Antistasi

Απάντηση στον Δρ. Βασίλη Μαύρου

Του Ευαγόρα Αχαιού

Η εξ αποστάσεως και εκ του ασφαλούς κριτική και σχολιασμός γεγονότων και συμβάντων στην πατρίδα, στις πλείστες των περιπτώσεων είναι λανθασμένη και ουδόλως ανταποκρίνεται στην πραγματική δομή και στις αιτίες δημιουργίας των γεγονότων, ειδικά όταν η ενημέρωση του κριτή ή του σχολιαστή των γεγονότων δεν προέρχεται από απευθείας ενημέρωσή του αλλά γίνεται μέσω της εκφραστικής φυλλάδας του ΑΚΕΛ ή της γάγγραινας του κρατικού προϋπολογισμού της ελεγχόμενης ραδιοτηλεόρασης του αμαρτωλού ΡΙΚ.

Μου είναι ακατανόητο και δεν μπορώ να αγνοήσω το άρθρο “Να αποκλειστούν οι προαγωγοί του ρατσισμού”  του Δρ Βασίλη Μαύρου, Προέδρου της Ένωσης Κυπρίων Αγγλίας, o οποίος έχει συνταυτίσει και έβαλε στο ίδιο καζάνι τους ελληνοκύπριους μετανάστες που ζούν στην Αγγλία, με τους παράνομους Σύριους, Ιρακινούς, Παλαιστίνιους, Σριλανκέζους, Ινδούς, Πακιστανούς και δεν ξέρω και ποιούς άλλους λαθρομετανάστες που κουβαλήθηκαν σιξιλεσί-καπιλεσί στην Κύπρο για να περάσουν ζωή χαρισάμενη τεμπελιάζοντας και ζώντας σε βάρος μας, που δημοσιεύθηκε στις 24 Νοεμβρίου 2010 στη σελίδα 11 της εφημερίδας “η σημερινή”, δίπλα από το άρθρο μου “Λαθρομετανάστευση και ευθύνες”.

Είναι πιο πρέπον και πιο φρόνιμο για τον κάθε ένα που αρθρογραφεί, να επιδιώκει την πλήρη και σωστή ενημέρωσή του, πριν αμολήσει τη γλώσσά του περίπατο και βγάλει σε δημόσια ανάγνωση τα πολιτικά του απωθημένα.

Επειδή θεωρώ ότι οι αναφορές του κ. Βασίλη Μαύρου σε προαγωγή ξενοφοβίας και ρατσισμού καθώς και οι χαρακτηρισμοί του τύπου ακραίες φασιστικές οργανώσεις και φασιστοστοιχεία, που ξεστόμισε, με αγγίζουν και εμένα, γιατί ήμουν και εγώ ένας από αυτούς που διαδήλωναν την 5η Νοεμβρίου 2010 στην περιοχή Φοινικούδων ενάντια στην λαθρομετανάστευση, νοιώθω την ανάγκη και θεωρώ υποχρέωσή μου, να του απαντήσω και να βάλω κάποια πράγματα στη θέση τους.

A.

Κανένας Έλληνας Κύπριος κ. Βασίλη Μαύρου που πήγε μετανάστης στην Αγγλία, δεν έζησε σε βάρος του γηγενούς πληθυσμού και ούτε πήρε επίδομα ύψους 7,280.23 Ευρώ που  περιλάμβανε δώρο Χριστουγέννων και επίδομα θέρμανσης όπως πήρε στην Κύπρο ο Παλαιστίνιος κ. Υ. Hasham που μας κουβαλήθηκε από το Iraq τον Αύγουστο του 2009.

B.

Σε κανένα πρόσφυγα Έλληνα Κύπριο η Αγγλία δεν έδωσε καθεστώς πολιτικού πρόσφυγα το 1974 όταν οι ορδές του Αττίλα εισέβαλλαν κάτω από την ανοχή και τις ευλογίες της και καταλάμβαναν το 40% της πατρίδας μας.

