Antistasi

Έλληνες Αγωνιστές και Αγωνίστριες! Διδαχθείτε και εμψυχωθείτε! Ενώ το εν Κύπρω υποκατάστημα της παγκόσμιας εβραιοσιωνιστικής τάξης πραγμάτων μας απαγορεύει να φωνάζουμε συνθήματα κατά του αιμοβόρου φονιά των Ελλήνων και φονιά των λαών της Μικράς Ασίας και επιφανή ντοχμέ Κεμάλ ατατούρκ, οι Έλληνες του Πόντου στήνουν απαράμιλλα τρόπαια εναντίον του αμετανόητου τουρκικού ρατσισμού και της εθνοκάθαρσης.

Παραθέτουμε το πλούσιο σε ενθουσιασμό, παλμό, σοφία και διδάγματα κείμενο – ανακοίνωση της Ομοσπονδίας των Ποντιακών Σωματείων Αυστραλίας και σας προτρέπουμε να μελετήσετε, με όλο το βάθος της καρδιάς σας, τις δηλώσεις των πρωτ-αγωνιστών αυτού του εθνικού άθλου.

Σας ζηλεύουμε, άξια αδέλφια του Ποντιακού Ελληνισμού και αγωνιζόμαστε, από τους δικούς μας Προμαχώνες, από την Πρώτη Γραμμή της Ελληνικής Αντίστασης, στην Κύπρο και ολόκληρη την Ελλάδα, να σας μιμηθούμε! Μας εμψυχώνετε! Κοινός ο Αγώνας!

ΖΗΤΩ Η ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ των ΠΑΝΕΛΛΗΝΩΝ!

ΖΗΤΩ Η ΡΩΜΑΝΙΑ!

ΖΗΤΩ Η ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΑΣ!

pontos-map1

_____________________________________________________________________________

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Από την ολομέλεια της Πολιτειακής βουλής της Νότιας Αυστραλίας

Αναγνωρίστηκε η Ποντιακή Γενοκτονία

Ομόφωνα από κυβέρνηση και αντιπολίτευση!!!

του ΓΙΩΡΓΟΥ Σ. ΙΑΚΩΒΙΔΗ

Στις 30 Απριλίου 2009, η ολομέλεια της πολιτειακής βουλής της Νότιας Αυστραλίας, έγραψε ιστορία. Με ομόφωνη απόφαση της, που την υπερψήφισαν, τόσο η κυβερνητική πλειοψηφία, όσο και η αντιπολίτευση, αναγνώρισε, με τον πλέον σαφή, κατηγορηματικό, επίσημο και αρμόζοντα τρόπο, μια μεγάλη αλήθεια, μια πραγματικότητα, ένα τεράστιο γεγονός και προτείνει στην Ομοσπονδιακή βουλή της Αυστραλίας, να κάνει το ίδιο.

Αναγνώρισε ότι, έγινε το στυγερό, απερίγραπτο σε βαρβαρότητα και μέγεθος έγκλημα, της Γενοκτονίας, που θύματα της ήταν οι Έλληνες του Πόντου, οι Αρμένιοι, οι Ασσύριοι και όλες οι άλλες Χριστιανικές μειονότητες που ζούσαν στην περιοχή της τότε Ανατολίας, από τους Νεότουρκους Οθωμανούς, ηγέτης των οποίων ήταν ο Μουσταφά Κεμάλ, που ήταν και ο εμπνευστής, οργανωτής και εκτελεστής αυτού του σατανικού σχεδίου, που όταν ολοκληρώθηκε, αφού στοίχισε τις ζωές πάνω από 2.000.000, αθώων θυμάτων και ακόμη περισσότερων που βίαια, βάρβαρα και καταναγκαστικά ξεριζώθηκαν από τις πατρογονικές τους εστίες.

ce99cebacf81ceafcf89cebcceb1-ce91cf80cebfcebaceb5cf86ceb1cebbceb9cf83cebccebfcf8d-cebcceb7cf84cf81cebfcebacf84cebfcebdceafceb1

Ήταν Ελληνίδα του Πόντου.

Της έκοψαν τα χέρια, την αποκεφάλισαν και την κρέμασαν ανάποδα.

Τώρα ποζάρουν μπροστά από το θύμα τους, υπερήφανοι για το “κατόρθωμά” τους. Θαυμάστε τη θηριωδία και την αποκτήνωση που αποπνέουν οι όψεις των θηρίων.

Το «ανθρώπινο» αυτό κτήνος, ικανοποιημένο από αυτή την «επιτυχία» του, με απερίγραπτο κυνισμό, πάθος, μίσος και κτηνώδη ικανοποίηση, είπε την περίφημη εκείνη φράση: «επιτέλους του ξεριζώσαμε», που με πολύ επιτυχία την χρησιμοποίησε για τίτλο, σε ένα από τα βιβλία του, ο Υποστράτηγος ε.ά., κ. Χάρης Τσιρκινίδης, ένας από τους πιο καταξιωμένους ερευνητές της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, με ένα τεράστιο συγγραφικό έργο.

