Antistasi

09-10-05_1284648_291

Τρεκλίζει το ματωμένο Ριζοκάρπασο κάτω από το βάρος απανωτών και πισώπλατων χτυπημάτων του εγνωσμένα ανθελληνικού κατοχικού καθεστώτος Καταστρόφια. Αντί να στέλνει μηνύματα απροσκύνητης αντίστασης, τραυλίζει ΑΚΕΛικά συμφιλιωτικά ψελίσματα αγγλο-τουρκικής εμπνεύσεως. Διαβάσαμε στον ΠΟΛΙΤΗ (06/05/2009) και φρίξαμε:

Το ελληνικό δημοτικό σχολείο Ριζοκαρπάσου ήταν, όλα αυτά τα χρόνια, το κάστρο της ελληνικής αντίστασης στην ελεύθερη πολιορκημένη Καρπασία. Όμως: στις τρισάθλιες αυτές μερες του ασύστολου εθνικού ξεπεσμού και του ξεπουλήματος των πάντων, το είδαμε κι αυτό: Τις αίθουσες του θρυλικού αυτού σχολείου Ριζοκαρπάσου επέλεξε ο ανόσιος και ατάσθαλος ανθελληνικός συρφετός των λοβοτομημένων τουρκολάγνων επαναπροσεγγιστών για να στείλει τα πανάθλια πεμπτοφαλαγγίτικα μηνύματά του για δήθεν «επαναπροσέγγιση», «ειρηνική συμβίωση» και «συμφιλίωση».

Η επιλογή του τόπου της εκδήλωσης είναι απολύτως σκόπιμη, κατά την άποψή μας. Το κατοχικό καθεστώς Χριστόφια αποφάσισε να ταπεινώσει ένα λάβαρο αγώνα, να εξευτελίσει μια αγέρωχη φωνή, να αποθαρρύνει και τους τελευταίους πιστούς της Ρωμιοσύνης, εντός και εκτός Ριζοκαρπάσου. Έτσι σκέφτεται ο κ. Δημητρίου: Θέλετε, λέει, να κηρύξετε αντίσταση στην κατοχή; Εεε! Εγώ αυτό τον άμβωνα της αντίστασής σας, αυτό το κάστρο της μνήμης, θα το ποδοπατήσω. Θα το μετατρέψω σε άμβωνα υποταγής, σε τόπο εξευτελισμού της ανθρώπινης υπόστασής σας. Έτσι για να σας σπάσω τον τσαμπουκά. Για να σας κόψω τα φτερά. Να μήν έχετε πια το κουράγιο να σηκώσετε το κεφάλι. Να προσκυνήσετε τον Ταλάτ πασά και τον Χριστόφια μπέη. Κι ό,τι κι αν σας λένε οι δυό οι αφεντάδες σας, εσείς, εξευτελισμένοι και αποχαυνωμένοι, να σκύβετε το κεφάλι και να λαλείτε: «Νναι.ι.ι.ι.ι.ι.ι. – Νναι.ι.ι.ι.ι.ι.ι. – Νναι.ι.ι.ι.ι.ι.ι.».

Απόντες οι «αδελφοί» τουρκοκύπριοι! Παρόντες οι παράνομοι έποικοι! Άρα δεν μιλάμε για επαναπροσέγγιση! Στην επαναπροσέγγιση απαιτούνται δύο μέρη. Και Ε/Κ και Τ/Κ. Αυτό λοιπόν που έγινε στο δημοτικό σχολείο Ριζοκαρπάσου ήταν άλλη μια επιτυχημένη εκδήλωση-επίθεση ανθελληνικού ραγιαδισμού και εθνικής ταπείνωσης, εις βάρος του φρονήματος των Ελλήνων της Κύπρου, από εξωνημένους ελληνόφωνους δοσίλογους και φερέφωνα του φόρεϊν όφεως. Αυτές τις οργανωμένες και άριστα στοχευμένες επιχειρήσεις ψυχολογικού πολέμου ηπίας εντάσεως της ΜΙΤCIAMOSSAD τις βαπτίζουν «επαναπροσεγγιστικές» οι σχεδιαστές τους, χάριν παραπλάνησης του ελληνόφωνου καταναλωτικού όχλου! Την «επιτυχία» της συγκεκριμένης εκδήλωσης εξασφάλισε η παρουσία τούρκων και Τ/Κ μυστικών ψευδο-αστυνομικών.

