κυπριακός Ελληνισμός υπέστησαν και υφίστανται πολλούς διωγμούς κατά την ιστορία τους και μέχρι σήμερα. Οι κατά εποχή διάφοροι κατακτητές του νησιού προσπάθησαν να εκριζώσουν την εθνική και θρησκευτική του συνείδηση, και να μας αναγκάσουν να ασπαστούμε και να υπηρετήσουμε τα δικά τους «ιδεώδη».

Αυτό έγινε από την αρχαιότητα και μέχρι σήμερα από Ενετούς, Φράγκους, καθολικούς, Λατίνους, σταυροφόρους, Πέρσες, Αγαρηνούς, Τούρκους, Άγγλους αποικιοκράτες και τους Τούρκους κατακτητές, που κατά περιόδους εισέβαλλαν και έσφαζαν, έπαιρναν σκλάβους, λεηλατούσαν το βιός και τους αρχαιολογικούς θησαυρούς μας, και γενικά δημιουργούσαν συνθήκες μη επιβίωσης και συνθήκες εξάλειψης των συνειδήσεων των κατοίκων σαν οργανωμένων συνόλων. Ιδού τα βιώματα των κατοχών.

ΣΗΜΕΡΑ, υποβόσκουν πασιφανώς συνθήκες αποδιοργάνωσης της Πολιτείας και συνθήκες διαγραφής της εθνικής και πολιτιστικής και ιστορικής καταγωγής και ταυτότητας υπό τις συνθήκες -όπως και άλλοτε- κατοχής, που μας επέβαλαν οι Άγγλοι και οι Νεότουρκοι. Ο απεθνισμένος εβραίος Σόρος και ο Κίσιγκερ μας θυμίζουν κάτι;

Αργά και σταθερά ο εποικισμός, διά των επικίνδυνων επαναπροσεγγίσεων οκεία βουλήσει (όπως έχουν εξελιχθεί) και η (λαθρο)μετανάστευση, την οποία και σιτίζουμε, εδραιούνται επικινδύνως. Γι’ αυτό, δε, το κατάντημα δεν είναι άμοιροι και πολλοί ελληνόφωνοι αξιωματούχοι της Πολιτείας και Υπουργείων που στηρίζουν, δι’ έργων και λόγων, τα λεφούσια αλλοδαπών και που εμπορεύονται αυτά τα αλλοδαπά απόβλητα, με απώτερους άνομους στόχους. Και πλήττουν έτσι και ρεζιλεύουν την πατρίδα και τους θεσμούς της!

Ίσως όμως να μην αντιλαμβάνονται (;) οι δρώντες και τα όργανά τους τη σοβαρότητα της κατάστασης ενώ, απ’ ό,τι φαίνεται, βουλιάζουμε. Ένα κλίμα σήψης συνειδήσεων και παρακμής έχει επικαθίσει στον τόπο μας. Αδράνεια, λαϊκή (σχετικά) απάθεια ώς αδιαφορία και ψήγματα καλλιεργούμενης αποεθνικοποίησης και ρατσισμού, διά της νοθευμένης μάθησης (όπου μπορούν οι δράστες), δίδει καθημερινά το στίγμα της θανατηφόρας παράδοσης. Τι να έχει διαμεσολαβήσει; Τι να φταίει και η κοινωνία μας ανέχεται και εκτρέφει τους ντελάληδες, τους δράστες και τα τρωκτικά της υπονόμευσης της Κύπρου; Και γιατί πολλοί απαρνούνται την εθνική μας ταυτότητα και την ιστορία τους, και διδάσκουν και θεωρούν ότι ο πατριωτισμός είναι ρατσισμός; Και γιατί πιστεύουν ότι πρέπει να καταργηθούν τα εθνικά κράτη, τα σύνορα και τα ίδια τα έθνη; Και γιατί άραγε θεωρούν σαν… πρόοδο την προαγωγή της πονηρής πολυπολιτισμικότητας και τον ατομικισμό σαν… υπέρτατη -δήθεν- αξία;

Το νοσηρό και παρακμιακό αυτό κλίμα που επισήμως υποθάλπεται, δεν είναι καθόλου άσχετο με την επικράτηση της λεγόμενης «Νέας Τάξης» και με την κυριάρχηση του λεγόμενου εκσυγχρονισμού. Δηλαδή της αποικιοκρατικού τύπου «ιδεολογίας», που έχει σαν στόχο την υλοποίηση αποφάσεων που έχουν ληφθεί από παγκόσμια κέντρα και παράκεντρα εξουσίας, στα οποία ρόλο και δράση έχουν και ημέτεροι νεοαριστεροί και ελληνόφωνοι Νεοκύπριοι, προς κατάλυση των εθνικών κρατών και της εθνικής συνείδησης των λαών! Φανατικά, προς τούτο, στρατευμένοι.

Αλλά, γιατί άραγε αυτή η παθολαγνεία -με πρόσχημα την Ευρωπαϊκή Ένωση, την οποία και μισούν-; Επαγγελματίες αισχρεόφημοι λαθρορατσιστές δρουν προς δόξαν του πλανητικού ιμπεριαλισμού, όντας μεταλλαγμένοι και επικίνδυνοι κράχτες της «επανάστασής» τους.

Υ.Γ. Ταύτα. Και… ζήτω μας η «εξισορροπημένη» -για τον Πρόεδρό μας- έκθεση Μπαν Κι (Ανάν), όπως ο ίδιος είχε δηλώσει σχεδόν ταυτόχρονα με τη δημοσιοποίησή της!

Βίντεο

Μόνιμα