Από αυτή τη στιγμή, οι ψυχές των αθώων θυμάτων αυτής της θηριωδίας αγαλλονται, αναπαύονται, ηρεμούν και ησυχάζουν. Οι Πόντιοι της Αυστραλίας και μαζί τους οι Πόντιοι, όλου του κόσμου και πολύ δικαιολογημένα, πανηγυρίζουν την πρώτη τους μεγάλη νίκη.

Τα ψέματα τελειώνουν και η αλήθεια αρχίζει δειλά, αλλά σταθερά, να αποκαλύπτεται.

Όλες οι μέχρι σήμερα Τουρκικές κυβερνήσεις, από την εποχή που έγινε η πρώτη Γενοκτονία του 20ου αιώνα, παρά τις συνεχείς πιέσεις από παντού, με πείσμα και πάθος, προσπάθησαν και προσπαθούν να αγνοήσουν και να αποκρύψουν, από την ανθρωπότητα ότι, έγινε αυτή η Γενοκτονία, με παιδαριώδη, ανιστόρητα και πολλές φορές προκλητικά επιχειρήματα.

Πήραν, κυριολεκτικά «φωτιά τα μπατσάκια» του Τούρκου πρεσβευτή στην Αυστραλία, που τρέχει και δεν προλαβαίνει να σβήσει τις φωτιές που του άναψαν οι Πόντιοι της Αυστραλίας.

Στην προσπάθεια του, ο Τούρκος πρεσβευτής, να εμποδίσει, οπωσδήποτε και με οποιονδήποτε τρόπο, την μπόρα που έβλεπε, με τρόμο και αγωνία, να έρχεται, παραβίασε προκλητικά και παράφορα τα όρια των αρμοδιοτήτων του και γΓαυτό το λόγο, τόσο η Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων της Αυστραλίας, όσο και η Διεθνής Συνομοσπονδία Ποντίων Ελλήνων, με έντονα διαβήματα τους, προς το Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας, ζήτησαν από την Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση, την άμεση επαναφορά του στην διπλωματική τάξη ή την απέλαση του.

Ο εισηγητής της διακήρυξης, Υπουργός Δικαιοσύνης και Πολυπολιτισμικών Υποθέσεων της Νότιας Αυστραλίας, κ.ΜάικλΆτκινσον, περιέγραψε με κρυστάλλινη διαύγεια και γλαφυρότητα, σε προηγούμενη ομιλία του, σε εκδήλωση της Ποντιακής Αδελφότητας της Νότιας Αυστραλίας, όπου ήταν επίσημος προσκεκλημένος, μετά από ένα πύρινο λόγο του κατέληξε λέγοντας: «Οι εθνικιστές Τούρκοι, καθοδηγούμενοι από τις δυνάμεις του Μουσταφά Κεμάλ και τους εξαγριωμένους οπαδούς τους, άρχισαν να τους καταδιώκουν με ξυλοδαρμούς, δολοφονίες, πορείες και καταναγκαστικά έργα, με βιασμούς, κλοπές των περιουσιών τους, βασανισμούς και βίαιες απελάσεις».

Ο κ. Άτκινσον, δεν «υπηρετούσε» κανέναν και με αυτά που έλεγε, διατύπωνε, απλά, τις δικές του απόψεις και τα δικά του συμπεράσματα των, των δικών του ερευνών και σε καμιά περίπτωση επέτρεψε στο εαυτό του να ξεπέσει στο «επίπεδο», του κ. Φέργιουσον. Ο κ. Ατκινσον, είναι μελετητής, βαθύς γνώστης, του θέματος της Γενοκτονίας και γνωρίζει, όσο λίγοι ότι, αυτό το έγκλημα διαπράχθηκε και πως οι δράστες αυτών των εγκλημάτων, δεν πρέπει να μένουν ατιμώρητοι.

Ένα έγκλημα, τόσο ειδεχθές, που ανάγκασε τον τότε Αμερικανό πρόξενο στην περιοχή των γεγονότων, Χόρτον, να περιγράφει, στους προϊστάμενους του, την τραγωδία που είδε και να τελειώνει την αναφορά του, με την γνωστή εκείνη φράση «αισθάνομαι ντροπή που ανήκω στο ανθρώπινο γένος».