Γ.

Οι Έλληνες Κύπριοι μετανάστευσαν στην Αγγλία γιατί ήθελαν να δουλέψουν και όχι γιατί μυρίστηκαν τρύπες στη μεταναστευτική πολιτική της χώρας, που θα τους επέτρεπαν να κάθονται και να φορτώνονται άκοπα λίρες. Μπήτε στον κόπο κ. Βασίλη Μαύρου και ρωτήστε ηλικιωμένους συμπατριώτες μας που ζουν στην Αγγλία να σας πουν τί δύσκολα χρόνια πέρασαν, αν πήραν οποιοδήποτε επίδομα χωρίς να προσφέρουν και τι εργασίες έκαναν για να επιβιώσουν.

Δ.

Αν πιστεύετε κ. Βασίλη Μαύρου τα λεγόμενα του Υπουργού Εσωτερικών του κ. Νεοκλή Συλικιώτη για τον αριθμό των μεταναστών (100,000 νόμιμοι και παράνομοι) επιτρέψετε μου να σας πω πως ακόμα κοιμάστε με τις τσαγγαροποϊνες του παππού σας. Επίσημα στοιχεία που δόθησαν στην δημοσιότητα από το Αρχείο Πληθυσμού και Μετανάστευσης της Κυπριακής Δημοκρατίας αναφέρουν πως οι προερχόμενοι από χώρες της Ε.Ε  μετανάστες είναι 97,638 , οι προερχόμενοι μετανάστες από άλλες χώρες (Συρία, Ιορδανία, Αίγυπτος, Λίβανος, Φιλιππίνες, Sri-Lanka, Πακιστάν, Μπαγλαντές, Ινδία, Κίνα, Βιετνάμ και Ρωσία) 82,557 και οι υπολογισμένοι χωρίς άδεια ευρισκόμενοι στη Κύπρο αλλοδαποί, δηλαδή παράνομοι ή λαθρομετανάστες 25,000 μέχρι 30,000. Με άλλα λόγια, για να σας βγάλω από το κόπο να κάνετε πρόσθεση για να βρείτε τον ακριβή αριθμό των αλλοδαπών (νόμιμων και παράνομων) που βρίσκονται σήμερα στην πατρίδα μας, σας λέγω πως είναι 210,000 και αντιστοιχεί στο 26.4% του πληθυσμού των ελεύθερων εδαφών της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ε.

Τώρα αν οι μετανάστες δεν είναι βάρος αλλά πλεονέκτημα για τον τόπο σε αφήνω να το ξανασκεφτείς αφού σε ενημερώσω πρώτα πως τη φετεινή χρονιά και μέχρι τον Οκτώβρη 2010, σύμφωνα με τα στοιχεία του μηχανογραφημένου συστήματος που τηρούν οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας, το ύψος της δαπάνης  που η Κυπριακή Δημοκρατία έχει ξοδέψει για όλους αυτούς τους τεμπέληδες, αργόσχολους, αχαίρευτους και τυχοδιώκτες κουβαλητούς μουσουλμάνους  που δεν της πρόσφεραν, δεν της προσφέρουν και δεν θα της προσφέρουν ποτές απολύτως τίποτα,  ανήλθε στα 19,364,612.90 Ευρώ.

Επιπρόσθετα έχουν δοθεί δημόσια βοηθήματα, (και αυτό από τα αρμόδια τμήματα του κράτους), κατά την ίδια περίοδο σε Τουρκοκύπριους 1,643,956.47 Ευρώ, σε Ευρωπαίους 3,102,443.31 Ευρώ και πολίτες τρίτων χωρών 810,694.88 Ευρώ.

Θ.

