Antistasi

Πως καταγράφονται δημοσιογραφικά τα γεγονότα στο Λύκειο Βεργίνας:
Σοβαρά επεισόδια ανάμεσα σε Παλαιστίνιους και Ελληνοκύπριους μαθητές σημειώθηκαν το πρωί στο Λύκειο Βεργίνας στη Λάρνακα. Περίπου 50 εξωσχολικοί μετέβησαν γύρω στις 9:30 στο Λύκειο Βεργίνας και αφού ενώθηκαν με άλλους περίπου 100 μαθητές επιτέθηκαν σε 25 αραβόφωνους μαθητές.

Συγκεκριμένα, την ώρα του διαλλείματος του σχολείου, γύρω στους πενήντα μαθητές άλλων σχολείων, ενώθηκαν με 100 περίπου μαθητές του σχολείου Βεργίνας και στην προσπάθειά τους να εισέλθουν στο εσωτερικό του σχολείου, έσπασαν τον υαλοπίνακα της κύριας εισόδου.

Ακολούθησαν μικροσυμπλοκές με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο μαθητές. Σύμφωνα με πληροφορίες, Aραβόφωνοι μαθητές έσπασαν φλιτζάνι πάνω στο μέτωπο 17χρονου Ελληνοκύπριου τελειόφοιτου της τρίτης Λυκείου, ο οποίος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας. Επίσης, τραυματίστηκαν δύο Παλαιστίνιοι από Ελληνοκύπριους, αλλά δεν δέχθηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Μετά τα επεισόδια, ο Διευθυντής του Λυκείου ενημέρωσε την Αστυνομία ενώ λεωφορείο παρέλαβε τους Aραβόφωνες μαθητές και με συνοδεία της Αστυνομίας μεταφέρθηκαν στα σπίτια τους. Οι αραβόφωνοι μαθητές, μετά από εντολή του Διευθυντή, δεν θα επιστρέψουν σήμερα στο σχολείο.

Στη σκηνή βρίσκεται ισχυρή αστυνομική δύναμη που διεξάγει έρευνες και ανακρίσεις. Τα μαθήματα έχουν διακοπεί, καθώς επικρατεί αναστάτωση ανάμεσα σε μαθητές και καθηγητές.

Στο μεταξύ απόψε πραγματοποιείται η πορεία διαμαρτυρίας της Κίνησης Πολιτών Λάρνακας, με αφορμή τον ξυλοδαρμό του αστυνομικού στο επαρχιακό γραφείο ευημερίας.

http://neatora.blogspot.com/2011/02/blog-post_16.html

Από άλλο ιστολόγιο

 

Σχετική πληροφόρηση με σημερινή ημερομηνία υπάρχει και σε άλλους ιστότοπους:
http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/02/blog-post_7589.html

Μόλις διάβασα αυτή την είδηση και αυτόματα ήρθαν στο μυαλό μου οι στίχοι του Αλκίνοου:
 
“Με τρομάζεις εσύ[..]προσκοπάκι χαμένο,
[..]έχεις πατρίδα το φόβο, γυρεύεις να βρεις γονείς”.
 
Σοκαρισμένη, απλά θέλησα να το μοιραστώ…
Μια σου και μία μου. Αυτό φαίνεται ότι συμβαίνει πλέον μετά τον ξυλοδαρμό αστυνομικού από Παλαιστίνιους στη Λάρνακα.

Σήμερα, στις 9:30 το πρωί, 50 μαθητές από σχολείο της πόλης μετέβησαν στο Λύκειο Βεργίνα, όπου ενώθηκαν με εκατό μαθητές του σχολείου και επιτέθηκαν σε 25 αραβόφωνους μαθητές. Ο απολογισμός των επεισοδίων, που σημειώθηκαν στο Λύκειο Βεργίνα στη Λάρνακα, είναι τρεις τραυματισμένοι μαθητές, ένας Κύπριος και δύο Παλαιστίνιες.

Πως ξεκίνησαν τα επεισόδια
Την ώρα του διαλλείματος του σχολείου, γύρω στους πενήντα μαθητές άλλων σχολείων, ενώθηκαν με 100 περίπου μαθητές του σχολείου Βεργίνας και στην προσπάθειά τους να εισέλθουν στο εσωτερικό του σχολείου, έσπασαν τον υαλοπίνακα της κύριας εισόδου.