Αυτή η ιστορική και ομόφωνη απόφαση της βουλής της Νότιας Αυστραλίας, είναι βέβαιο πλέον ότι, θα γίνει η σπίθα, που θα ανάψει τη μεγάλη φλόγα, που θα φωτίσει και θα αφυπνίσει τους πολιτικούς και των άλλων Πολιτειών της Αυστραλίας, τους Ομοσπονδιακούς ομολόγους τους και γιατί όχι, και άλλων χωρών, να κάνουν το ίδιο και αυτοί;

Η πρόταση

Ο εισηγητής της κυβερνητικής πλειοψηφίας, ο κ. Μάικλ Άτκινσον, Υπουργός Δικαιοσύνης και Πολυπολιτισμικών υποθέσεων, κατέθεσε την ακόλουθη πρόταση, της Πολιτειακής βουλής της Νότιας Αυστραλίας και ζήτησε, από την ολομέλεια να την υπερψηφίσει:

«Επειδή, η Γενοκτονία, από την Οθωμανική Κυβέρνηση, στο διάστημα 1915- 1923, εναντίον των Αρμενίων, των Ελλήνων, των Ασσυρίων και των άλλων μειονοτήτων στην Μικρά Ασία, είναι ένα από τα μέγιστα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, ο λαός της Νότιας Αυστραλίας και η Βουλή:

α) Συντάσσεται με τα μέλη των κοινοτήτων των Αυστραλό-Αρμενίων, των Αυστραλό-Ελλήνων του Πόντου, των Αυστραλό-Ασσυρίων και τιμούμε την μνήμη των αθώων ανδρών, γυναικών και παιδιών, που έπεσαν θύματα της πρώτης Γενοκτονίας της σύγχρονης εποχής,

β) Καταδικάζει την Γενοκτονία των Αρμενίων, των Ελλήνων του Πόντου, των Ασσυρίων Ορθοδόξων και των άλλων Χριστιανικών μειονοτήτων και όλες τις Γενοκτονίες ως έσχατες πράξεις ρατσιστικής, θρησκευτικής και πολιτισμικής μισαλλοδοξίας.

γ) Αναγνωρίζει την σπουδαιότητα του να θυμάται και να διδάσκεται κανείς, από τα σκοτεινά

κεφάλαια της ιστορίας της ανθρωπότητας και να διασφαλίζει ότι, τέτοια εγκλήματα κατά της

ανθρωπότητας, δεν επιτρέπεται να επαναλαμβάνονται.

δ) Καταδικάζει και αποτρέπει κάθε απόπειρα, με την πάροδο του χρόνου, την άρνηση και

διαστρέβλωση της ιστορικής αλήθειας της Γενοκτονίας των Αρμενίων και των άλλων εγκλημάτων

Γενοκτονίας που έγιναν κατά τη διάρκεια αυτού του αιώνα.

ε) Αναγνωρίζει την σημασία της ανθρωπιστικής προσφοράς του λαού της Νότιας Αυστραλίας, προς

τα θύματα και τους επιζήσαντες από τις Γενοκτονίες των Αρμενίων και των Ελλήνων του Πόντου.

και

στ) Καλεί, την Ομοσπονδιακή Βουλή, επίσημα να καταδικάσει τη Γενοκτονία».

Η πρόταση ψηφίστηκε ΟΜΟΦΩΝΑ!!!

Οι αρμόδιοι της Ομοσπονδίας των Ποντιακών Σωματείων Αυστραλίας, που πολύ δικαιολογημένα πανηγυρίζουν σήμερα, για να προλάβουν κάποιους που θα ήθελαν να εκμεταλλευτούν αρνητικά το μεγάλο αυτό γεγονός και πιθανό να τους κατηγορήσουν ότι, αυτή η ενέργεια τους «θα μπορούσε να δημιουργήσει πρόβλημα ειρηνικής συμβίωσης, με τους Τουρκικής καταγωγής Αυστραλούς πολίτες», ξεκαθάρισαν προς κάθε κατεύθυνση και σε όλους τους τόνους πως δεν έχουν καμιά διαφορά, με τον Τουρκικό λαό, ούτε και με τους Τουρκικής καταγωγής Αυστραλούς συμπολίτες τους, με τους οποίους ζουν αρμονικά και ότι, ο σκοπός και η προσπάθεια τους δεν έχει παρά ένα και μοναδικό στόχο, την καταδίκη κάθε είδους γενοκτονίας και αδικημάτων κατά της ανθρωπότητας και την αποθάρρυνση τυχόν επίδοξων υποψηφίων νοσταλγών, διάπραξης παρόμοιων εγκλημάτων, που πρέπει να γνωρίζουν ότι, το αδίκημα της Γενοκτονίας είναι διαρκές, δεν ξεχνιέται, δεν παραγράφεται ποτέ και οι δράστες τους πρέπει να λογοδοτούν πάντοτε.

Εισηγητής αυτής της ιστορικής, για όλους τους προαναφερθέντες λαούς, που υπήρξαν θύματα αυτής της θηριωδίας, ήταν ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Πολυπολιτισμικών Υποθέσεων της Πολιτείας της Νότιας Αυστραλίας κ. Μάικλ Άτκινσον, την οποία υποστήριξε και ο μεγάλος φιλέλληνας πρωθυπουργός της Πολιτείας κ. Μάικ Ραν.

Η μοναδική και ιστορική αυτή επιτυχία, σε πολύ μεγάλο ποσοστό, θα πρέπει να πιστωθεί στις οργανωμένες και μεθοδευμένες ενέργειες και τις διασυνδέσεις του δραστήριου, φλογερού μαχητή και χαρισματικού, Προέδρου της Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων της Αυστραλίας, κ. Χαράλαμπου Ταβλαρίδη και μιας ομάδας ανθρώπων, επίσης παθιασμένων αγωνιστών, που όλοι τους είχαν ένα κοινό όνειρο, στοίχημα, στόχο και τάμα της ζωής τους, την αναγνώριση της Ποντιακής Γενοκτονίας.

