Antistasi

5/7/1897-27/1/1974
37 χρόνια συμπληρώνονται στις 27 Ιανουαρίου 2011 από τον θάνατο ενός από τους τελευταίους μεγάλους ήρωες του Ελληνισμού.

Σήμερα τελέσθηκε το μνημόσυνό του στον χώρο που απεβίωσε το 1974, στο κρυσφύγετό του στη Λεμεσό. Η φετεινή παρουσία του κόσμου, που τίμησε τη μνήμη του αρχηγού της ΕΟΚΑ, ήταν διπλάσια της περσινής προσέλευσης! Αυτό οφείλεται στη δραστηριοποίηση των εθνικιστικών κινημάτων και ιδιαίτερα του δικού μας Κινήματος αλλά και του ΕΛΑΜ!

Το Κίνημά μας για να τιμήσει τον Αρχηγό διοργανώνει αύριο 24 Ιανουαρίου, ώρα 7.00 μμ, στο ξενοδοχείο Κούριον, στη Λεμεσό  εκδήλωση-ημερίδα με θέμα την αναγκαιότητα του Αγώνα, την υπονόμευσή του από το ΑΚΕΛ, από την οικονομική και πολιτική ολιγαρχία της Κύπρου αλλά και από την αμαρτωλή Καραμανλική δεξιά, για της καταστροφικές συνέπειες της μή ολοκλήρωσης του Ενωτικού οράματος  και για την αδήριτη γεωπολιτική αναγκαιότητα να πορευθούμε στις παρακαταθήκες της θυσίας των ηρώων μας, δηλαδή στη συνέχιση του αγώνα για την Ενωση της μικρής μας πατρίδας με τη μάνα Ελλάδα! Σχετικά   https://antistasi.org/?p=14105

O Γεώργιος Γρίβας γεννήθηκε στην Λευκωσία.
Συμμετείχε σχεδόν σε όλους τους μεγάλους αγώνες του Ελληνισμού στην εποχή του.
Συμμετείχε στην Μικρασιατική εκστρατεία,συμμετείχε στον αγώνα στα βουνά της Ηπείρου το 1940 και κατά τη διάρκεια της κατοχής ίδρυσε την αντιστασιακή οργάνωση X.
Ο αγώνας της οργάνωσης του εναντίον της κομμουνιστικής ανταρσίας τον Δεκέμβριο του 1944 στο Θησείο και στου Μακρυγιάννη έγινε η αφορμή ώστε τόσο ο ίδιος προσωπικά όσο και τα μέλη της οργάνωσης του να δεχτούν πόλεμο λάσπης από τους κομουνιστές.

Το 1955,ως στρατιωτικός αρχηγός της πατριωτικής οργάνωσης ΕΟΚΑ με το ψευδώνυμο “Διγενής”, ξεκινά το αντάρτικο εναντίον της αγγλικής κατοχής στην Κύπρο.
Στόχος της οργάνωσης η Eνωση της Κύπρου Μας με την Μητέρα Ελλάδα.
Ο ηγέτης του ηττημένου ΚΚ,Νίκος Ζαχαριάδης, από το ραδιοφωνικό σταθμό “Ελεύθερη Ελλάδα”,ΠΡΟΔIΔΕΙ την ταυτότητα του “Διγενή” και καταδικάζει την δράση της ΕΟΚΑ.
Την ίδια προδοτική στάση απέναντι στην ΕΟΚΑ κρατούν και οι κομμουνιστές της Κύπρου (ΑΚΕΛ).
Παρα την επικήρυξη του Γεωργίου Γρίβα από τους Aγγλους και τις προδοσίες που συνετέλεσαν στον χαμό πολλών άξιων παλληκαριών της ΕΟΚΑ,ο Αγώνας της στέφεται με επιτυχία και η Κύπρος το 1959 γίνεται ανεξάρτητο κράτος.
Ο Γεώργιος Γρίβας επιστρέφει στην Αθηνα όπου γίνεται δεκτός με ενθουσιασμό και του απονέμονται τιμές.

Το 1964 επιστρέφει στην Κύπρο ως αρχηγός των Ελληνικών Δυνάμεων και της Εθνοφρουράς.
Μετά τα γεγονότα της Κοφίνου η τουρκία απαιτεί και πετυχαίνει την ανάκληση του Γρίβα στην Ελλάδα.
Το 1971 επιστρέφει κρυφά στην κύπρο και με την ΕΟΚΑ B εμπλέκεται σε αντιπαράθεση με το Μακαριακό καθεστώς.Στόχος και πάλι η Eνωση…
Ο θάνατος (από καρδιακή προσβολή) βρίσκει τον μεγάλο αυτό Hρωα στο κρησφύγετο του στη Λεμεσό την 27 Ιανουαρίου 1974.

Ο στρατηγός “Διγενής” αποτέλεσε εμβληματική φυσιογνωμία του Ελληνισμού.
Ενδεχομένως να μπορούν να του καταλογιστούν λάθη κατά τη διάρκεια του Ηρωικού Βίου του.
Αυτό που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν όμως, είναι η μεγάλη του Αγάπη και προσφορά στην Πατρίδα.
Αθάνατος !

Κίνημα Ελληνικής Αντίστασης

http://patriotismos.wordpress.com/category/%CE%B3%CE%B5%CF%8E%CF%81%CE%B3%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CE%B3%CF%81%CE%AF%CE%B2%CE%B1%CF%82-%CE%B4%CE%B9%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CE%AE%CF%82/

Βίντεο

Μόνιμα