Ακολούθησαν συμπλοκές με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο μαθητές. Αραβόφωνοι μαθητές έσπασαν φλιτζάνι πάνω στο μέτωπο 17χρονου Ελληνοκύπριου τελειόφοιτου της τρίτης Λυκείου στέλλοντας τον με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας. Αραβόφωνας μαθητής τραυματίστηκε επίσης από Ελληνοκύπριους αλλά δεν δέχθηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.
Μετά τα επεισόδια, ο Διευθυντής του Λυκείου ενημέρωσε την Αστυνομία ενώ λεωφορείο παρέλαβε τους Aραβόφωνες μαθητές και με συνοδεία της Αστυνομίας μεταφέρθηκαν στα σπίτια τους. Οι αραβόφωνοι μαθητές, μετά από εντολή του Διευθυντή, δεν θα επιστρέψουν σήμερα στο σχολείο.

Οι Ε/κ μαθητές του σχολείου, ισχυρίζονται ότι καθημερινά ζουν με τον φόβο της σωματικής τους ακεραιότητας αφού, όπως αναφέρουν, Aραβόφωνοι που φοιτούν στο σχολείο καθημερινά μεταφέρουν μαζί τους μαχαίρια και αιχμηρά αντικείμενα.

Στο χώρο βρίσκεται ισχυρή αστυνομική δύναμη η οποία κατάφερε να εξομαλύνει την κατάσταση. Οι μαθητές της τρίτης Λυκείου αποχώρησαν από το σχολείο λόγω των επεισοδίων.
Εξαλλοι γονείς και μαθητές
Μιλώντας στο Sigmalive για τα επεισόδια η Πρόεδρος του Συνδέσμου Γονέων σχολείου Μαρία Αγγελίδου, ανέφερε ότι μαζεύτηκαν στην αυλή του σχολείου, μαθητές από άλλα σχολεία αλλά και εξωσχολικοί, οι οποίοι συναντήθηκαν με τους αραβόφωνους, και άρχισαν να λογομαχούν.

Η καθηγήτρια που επιτηρούσε εκείνη την ώρα προσπάθησε να σταματήσει τους μαθητές, όμως σε χρόνο μηδέν, προκλήθηκε χάος. Μάλιστα αραβόφωνος μαθητής μπήκε στην αίθουσα των καθηγητών, άρπαξε ένα γυάλινο ποτήρι και με αυτό τραυμάτισε κύπριο μαθητή. Σύμφωνα με την κα. Αγγελίδου έχουν προκληθεί αρκετές υλικές ζημιές, ενώ οι Παλαιστίνιες μαθήτριες μεταφέρθηκαν στην αίθουσα των καθηγητών. Στη σκηνή μετέβη και η αστυνομία η οποία έλαβε καταθέσεις.

Γονείς και μαθητές είναι εξαγριωμένοι με τα επεισόδια που ξέσπασαν σήμερα στο σχολείο, ενώ αποφασίστηκε ότι για τις επόμενες δύο μέρες οι αραβόφωνοι μαθητές δεν θα πάνε στο σχολείο. Όπως μας είπε η κα. Αγγελιδου, το απόγευμα θα συνεδριάσει και ο Σύνδεσμος Γονέων του Σχολείου για να αποφασιστεί τι θα γίνει στη συνέχεια. Και σα να μην έφταναν όλα αυτά, αυτή τη στιγμή το σχολείο φιλοξενεί και μαθητές από σχολεία της Ευρώπης με αφορμή το πρόγραμμα Comenious. «Οι μαθητές αυτοί», είπε η κα. Αγγελίδου, «απομακρύνθηκαν για να μην δουν όλο αυτό το χάος που προκλήθηκε».

Αυτό που με προβλημάτισε ακόμα περισσότερο είναι το ύφος του άρθρου καθώς και το με ποιόν είναι έξαλλοι οι γονείς (!) και το κουκούλωμα που ακολούθησε από τις αρχές.

Βίντεο

Μόνιμα