Δούλεψαν ήρεμα, μεθοδικά, χωρίς θορύβους, φαμφάρες και τυμπανοκρουσίες και πέτυχαν αυτό το σημερινό «θαύμα», γιατί μόνο σαν θαύμα μπορεί να χαρακτηριστεί η σημερινή ιστορική ομόφωνη απόφαση της Βουλής της Νότιας Αυστραλίας.

Η αρχή έγινε με τον εντοιχισμό μιας μεταλλικής πλάκας, στο Μουσείο Μετανάστευσης της Αδελάίδας, στη μνήμη των θυμάτων της Ποντιακής Γενοκτονίας, τα αποκαλυπτήρια της οποίας έκανε ο εισηγητής και της σημερινής μεγάλης επιτυχίας Υπουργός Δικαιοσύνης και Πολυπολιτισμικών Υποθέσεων κ. Μάικλ Ατκινσον, που ήταν μια αποκλειστικά προσωπική επιτυχία του κ. Χαράλαμπου Ταβλαρίδη, του Προέδρου της Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων Αυστραλίας.

Σε αυτό το σημείο, πρέπει να σημειωθεί ότι, οι επιτυχίες της Ομοσπονδίας των Ποντιακών Σωματείων της Αυστραλίας, δεν σταματούν εδώ.

Εξασφάλισε, ήδη, να γίνει μια έκθεση φωτογραφιών, με θέμα την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και όλων των χριστιανικών πληθυσμών της τότε Ανατολίας, σε διάφορους χώρους σε ολόκληρη την Αυστραλία, που σύντομα θα ανακοινωθούν και αυτοί οι χώροι.

Οι φωτογραφίες και το υλικό αυτής της έκθεσης, θα είναι τόσο μοναδικά, που το βέβαιο είναι ότι, όσοι και όποιοι την ιδούν, θα βρεθούν μπροστά σε ένα μοναδικό και σπάνιο θέαμα, που θα αφοπλίζει και για τον πλέον φανατικό αμφισβητία των γεγονότων που θα παρουσιάζουν. Όλο το εκθεσιακό υλικό, που θα παρουσιαστεί, σε αυτή την έκθεση, θα προέρχεται από την μοναδική έκθεση του καθηγητή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου κ. Κώστα Φωτιάδη, η οποία, για πρώτη φορά, βγαίνει έξω από την Ελλάδα, χωρίς να συνοδεύεται από τον ίδιο.

Το κύριο φορτίο της προετοιμασίας αυτής της έκθεσης, ανατέθηκε στην Ποντιακή Αδελφότητα Καμπέρας, τα δε έξοδα προετοιμασίας και εκτύπωσης όλων των εκθεμάτων τα ανέλαβε προσωπικά ο Πρόεδρος της ο κ. Γιάννης Ευκαρπίδης, στη μνήμη του πατέρα του, Θεόφιλου Ευκαρπίδη, που υπήρξε και ο πρώτος Πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Ποντιακών Σωματείων Αυστραλίας.

Ο εισηγητής του σημερινού ψηφίσματος, Υπουργός Δικαιοσύνης και Πολυπολιτισμικών Υποθέσεων κ. Μάικλ Άτκινσον, δέχτηκε μια αχαρακτήριστα σφοδρή, άδικη και άθλια επίθεση από τον Γερουσιαστή του Κόμματος των Φιλελευθέρων κ. Άλαν Φέργιουσον, στην Ομοσπονδιακή Γερουσία. Άμεση, σφοδρή, οργανωμένη, μαζική και αποτελεσματική ήταν η απάντηση της Ομοσπονδίας των Ποντιακών Σωματείων Αυστραλίας και της οργανωμένης Ελληνικής ομογένειας γενικότερα, τόσο με παρεμβάσεις στον τύπο, ραδιόφωνο τηλεόραση και με μια πραγματική βροχή ηλεκτρονικών μηνυμάτων διαμαρτυρίας, που ανάγκασε τον Γερουσιαστή κ. Άλαν Φέργιουσον, να ανακαλέσει και να παραδεχτεί το λάθος του με δημόσια συγνώμη από το κρατικό ραδιόφωνο του ΑΒΟ, καθώς και εγγράφως.

Αμέσως, μετά την ανακοίνωση αυτής της μοναδικής επιτυχίας, της Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων της Αυστραλίας, στη βουλή της Νότιας Αυστραλίας, στελέχη της Ποντιακής πάτριας της Αυστραλίας και άλλα στελέχη του παγκόσμιου Ποντιακού κινήματος δήλωσαν:

2-ce91cebdceb1ceb3cebdcf89cf81ceb9cf83ceb7-ce93ceb5cebdcebfcebacf84-cf83cf84ceb7cebd-ce91cf85cf83cf84cf81ceb1cebb

Διακρίνονται: Παναγιώτης Ιασωνίδης, Υπουργός Μάϊκ Άτκινσον, Χαράλαμπος Ταβλαρίδης.

