Antistasi

 

Βαρύτερος ο πέλεκυς για εργοδότες

Εξοντωτικές ποινές για τους εργοδότες που εργοδοτούν παράνομα αλλοδαπούς, ώστε να το σκέφτονται διπλά και τριπλά πριν πάρουν στη δούλεψή τους πρόσωπα που δεν έχουν άδειες παραμονής και εργασίες, προτείνει με πρόταση νόμου που κατέθεσε στη Βουλή η κοινοβουλευτική ομάδα του ΔΗΣΥ.

Την πρόταση κατέθεσε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών, Ιωνάς Νικολάου, και με αυτήν προτείνεται η αύξηση της φυλάκισης από τα 3 χρόνια που ισχύει σήμερα στα 4. Σε σχέση με τη χρηματική ποινή, προτείνεται αύξηση από τις 3 χιλιάδες λίρες που προβλεπόταν, στις 20.000 ευρώ. Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση, απώτερος στόχος της πρότασης είναι η πάταξη της ανεργίας που μαστίζει σήμερα χιλιάδες Κύπριους. Για το λόγο αύξησης των ποινών αναφέρεται ότι θα αποβεί αποτρεπτικός παράγοντας στην εργοδότηση παράνομων αλλοδαπών, με αποτέλεσμα οι κενές θέσεις εργασίας να πληρώνονται από νόμιμο εργατικό δυναμικό.

Το υπουργείο Οικονομικών κατέθεσε από πλευράς του άλλο νομοσχέδιο, με το οποίο ζητά τροποποίηση της νομοθεσίας για να αυξηθεί το ποσό της ασφάλισης των εργοδοτουμένων. Προτείνει, συγκεκριμένα, όπως το ελάχιστο ποσό κάλυψης για κάθε ατύχημα ή επαγγελματική ασθένεια, περιλαμβανομένων τόκων και εξόδων, ανέλθει από 85.430 ευρώ που είναι σήμερα στις 160.000 ευρώ. Για κάθε περιστατικό ή σειρά περιστατικών που προέρχονται από την ίδια γενεσιουργό αιτία, προτείνει όπως το ελάχιστο όριο κάλυψης ανέρχεται στα 3.415.000.

Αφελέστατη ερώτηση: Πως θα τους βρείτε όλους αυτούς τους παράνομους; Θα κάθεστε, μήπως, στα γραφεία σας και θα περιμένετε καταγγελίες από απλούς πολίτες; όχι ρωτάω επειδή στη γειτονιά μου όλα τα συνοικιακά μπακάλικα εργοδοτούν από 1-4 παράνομους το καθένα. Επίσης τα βενζινάδικα άλλους 2-3 συν τους νόμιμους. Επίσης, οι κυράτσες της γειτονιάς μου φέρνουν 1-2 φορές τη βδομάδα παράνομη οικιακή βοηθό και τους καθαρίζει το σπίτι. Η μία από αυτές βρίσκεται παράνομα στην Κύπρο συνολικά 17 χρόνια. Μήπως δικαιούται και υπηκοότητα;

20 μέτρα από το σπίτι μου ενοικιάζουν ένα σπίτι και μένουν περίπου 20 παράνομοι αλλοδαποί. Τα τελευταία 4 χρόνια που μένω σε αυτή τη γειτονιά (η οποία κατά τα άλλα είναι πολυσύχναστη) την παρουσία της αστυνομίας την είδα μόνο δύο φορές:
Την πρώτη φορά ήταν ένα βράδυ, όταν ένας παράνομος από αυτούς, οδηγούσε μεθυσμένος και ημίγυμνος (με μία πετσέτα να καλύπτει τα επίμαχα σημεία) και έπεσε στο αυτοκίνητο του γείτονά μου και 50cm απόσταση από το δικό μου. Όταν ήρθε η αστυνομία έκανε παρατήρηση στον γείτονά μου επειδή είχε γλάστρα πάνω στο πεζοδρόμιο, κάτι το οποίο, όπως μας υπόδειξε, απαγορεύεται. Εννοείται ότι ουδείς παράνομος αλλοδαπός συνελήφθη εκείνο το βράδυ. Δεν ξέρω αν είναι τυχαίο, αλλά προτού φθάσει το περιπολικό στη σκηνή ο αλλοδαπός ήξερε το όνομα του αστυνομικού που ερχόταν και όταν ήρθε τελικά τον αποκαλούσε με το μικρό του όνομα!!!

Τη δεύτερη φορά που είδα αστυνομία στη γειτονιά μου ήταν τον Σεπτέμβρη, όταν ο 15χρονος γιος του γείτονά μου γιόρταζε τα γενέθλιά του. Γύρω στις 10 το βράδυ δύο περιπολικά της αστυνομίας με 6 αστυνομικούς!!!!!!!!!!!!!! (ούτε στην απόδραση ΚΙΤΑ δεν συμμετείχαν τόσοι) ήρθαν για να επιβάλουν ησυχία, αφού κάποιοι άλλοι γείτονες (μετανάστρια σύζυγος Κυπραίου) ενοχλήθηκε από τη μουσική.

Αυτές ήταν οι δύο μοναδικές περιπτώσεις που είδα να κυκλοφορεί αστυνομικός στη δική μου γειτονιά, η οποία απαριθμεί δεκάδες παράνομους αλλοδαπούς.

Όταν όμως ξεκινήσω το πρωί να πάω στη δουλειά μου θα συναντήσω τουλάχιστον 4-5 αστυνομικούς, όλοι πάνω σε στροφές για να μην τους βλέπεις και να πετάγονται μπροστά σου ωσάν τον χάρο, να μοιράζουν εξώδικα στους οδηγούς για τηλέφωνα, ζώνη, ταχύτητα κλπ. Αυτός είναι ο ρόλος που έχει δώσει στην αστυνομία το κομμουνιστικό καθεστώς του ευέλικτου προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας;

Ο Αρχηγός της αστυνομίας και ο Υπουργός Δικαιοσύνης τι έχουν να πουν;
Μήπως το “ανθρώπινη” (σλόγκαν της Αστυνομικής Δύναμης Κύπρου) αφορά μόνο στους αλλοδαπούς και όχι στον γηγενή πληθυσμό;

Αυτό το κράτος θέλουν να σέβομαι; Λυπάμαι πολύ, αλλά αδυνατώ!!! Το μόνο που νιώθω είναι αηδία!!!

Βίντεο

Μόνιμα