Antistasi

Σχολιάζουμε τις δηλώσεις του κ. Νταβούτογλου, νέου ΥΠΕΞ της Τουρκίας και πνευματικού πάτρωνα των κ.κ. Ταλάτ και Ερντογάν σε συνδυασμό και με τα γραφόμενά του στο βιβλίο του «Στρατηγικό Βάθος», που θεωρείται το μανιφέστο του σε θέματα τουρκικής εξωτερικής πολιτικής.

21300

Τα πρώτα λόγια του νέου τούρκου υπουργού εξωτερικών, μετά τη συνάντησή του με τον Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, ήταν: «Μετά την πρόσφατη ορκωμοσία μου, ως υπουργού Εξωτερικών της Τουρκικής Δημοκρατίας και εντός 24ώρου, μάλιστα, πριν καν μεταβώ στο σπίτι και την οικογένειά μου στην Κωνσταντινούπολη, ήρθα στο σπίτι και την οικογένειά μου στην “Τουρκική Δημοκρατία Βορείου Κύπρου”».

Κάθε σοβαρός πορνοβοσκός επισκέπτεται το πορνείο του, έστω και εθιμοτυπικά! Γιατί ο κ. Νταβούτογλου θα έπρεπε να αποτελέσει την εξαίρεση; Η ούτω καλούμενη “Τουρκική Δημοκρατία Βορείου Κύπρου” είναι φύσει και ήθει και θέσει ένα απέραντο πορνείο! «Σπίτι »και όχι σπίτι, κ. Νταβούτογλου.

Συνέχισε δε υπογραμμίζοντας «την κυριαρχία, την ανεξαρτησία, τη σταθερότητα και την ευημερία της “Τουρκικής Δημοκρατίας Βορείου Κύπρου”».

Αυτή την πάγια τουρκική γεωπολιτική αντίληψη, πιστεύετε ότι θα την ανατρέψετε με… διαπραγματεύσεις, κ. Καταστρόφια;Ήθελα να ήξερα πού ελπίζετε, προς τούτο, αφού, συν τοις άλλοις, δεν πιστεύετε και σε Θεό, ο οποίος θα μπορούσε να κάνει το θαύμα του!

«Η προοπτική μας για την Κύπρο είναι καθαρή. Θέλουμε να τη μετατρέψουμε σε μία νήσο ειρήνης, εντός ενός περιεκτικού ειρηνικού πλαισίου, κατά τρόπο, που θα εγγυάται τα συμφέροντα, το μέλλον, την ασφάλεια και την ευημερία του τουρκοκυπριακού λαού. Μάλιστα, η προοπτική της Τουρκίας είναι, όχι μόνο την Κύπρο, αλλά και τη λεκάνη της Ανατολικής Μεσογείου, να μετατρέψουμε σε μία περιοχή ειρήνης».

Βέβαια, ο κ. Νταβούτογλου εννοεί την ειρήνη à la «ΑΤΤΙΛΑΣ 74» ! Πρόκειται για την «ειρήνη» που επικρατεί κάτω από την μπότα του κατοχικού στρατού. Άραγε μήπως σχεδιάζουν την ίδια ειρήνη του τρόμου και για άλλα κράτη της λεκάνης της Ανατολικής Μεσογείου, όπως την Συρία, το Ιράκ ή και παραπέρα, ας πούμε; Ξέρετε, το ΝΑΤΟ, με τουρκικό ισλαμικό προσωπείο, θα ήταν, ίσως πολύ πιο καλοδεχούμενο από ότι οι Γιάνκηδες και τα marines (πεζοναύτες). Aλλωστε δια του κ. Ομπάμα δεν πήραν πρόσφατα οι ντοχμέδες της Άγκυρας το χρίσμα για ευρύτερο γεωστρατηγικό ρόλο; Επί τούτοις δε, πριν αναχωρήσει από τα κατεχόμενα, ο κ. καθήκι-τής επισκέφθηκε στρατόπεδο του τουρκικού στρατού στηνελληνικότατη και κατεχόμενη Κηρύνεια. Εξόχως συμβολικό και αυτό…

Για την Ελλάδα πάντως, ο κ. Νταβούτογλου ακολουθεί την πλαγία οδό, που φυσικά, στην στρατηγική τέχνη, είναι η συντομότερη: Με την διείσδυση στον αραβικό κόσμο, επιχειρεί να μας διαβάλει στους Άραβες και να μας εκτοπίσει από έναν χώρο, όπου είχαμε παραδοσιακά άριστες σχέσεις και στηρίγματα. Οι προοπτικές αναγνώρισης του κατοχικού ψευδοκράτους από τον Αραβικό Σύνδεσμο, αν δεν ξανακερδίσουμε την εκτίμηση των Αραβικών λαών, είναι ζοφερές.

Ταυτόχρονα, η Τουρκία θα μας πιέσει σαν μέγγενη και από μεριά της Αλβανίας.

Κατά τη γνώμη μας πάντως, το πλέον ανεκδιήγητο όλων όσων δήλωσε ο κ. Νταβούτογλου, ήταν το περί πολιτικής μηδενικών προβλημάτων της Τουρκίας! Απολαύστε το!