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΤΑΒΛΑΡΙΔΗΣ: (Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων Αυστραλίας): «Είμαι πολύ συγκινημένος. Δεν πίστευα, δεν μπορούσα να φανταστώ πως τόσο σύντομα, θα φτάναμε σε τόσο μεγάλες επιτυχίες. Η ταχύτητα με την οποία εξελίχτηκαν τα γεγονότα με τρομάζει ειλικρινά. Ποτέ δεν το φαντάστηκα ότι, από μια απλή και δειλή, στην αρχή, συζήτηση για μια πιθανότητα να εντοιχιστεί μια πλακέττα, στη μνήμη των θυμάτων της Ποντιακής Γενοκτονίας, στο Μουσείο Μετανάστευσης της Αδελάίδας, πριν από λίγους μήνες, θα φτάναμε στο σημερινό απίστευτο αποτέλεσμα.

Ευχαριστώ από τα βάθη της ψυχής μου όλους τους συνεργάτες μου, χωρίς την αμέριστη συμπαράσταση και πολλές φορές αυτοθυσία τους, δεν θα φτάναμε εδώ που βρεθήκαμε. Ευχαριστώ Το θεό που με αξίωσε να ζήσω μια τόσο μεγάλη χαρά. Αισθάνομαι σαν να αποτίναξα ένα βάρος από την ψυχή μου, κάνοντας αυτό που έπρεπε, για να τιμήσω τους αδικοχαμένους προγόνους μας, στις ψυχές και στη μνήμη των οποίων αφιερώνω αυτή την μεγάλη επιτυχία όλων μας.

Τους δύο μεγάλους φιλέλληνες, τον Πρωθυπουργό της Νότιας Αυστραλίας κ. Μάικ Ραν και τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Πολυπολιτισμικών Υποθέσεων κ. Μάικλ Άτκινσον, στους οποίους χρωστάμε αυτή την μοναδική επιτυχία μας, η Ομοσπονδία μας θα τους τιμήσει με την υψηλότερη τιμητική διάκριση της ανακηρύσσοντας τους «Χρυσούς Τραντέλλενες», που σημαίνει (τριάντα φορές Έλληνες), ένα τίτλο που τον κέρδισαν παλικαρίσια. Το αξίζουν πραγματικά.

Το σημερινό γεγονός, και δίνω μεγάλη σημασία σε αυτό που δηλώνω, θα πρέπει να στείλει ένα μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση πως, όταν και όπου γίνεται μια σοβαρή και συλλογική δουλειά, προγραμματισμένη και σχεδιασμένη σωστά και υπεύθυνα, με πίστη σε αυτό που κάνουμε και με ειλικρινή συμμετοχή, το μόνο βέβαιο αποτέλεσμα, σχεδόν πάντοτε, είναι η επιτυχία. Το δίδαγμα είναι, ομόνοια, συνεργασία, συλλογικότητα, συμμετοχή».

ΗΛΙΑΣ ΤΣΕΚΕΡΙΔΗΣ: (τέως Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Η.Π.Α.-Καναδά και νυν Πρόεδρος της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ποντίων Ελλήνων):

«Πρωτοπόροι, ευρηματικοί, μαχητικοί και ακούραστοι Πόντιοι της Αυστραλίας, σας θαυμάζω και σας θαυμάζουμε όλοι. Δώσατε σε όλους μας το μήνυμα ότι, τίποτε δεν είναι ακατόρθωτο, όταν υπάρχει όραμα, προγραμματισμός, μεθοδικότητα και λίγο Ποντιακό «ινάτι».

Σας θαυμάζουμε, γιατί μόνοι σας και χωρίς τη βοήθεια κανενός, βασισμένοι στις δικές σας δυνάμεις, αθόρυβα, μεθοδικά και με πίστη σε αυτό που κάνετε και οδηγό την Ποντιακή ψυχή σας, φτάσατε εκεί που πριν από λίγα χρόνια, ούτε να το φανταστούμε μπορούσαμε.

Πιστεύω πως εκφράζω όλο τον παγκόσμιο οργανωμένο Ποντιακό Ελληνισμό, για λογαριασμό του οποίου σας συγχαίρω και σας εύχομαι νέες επιτυχίες. Η αρχή έγινε, δεν πρέπει τώρα να είναι μακριά και το τέλος, που είναι η πλήρης αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Οι 353 000, μαρτυρικές ψυχές, αυτών που χάθηκαν από την θηριωδία του Μουσταφά Κεμάλ, του Τοπάλ Οσμάν και της παρέας τους, ησύχασαν, τους κάνατε το καλύτερο μνημόσυνο. Συγχαρητήρια σε όλους σας».