Δεν θα ήταν κακή ιδέα αν απευθυνόσασταν στις αρμόδιες αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου, του οποίου πιστεύω πως είστε υπήκοος, για να ενημερωθείτε και να μπορέσετε να κάνετε κάποια σύγκριση του δημοσίου βοηθήματος που παραχωρεί η Αγγλία, με αυτό που παραχωρεί η κομμουνιστική κυβέρνηση του κ. Δημήτρη Χριστόφια και το οποίο είναι 452 Ευρώ για τον αρχηγό του νοικοκυριού, 226 Ευρώ για τη σύζυγο, 226 Ευρώ για κάθε εξαρτώμενο άτομο ηλικίας άνω των 14 ετών, 135.60 Ευρώ για κάθε εξαρτώμενο άτομο ηλικίας κάτω των 14 ετών και με ανώτατο ποσό κάλυψης ενοικίου 598.01 Ευρώ.

Σε αυτά δεν περιλαμβάνονται τα επιδόματα θέρμανσης, Χριστουγέννων και Πάσχα.

Αν ζούσες και εσύ στην Κύπρο κ. Βασίλη Μαύρου και προσπαθούσες, χωρίς να τα καταφέρνεις, με μισθό 750-1,000 Ευρώ τον μήνα να ζήσεις οικογένεια, θα σε έπνιγε και εσένα το παράπονο και η αγανάκτηση και είμαι σίγουρος πως θα αναθεωρούσες τις πολυπολιτισμικές σου ιδέες και ίσως στη διαδήλωση της 5ης Νοεμβρίου 2010 στη Λάρνακα να ήσουν και εσύ ένα από τα φασιστοειδή στοιχεία όπως μας αποκάλεσες.

Όσο για την αρμόδια Επίτροπο που προάγει τον πολυπολιτισμό της Ε.Ε. εμένα δεν με τιμά καθόλου, απεναντίας με κάνει να ντρέπομαι γιατί το 2004 ανέβηκε στην πλατφόρμα του προδοτικού Ναι του αντιδημοκρατικού και ρατσιστικού Ανανικού σχεδίου λύσης και προσπάθησε να με πείσει να ξεπουλήσω όσο-όσο την πατρίδα μου.

Πολυπολιτισμό να πάει να κάνει σε χώρες που δεν είναι ημικατεχόμενες και ούτε κινδυνεύουν με αλλοίωση του δημογραφικού τους χαρακτήρα και αφανισμό του γηγενούς στοιχείου επειδή κάποιοι καρεκλοκένταυροι, δήθεν προασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των αλλοδαπών, λόγω οικονομικών, προσωπικών, κομματικών και άλλων συμφερόντων, άνοιξαν της κερκόπορτες και έδωσαν την ευκαιρία και το δικαίωμα στον κάθε κκιλίντζιηρο να λυμαίνεται την πατρίδα μου.

Εσείς οι πολυπολιτισμικοί κάνατε ενσυνείδητη επιλογή να φύγετε και να εγκαταλείψετε την Κύπρο για να αποκτήσετε λεφτά και να ζήσετε μια άνετη ζωή στην πολυπολιτισμική Αγγλία.

Να τη χαίρεστε μαζί με τους Ινδούς της, τους Πακιστανούς της και τους μαύρους της.

Εμείς επιλέξαμε να μείνουμε εδώ, στις ρίζες μας, στην ελληνική μας Κύπρο, τη μη πολυπολιτισμική.για να αγωνισθούμε να τη διατηρήσουμε και να την παραδώσουμε στις επόμενες γενιές ελληνική, όπως την βρήκαμε από τους προγόνους μας,  για να μπορείς εσύ και όλοι οι υπόλοιποι σαν εσένα πολυπολιτισμικοί όταν θα έρχεστε τα καλοκαίρια να κάνετε  holidays να μας βρίσκετε δαμαί, “ελιές τζιαι τερατσιές πάνω στον ρότσον τους.”

Λάρνακα

Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010.

Βίντεο

Μόνιμα