«Η Τουρκία ακολουθεί την τελευταία επταετία, αλλά και παλαιότερα, μία πολιτική μηδενικών προβλημάτων με τους γείτονές της. Θέλουμε να έχουμε εξαιρετικές σχέσεις με αυτούς και το καλύτερο παράδειγμα είναι η Ελλάδα».

Καλά και πάνω από το ελληνικότατο Αγαθονήσι, ποιοί πετάνε, κ. Νταβούτογλου; Οι εξωγήινοι;

Πόσο όμως πιθανός είναι ένας πόλεμος στο Αιγαίο, αυτό γίνεται εμφανές εδώ:

«Ο χώρος, στον οποίο η Τουρκία βρίσκεται κοντά στον πόλεμο, περισσότερο από κάθε άλλη περίπτωση, είναι τα νησιά του Αιγαίου, που περιορίζουν σε σημαντικό βαθμό τον ζωτικό της χώρο», αναφέρει ο κ. Νταβούτογλου, στο βιβλίο του «Στρατηγικό Βάθος».

Η αντίθεση προς το «στάτους κβο στο Αιγαίο» και η υπογράμμιση της ανάγκης για «νομικό πλαίσιο», που θα δώσει στην Τουρκία «τη δυνατότητα επέμβασης σε υποθέσεις που αφορούν τις μουσουλμανικές μειονότητες στα Βαλκάνια», είναι άλλα ελληνοτουρκικού ενδιαφέροντος θέματα στο βιβλίο όπου ο συγγραφέας τονίζει ως προς το προαναφερθέν «νομικό πλαίσιο» ότι…. «εντυπωσιακό παράδειγμα» είναι το ότι η «επέμβαση στην Κύπρο κατέστη δυνατόν να νομιμοποιηθεί, εντός ενός τέτοιου νομικού πλαισίου»! Τόνισε επίσης ότι βασικές αρχές για την επίλυση του Κυπριακού είναι «η διζωνικότητα, η πολιτική ισότητα, η ανάπτυξη ενός νέου συστήματος συνεταιρισμού κι η εφαρμογή της λύσης στο πλαίσιο της Ε.Ε., με τη δραστήρια εγγύηση της Τουρκίας».

Όπερ σημαίνει ότι η τουρκία θα ακολουθήσει την πεπατημένη (την δοκιμασμένη μέθοδο) όπως στην Κύπρο ομοίως και στην Θράκη και το Αιγαίο:

Σε πρώτο στάδιο,

θα εξασφαλίσει (με την βοήθεια και των διεθνών ερεισμάτων/πατρώνων της σιωνισμος, βρεττανία, Η.Π.Α.) ένα πολιτικό πλαίσιο διεθνών συνθηκών και συμφωνιών (το οποίο, π.χ. στην περίπτωση της Κύπρου θα βαφτιστεί «λύση του κυπριακού») που θα της επιτρέψει,

σε δεύτερο στάδιο,

να επέμβει και στρατιωτικά για την απόκτηση πλήρους γεωστρατηγικού ελέγχου πάνω σε Θράκη, Αιγαίο και Κύπρο.

Η διαχρονικά τεκμηριωμένη τραυματική ανεπάρκεια των «πολιτικών» μας σε Αθήνα και Λευκωσία θα είναι, όπως πάντα, ο καλύτερος σύμμαχος της τουρκίας.

Σύμφωνα με τον Νταβούτογλου, «οι δύο βραχυπρόθεσμοι και μεσοπρόθεσμοι στόχοι της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής στα Βαλκάνια είναι η ενίσχυση της Βοσνίας και της Αλβανίας, μέσα σε ένα πλαίσιο σταθερότητας, και η διαμόρφωση πλαισίου διεθνούς δικαίου για την ασφάλεια των εθνοτικών μειονοτήτων στην περιοχή. Στο νομικό αυτό πλαίσιο, η Τουρκία πρέπει να έχει συνεχώς για στόχο να εξασφαλίσει εγγυήσεις, οι οποίες θα της δώσουν τη δυνατότητα επέμβασης σε υποθέσεις που αφορούν τις μουσουλμανικές μειονότητες στα Βαλκάνια. Ως ένα εντυπωσιακό παράδειγμα στη σύγχρονη εποχή, η επέμβαση στην Κύπρο, κατέστη δυνατόν να νομιμοποιηθεί, εντός ενός τέτοιου νομικού πλαισίου» Ως προς τα Ελληνοτουρκικά, ο Νταβούτογλου θέτει θέμα Αιγαίου:

«Σήμερα είναι γνωστά πλέον τα αποτελέσματα της στρατηγικής ολιγωρίας για το ότι δεν τέθηκαν υπό έλεγχο τα νησιά του Αιγαίου και εγκαταλείφθηκαν μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Τη στιγμή που η Τουρκία κρατά τον σφυγμό του μαλακού υπογάστριου της Ρωσίας μέσω των Στενών, η Ελλάδα έχει αποκτήσει στρατηγικό πλεονέκτημα απέναντι στην Τουρκία, μέσω των νησιών του Αιγαίου. Ο χώρος στον οποίο η Τουρκία βρίσκεται κοντά στον πόλεμο, περισσότερο από κάθε άλλη περίπτωση, είναι τα νησιά του Αιγαίου, που περιορίζουν σε σημαντικό βαθμό τον ζωτικό της χώρο,

Για ζωτικό χώρο μιλούσε και ο Χίτλερ και όλοι ξέρουμε τι έκανε για να τον αποκτήσει:

Πόλεμο! Και μάλιστα Παγκόσμιο!