Όμως!

Τι κράτος είναι αυτό που εμπιστεύεται την ασφάλεια των πολιτών του και την περιφρούρηση των εκδηλώσεών του στα όργανα της κατοχικής δύναμης; Ή μήπως η εκδήλωση (στο μυαλό των εμπνευστών της) ήταν κοινή, δηλαδή μεταξύ του κατοχικού ψευδοκράτους και της Κυπριακής Δημοκρατίας;

Και υπό ποίαν ιδιότητα, δύο επιθεωρητές Μέσης Εκπαίδευσης της Κυπριακής Δημοκρατίας και ο πρώτος λειτουργός Εκπαίδευσης Κώστας Κατσώνης συμπαρευρίσκονται σε εκδήλωση με ψευδο—αστυνομικούς και άλλους παρανόμους παράγοντες του παρανόμου και διεθνώς καταδικασμένου κατοχικού καθεστώτος; Αυτό δεν είναι μείζον νομικό και πολιτικό θέμα; Αυτό δεν είναι σοβαρότατο θέμα τάξεως; Δεν είναι άμεση και απροκάλυπτη, de facto και de jure αναγνώριση του κατοχικού ψευδοκράτους; Ποια είναι η θέση κομμάτων και Βουλής σε αυτό το θέμα;

Και μετά ζητάει ο κ. Καταστρόφιας από τον διεθνή παράγοντα (τον συν-θύτη του Κυπριακού Ελληνισμού, για να εξηγούμαστε) «να πιέσει την τουρκία για υποχωρήσεις στο Κυπριακό». Αν ήμουν, π.χ., αμερικανός διπλωμάτης, θα απαντούσαως εξής στον κ. Καταστρόφια:

-Μα καλά! Εσείς νομιμοποιήσατε την κατοχή και κάνετε επαναπροσεγγιστικές φιέστες μαζί με τα όργανά της! Πώς λοιπόν έρχεστε και ζητάτε από μας να πιέσουμε την τουρκία, την στιγμή που εσείς την προσκυνάτε;

Δεν είναι τραγελαφικό; Δεν φανερώνει τραυματική διανοητική ανεπάρκεια του πλέον ανίατου είδους; Ή μήπως κάτι πολύ χειρότερο συμβαίνει; Απλά, λοιπόν: το είπαμε και επαληθευόμαστε! Τα ηττοπαθή καθεστώτα της εσωτερικής κατοχής σε Αθήνα και Λευκωσία αποτελούν τον υπ’ αριθμόν ένα διαρκή κίνδυνο για την επιβίωση του Ελληνισμού. Ο ραγιάς κάνει τον τούρκο! Και όχι το ανάποδο. Για να αποφύγουν την μάχη με την κατοχή, μας παραδίδουν αμαχητί στην τουρκιά. Χωρίς μάχη, χωρίς ήττες, χωρίς πολιτικό κόστος. Αθόρυβα και μαζικά.

Ο κ. Νίκος Φαλάς, πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Καρπασίας, τα είπε όλα:

«Η εκδήλωση δεν είναι δικοινοτική, δηλαδή μεταξύ Ε/Κ και Τ/Κ, αλλά πραγματοποιείται μεταξύ των εγκλωβισμένων Ελληνοκύπριων και των εποίκων, δηλαδή των Τούρκων κατακτητών. Αυτό είναι μια πολύ θλιβερή εξέλιξη» δήλωσε, καλώντας το Υπουργείο Παιδείας να δώσει εξηγήσεις στον κυπριακό ελληνισμό.

Όσο για τον κ. Νίκο Τορναρίτη, βουλευτή του ΔΗΣΥ και πρόεδρο της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής, τι να πούμε! Επλησσόμαστε με την γλυκανάλατη και αντιφατική τοποθέτησή του: Έκανε λόγο για επιτακτική ανάγκη «να ισχυροποιήσουμε και την εθνική μας ταυτότητα, χωρίς να ξεχνάμε ότι η Κύπρος μας συγκροτείται από δυο κοινότητες και άλλες τρεις θρησκευτικές ομάδες». «Χωρίς να ξεχνάμε την κατοχή και το άδικο», θα διορθώναμε εμείς.

Βίντεο

Μόνιμα