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΚΛΙΔΗΣ: (τέως Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων Αυστραλίας): «Σήμερα είναι ημέρα χαράς και αγαλλίασης. Χαράς, γιατί πετύχαμε το ακατόρθωτο και αγαλλίασης των ψυχών των 353 000 αδικοχαμένων προγόνων μας. Συγχαρητήρια στον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας κ. Χαράλαμπο Ταβλαρίδη και όλους συνεργάτες του που εργάστηκαν σκληρά μαζί του, προγραμματισμένα και μεθοδικά, για να χαρούμε αυτή την πραγματικά μεγάλη επιτυχία.

Ο αγώνας μας, που αρχίσαμε πριν από λίγα χρόνια, άρχισε να φέρνει αποτελέσματα. Το μήνυμα που βγαίνει από αυτή την επιτυχία είναι ότι, η συνεργασία, ο σωστός προγραμματισμός, η υπομονή, η επιμονή και η συμμετοχή, δίνουν αποτελέσματα. Αν, όλοι μας, σκύψουμε επάνω στο θέμα της αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, όπως στην σημερινή περίπτωση, τότε το θέμα της πλήρους αναγνώρισης της, θα είναι θέμα χρόνου.

Συγχαρητήρια και πάλι, σε όλους τους συντελεστές αυτής της μοναδικής επιτυχίας».

ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΥΚΑΡΠΙΔΗΣ: (Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων της Ομοσπονδίας Ποντιακών

Σωματείων Αυστραλίας και Πρόεδρος της Ποντιακής Λέσχης Καμπέρας)

Φορτισμένος από συγκίνηση, ζήτησε συγγνώμη και αφού συνήλθε δήλωσε:

«Δεν μπορώ να αρθρώσω λέξη από την συγκίνηση μου. Περίμενα να πετύχουμε κάτι, αλλά, δεν

ήμουν έτοιμος για μια τόσο τεράστια νίκη και επιτυχία μας. Αυτό που θα κάνω τώρα είναι, να πάω στον τάφο του πατέρα μου για να του πως το όραμα του, το όνειρο του, για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου άρχισε να γίνεται πραγματικότητα. Είμαι σίγουρος πως θα με ακούσει και θα ησυχάσει η ψυχή του».

Για όσους δεν γνωρίζουν, ο αείμνηστος πατέρας του Γιάννη Ευκαρπίδη, ο Θεόφιλος Ευκαρπίδης, υπήρξε ο πρώτος Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων Αυστραλίας, επιτυχημένος επιχειρηματίας, με τεράστια οικονομική επιφάνεια, είχε όνειρο της ζωής του την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και η διεκδίκηση αποζημιώσεων για τις περιουσίες των ξεριζωμένων. Στο θέμα της διεκδίκησης των περιουσιών, είχε εξασφαλίσει νομική συμβουλή, από τον πιο σοβαρό και ειδικό για το θέμα αυτό, δικηγορικό γραφείο των Η.Π.Α., που τους βεβαίωνε ότι η περίπτωση τους είχε στερεή νομική βάση και η επιτυχία, ήταν το μόνο αποτέλεσμα που μπορούσε να προκύψει. Δυστυχώς στη συνέχεια αντιμετώπισε κάποια προβλήματα υγείας και η προσπάθεια σταμάτησε.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΙΑΣΩΝΙΔΗΣ: (Αναπληρωτής Γραμματέας της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ποντίων Ελλήνων, Αναπληρωτής Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων Αυστραλίας, πρώην Πρόεδρος της.)

«Δεν βρίσκω λόγια να εκφράσω τα συναισθήματα που με διακατέχουν αυτή τη στιγμή. Περίμενα κάτι το θετικό, αλλά, το αποτέλεσμα αυτό ξεπέρασε και την πιο τρελή φαντασία μου. Αυτή τη στιγμή ζω ένα όνειρο που δεν θέλω κανένας να μου το σταματήσει. Το σημερινό αποτέλεσμα, μας οδηγεί στις παρακάτω διαπιστώσεις:

1) Όταν είμαστε σοβαροί, προγραμματισμένοι, μεθοδικοί, διαβασμένοι στο αντικείμενο μας, και δουλεύομε με πίστη σε αυτό που κάνουμε, πετυχαίνουμε τους στόχους μας.

2) Υπάρχουν φιλέλληνες παντού, αρκεί να τους ψάξουμε και να τους βρούμε, να ζητήσουμε τη βοήθεια τους, όπως έκανε και ο Πρόεδρος μας κ. Τααβλαρίδης, θα μας βοηθήσουν, όπως έκανε και ο Υπουργός κ. Μάικλ Ατκινσον.