πράγμα που οφείλεται, συνεχίζει το προφεσοράκι κ. Νταβούτογλου, στα ασυγχώρητα λάθη που έχουν γίνει, εξαιτίας της απουσίας συνεπούς θαλάσσιας στρατηγικής. Η κρίση στο Καρντάκ (Ιμια), που έφερε στην επιφάνεια την ελληνική κυριαρχία ακόμη και σε βραχονησίδες που βρίσκονται κοντά στις ακτές μας, είναι το πικρό αντίτιμο των συσσωρευμένων αυτών λαθών». («Στρατηγικό Βάθος», σελ. 154).

Αυτά τα «λάθη» της τουρκικής πολιτικής στο Αιγαίο θα τα «διορθώσει» ο κ. Νταβούτογλου’ Δηλαδή, πετάει το γάντι στους κοσμικούς κεμαλικούς στρατοκράτες συμπατριώτες του, και τους λέει: Εμείς, οι ισλαμιστές μπορούμε καλύτερα από σας (να ανασυστήσουμε την οθωμανική αυτοκρατορία!)

Αυτά να τα ακούνε «κουμπάροι», «σύντροφοι» και λοιπές σουμπρέτες σε Αθήνα και Λευκωσία που διαφημίζουν τον Ταλάτ και τον Ερντογάν για… δήθεν ευρωπαϊστές και πολιτισμένους…

«Η πηγή του βασικού προβλήματος στο Αιγαίο είναι η αντίθεση μεταξύ της γεωλογικής και γεωπολιτικής πραγματικότητας και του τρέχοντος στάτους κβο. Σε αντίθεση προς το γεγονός ότι τα νησιά του Αιγαίου Πελάγους είναι φυσική προέκταση της γεωλογικής δομής της χερσονήσου της Ανατολίας, και προς τις γεωπολιτικές αναγκαιότητες που γεννιούνται από την παραπάνω κατάσταση, η πολιτική διανομή έγινε μέσω διεθνών συμφωνιών, υπέρ της Ελλάδας, πράγμα που υποδαυλίζει προβλήματα όπως η υφαλοκρηπίδα, τα χωρικά ύδατα, ο εναέριος χώρος, η γραμμή FIR, οι περιοχές διοίκησης και ελέγχου και η στρατιωτικοποίηση των νησιών». («Στρατηγικό Βάθος», σελ. 171).

Και για να καταλάβουν όλοι, σε Αθήνα, Λευκωσία αλλά και Βρυξέλες πόσο ευρωπαϊστές είναι οι κ.κ. Ταλάτ, Ερντογάν, Νταβούτογλου, Mossad & CIA, δείτε πώς ιεραρχούνται τα προβλήματα στις σχέσεις της Τουρκίας με την Ε.Ε.:

Ο περιφερειακός ρόλος της Τουρκίας είναι αυτό που προτάσσει ο Νταβούτογλου στις σχέσεις της Τουρκίας με την Ε.Ε.: «Το σημαντικότερο πρόβλημα που θα αντιμετωπίσει στο μέλλον η Τουρκία στις διπλωματικές-πολιτικές της σχέσεις με την Ε.Ε., θα είναι η υπόθεση της αρμονίας μεταξύ των περιφερειακών επιλογών της Ε.Ε., στο πλαίσιο της κοινής εξωτερικής πολιτικής και της περιφερειακής πολιτικής που ακολουθεί ανέκαθεν η Τουρκία».

Με άλλα λόγια, το πρόβλημα των Ερντογάν, Νταβούτογλου, Mossad & CIA δεν είναι το πώς θα εξευρωπαϊστεί η Τουρκία, αλλά το πώς θα κατορθώσουν να επιτύχουν τους γεωστρατηγικούς στόχους της Τουρκίας για άμεση περιφερειακή κυριαρχία (στα Νότια/νοτιοανατολικά Βαλκάνια και την Κύπρο/Ανατολική Μεσόγειο) παρακάμπτοντας ή και εξαπατώντας την Ευρωπαϊκή Ένωση και εκμηδενίζοντας τις περιφερειακές επιλογές της ΕΕ! Απίστευτα ανατολίτικο το θράσος του κ. Νταβούτογλου, δεν νομίζετε;

Δείτε πάντως και το εξαιρετικό http://endoturkika.blogspot.com/2009/05/davutoglu.html

και τα ξαναλέμε…

ΚΕΑ – ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ


Βίντεο

Μόνιμα