3) Υπάρχουν παντού κόλακες, όπως ο «πολύ βαρύς», κ. γερουσιαστής Άλαν Φέργκιουσον, που με αντίτιμο ένα ταξιδάκι, δώρο της Τουρκικής κυβέρνησης, δέχτηκε να παίξει το βρόμικο παιχνίδι της Τουρκικής προπαγάνδας. Η άμεση, μεθοδευμένη και μαζική αντίδραση μας, «έβαλε τον κάθε κατεργάρη στον πάγκο του» και ο κ. Γερουσιαστής, υποχρεώθηκε να ζητήσει δημόσια συγνώμη, από την περήφανη και μαχητική Ελληνική μας ομογένεια, και

4) Αυτή η επιτυχία, της Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων Αυστραλίας, η πρώτη, εκτός Η.Π.Α., είναι ίσως η πιο σημαντική από όλες, γιατί άνοιξε τον δρόμο για αναγνώριση της Γενοκτονίας μας και από άλλες Πολιτείες της Αυστραλίας και γιατί όχι, την Ομοσπονδιακή Βουλή και άλλες χώρες; Το αποτέλεσμα αυτό είναι ο καρπός μιας ομαδικής δουλειάς μερικών ανθρώπων που «έχασαν» τις οικογένειες τους, «έσπασαν» τα ρολόγια τους, «ξέχασαν» τον ύπνο τους και πέτυχαν τον στόχο τους. Το μεγαλύτερο όμως ποσοστό της επιτυχίας αυτής θα πρέπει να το πιστώσουμε στον «ιπτάμενο» και «ηλεκτρονικό» Πρόεδρο μας κ. Χαράλαμπο Ταβλαρίδη, από τον οποίο ξεκίνησε πρώτα η ιδέα, ύστερα ο σχεδιασμός, η μέθοδος και ο τρόπος δράσης και η ολοκλήρωση του όλου σχεδίου, που μας έδωσε αυτό το αποτέλεσμα. Συγχαρητήρια σε όλους του συντελεστές αυτής της τεράστιας επιτυχίας.

Ήταν το πιο ευλαβικό μνημόσυνο για τις ψυχές των 353 000, αδικοχαμένων μας θυμάτων της βάρβαρης Γενοκτονίας των προγόνων μας, από τις αιμοσταγείς ορδές του Μουσταφά Καμάλ, του Τοπάλ Οσμάν και της παρέας τους».

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ: (Γενικός Γραμματέας της «Ποντιακής Εστίας» Μελβούρνης, πρώην Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας, παραγωγός της ταινίας μικρού μήκους «Ο Πόντος», που

προκρίθηκε και προβλήθηκε, στην τελική φάση στο Φεστιβάλ των Καννών, Πόντιος τρίτης γενιάς).

«Δεν με βοηθούν τα Ελληνικά μου να σας εκφράσω αυτό που αισθάνομαι. Αυτή τη στιγμή που σας μιλάω νιώθω ότι, δεν πατάω στη γη, νιώθω πως πετάω.

Είμαι τόσο πολύ ενθουσιασμένος, που νομίζω πως ζω ένα όνειρο. Είναι απίστευτο. Πριν από λίγο καιρό, δεν θα τολμούσαμε ούτε να το φανταστούμε πως θα φτάναμε σε αυτό το αποτέλεσμα.

Η σκληρή δουλειά, η υπομονή και επιμονή, ο προγραμματισμός και η μεθοδικότητα και πίστη σε αυτό που κάνεις και η συμμετοχή, φέρνουν τα αποτελέσματα που επιδιώκεις και έδειξε την δύναμη της ένωσης και της συμμετοχής, στην περίπτωση του Γερουσιαστή κ. Άλαν Φέργιουσον, που αναγκάστηκε να αναδιπλωθεί και να ζητήσει συγνώμη από την Ελληνική ομογένεια, για την άστοχη, ανήθικη και άδικη επίθεση κατά του Υπουργού κ. Μάικλ Ατκινσον.

Συγχαρητήρια σε όλους όσοι δούλεψαν για αυτή την επιτυχία».

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΡΧΑΡΙΔΗΣ: (Πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, καθηγητής Καρδιολογίας Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης).

«Γνωρίζοντας καλά τους ανθρώπους αυτούς, τους φλογερούς Πόντιους μαχητές που είναι στρατευμένοι στην ηγετική ομάδα της Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων Αυστραλίας, δεν εκπλήσσομαι καθόλου από το αποτέλεσμα.

Αυτοί οι άνθρωποι, με πίστη τους, το πάθος τους, την αυταπάρνηση και την αφοσίωση τους, ειδικά στο θέμα της αναγνώρισης της Ποντιακής Γενοκτονίας, το οποίο έκαναν όνειρο και τάμα της ζωής τους, με μεθοδικότητα, προγραμματισμό, πειθαρχία και επαγγελματισμό και με μια αγάπη και πάθος, χωρίς φραγμό και όρια, είναι ικανοί για οτιδήποτε και οποιοδήποτε αποτέλεσμα. Δεν είναι η πρώτη φορά που μας δείχνουν τον δρόμο και μας κατευθύνουν με τέτοιου είδους επιτυχίες. Αυτοί οι άνθρωποι, δεν αισθάνονται ότι δουλεύουν, κοπιάζουν, ιδρώνουν και κουράζονται για αυτό που κάνουν. Αισθάνονται ότι, απλά κάνουν το χρέος τους και τίποτε άλλο.

Εκφράζοντας τα αισθήματα της συντριπτικής πλειοψηφίας των οργανωμένων Ποντίων της Ελλάδας, τους συγχαίρω, τους θαυμάζω και τους τιμώ.

Συγχαρητήρια επίσης στον Υπουργό Ατκινσον, ο οποίος εκτός το ότι είναι καλά διαβασμένος, αλλά είναι και μαχητής υπέρ των δικαίων. Την 19η Μαΐου φέτος, θα μας τιμήσει με την παρουσία του, ως κύριος ομιλητής στην μαζική συγκέντρωση που οργανώνει κάθε χρόνο η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος στην Πλατεία Αγίας Σοφίας στην Θεσσαλονίκη.»

Περισσότερες πληροφορίες:

Γεώργιος Ιακωβίδης (Αναπληρωτής Γραμματέας της Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων Αυστραλίας)

Τηλέφωνο (από Αυστραλία) 0412377310 – (εκτός Αυστραλίας) +61 3 412377310

προκρίθηκε και προβλήθηκε, στην τελική φάση στο Φεστιβάλ των Καννών, Πόντιος τρίτης γενιάς).

«Δεν με βοηθούν τα Ελληνικά μου να σας εκφράσω αυτό που αισθάνομαι. Αυτή τη στιγμή που σας μιλάω νιώθω ότι, δεν πατάω στη γη, νιώθω πως πετάω.

Είμαι τόσο πολύ ενθουσιασμένος, που νομίζω πως ζω ένα όνειρο. Είναι απίστευτο. Πριν από λίγο καιρό, δεν θα τολμούσαμε ούτε να το φανταστούμε πως θα φτάναμε σε αυτό το αποτέλεσμα.

Η σκληρή δουλειά, η υπομονή και επιμονή, ο προγραμματισμός και η μεθοδικότητα και πίστη σε αυτό που κάνεις και η συμμετοχή, φέρνουν τα αποτελέσματα που επιδιώκεις και έδειξε την δύναμη της ένωσης και της συμμετοχής, στην περίπτωση του Γερουσιαστή κ. Άλαν Φέργιουσον, που αναγκάστηκε να αναδιπλωθεί και να ζητήσει συγνώμη από την Ελληνική ομογένεια, για την άστοχη, ανήθικη και άδικη επίθεση κατά του Υπουργού κ. Μάικλ Ατκινσον.

Συγχαρητήρια σε όλους όσοι δούλεψαν για αυτή την επιτυχία».

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΡΧΑΡΙΔΗΣ: (Πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, καθηγητής Καρδιολογίας Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης).

«Γνωρίζοντας καλά τους ανθρώπους αυτούς, τους φλογερούς Πόντιους μαχητές που είναι στρατευμένοι στην ηγετική ομάδα της Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων Αυστραλίας, δεν εκπλήσσομαι καθόλου από το αποτέλεσμα.

Αυτοί οι άνθρωποι, με πίστη τους, το πάθος τους, την αυταπάρνηση και την αφοσίωση τους, ειδικά στο θέμα της αναγνώρισης της Ποντιακής Γενοκτονίας, το οποίο έκαναν όνειρο και τάμα της ζωής τους, με μεθοδικότητα, προγραμματισμό, πειθαρχία και επαγγελματισμό και με μια αγάπη και πάθος, χωρίς φραγμό και όρια, είναι ικανοί για οτιδήποτε και οποιοδήποτε αποτέλεσμα. Δεν είναι η πρώτη φορά που μας δείχνουν τον δρόμο και μας κατευθύνουν με τέτοιου είδους επιτυχίες. Αυτοί οι άνθρωποι, δεν αισθάνονται ότι δουλεύουν, κοπιάζουν, ιδρώνουν και κουράζονται για αυτό που κάνουν. Αισθάνονται ότι, απλά κάνουν το χρέος τους και τίποτε άλλο.

Εκφράζοντας τα αισθήματα της συντριπτικής πλειοψηφίας των οργανωμένων Ποντίων της Ελλάδας, τους συγχαίρω, τους θαυμάζω και τους τιμώ.

Συγχαρητήρια επίσης στον Υπουργό Ατκινσον, ο οποίος εκτός το ότι είναι καλά διαβασμένος, αλλά είναι και μαχητής υπέρ των δικαίων. Την 19η Μαΐου φέτος, θα μας τιμήσει με την παρουσία του, ως κύριος ομιλητής στην μαζική συγκέντρωση που οργανώνει κάθε χρόνο η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος στην Πλατεία Αγίας Σοφίας στην Θεσσαλονίκη.»

Περισσότερες πληροφορίες:

Γεώργιος Ιακωβίδης (Αναπληρωτής Γραμματέας της Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων Αυστραλίας)

Τηλέφωνο (από Αυστραλία) 0412377310 – (εκτός Αυστραλίας) +61 3 412377310

Βίντεο

Μόνιμα