Antistasi

 

Φίλες και φίλοι! 

Ο κ. Αντρέας Μορφίτης πρόσφατα με άρθρο του (Οι αλλοδαποί και οι ντόπιοι http://antistasi.org/?p=9501 ) τόλμησε να ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση για την μεταναστευτική πολιτική που ακολουθεί η σημερινή κυβέρνηση.  Όπως θα διαβάσετε στο άρθρο, παραθέτει πέντε αληθινά περιστατικά για να καταδείξει  «τον παραλογισμό και την αθλιότητα που διέπει τη στάση μας όσον αφορά τη μεταχείριση των συμπατριωτών μας, των Ελλαδιτών αδελφών μας σε σύγκριση με τους αιτητές ασύλου αλλά και τους λαθρομετανάστες τους οποίους έχουμε αναγάγει ως πρώτη εθνική προτεραιότητα.»

Τυγχάνει να γνωρίζω ότι ο κ. Μορφίτης κατοικεί στην Λάρνακα, στην πόλη της Κύπρου στην οποία το πρόβλημα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και είναι και είναι “αυτόπτης μάρτυρας” του παραλογισμού που αναγκάζει καθημερινά αρκετούς συμπολίτες μας να βγαίνουν στις ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές και να τα λένε έξω από τα δόντια.  Τελικά, όλοι φαίνεται να γνωρίζουν για το πρόβλημα, εκτός από τον κ. Συλικιώτη και την Κυβέρνηση.  Και ΝΑΙ, πρόκειται για μεγάλο πρόβλημα να βλέπει κανείς  “αιτητές ασύλου”, “λαθρομετανάστες”,”πολιτικούς πρόσφυγες” κ.α., να γυροφέρνουν στις υπεραγορές και στην αγορά, αδειάζοντας τα ράφια με τα επιδόματα που εμείς πλουσιοπάροχα τους παρέχουμε, χωρίς να έχουν ανάγκη να δουλέψουν (αφού τα κορόιδα πληρώνουν την “πέντε αστέρων διαμονή” στην   χώρα μας).  Είναι πρόβλημα να αναλογίζεται ο φτωχός κι ο μεροκαματιάρης, σε περίοδο κρίσης την προνομιακή μεταχείριση των αλλοδαπών, την στιγμή που αρκετοί από τους ντόπιους έχουν φτάσει στα όρια της φτώχιας. 

Επειδή όπως φαίνεται, ξέρει που ζούμε και ποιοι κυβερνούν, γράφει στο υστερόγραφο του ο κ. Μορφίτης… «Ας μην σπεύσουν οι νεοφανείς δήθεν υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων να μου προσάψουν την κατηγορία ότι διακατέχομαι από ξενοφοβικά σύνδρομα και προάγω ρατσιστικές αντιλήψεις».

Ήξερε ο κ. Μορφίτης ότι κάποιοι δήθεν υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αντιδρούσαν για το άρθρο του.  Πού να φανταζόταν όμως ο άνθρωπος, ότι θα έσπευδε ό ίδιος ο Υπουργός (ο ίδιος ο υπερασπιστής των αλλοδαπών εις βάρος των ντόπιων) να τον “κατακεραυνώσει” (έτσι νομίζει δηλαδή) με μακροσκελέστατο άρθρο του (ο ρατσισμός πλήττει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια http://www.sigmalive.com/simerini/analiseis/other/290612 ), το οποίο επισυνάπτω;  Διαβάστε το άρθρο του Υπουργού για να δείτε πώς απαντά στους δικαιολογημένους προβληματισμούς ενός πολίτη.  Διαβάστε για να διαπιστώσετε πώς προσπαθεί να ταυτίσει τον κ. Μορφίτη και τους όσους αντιδρούν στην πολιτική του… «δώστα όλα στους αλλοδαπούς για να γίνουμε μειοψηφία στην ίδια μας την πατρίδα», με τον ρατσισμό και την ξενοφοβία εκμεταλλευόμενος ένα ατυχές συμβάν στην Λευκωσία.

Φαίνεται ότι ο Υπουργός υποτιμά την νοημοσύνη των πολιτών.  Νομίζει ότι δεν υπάρχουν άνθρωποι που έχουν μυαλό και το χρησιμοποιούν για να σκέφτονται, να ερευνούν και να μαθαίνουν στοιχεία και αριθμούς.  Ο κ. Μορφίτης είναι ένας από αυτούς και του απαντά με δεύτερο άρθρο ( επισυνάπτεται ) στο οποίο είναι, κατά την άποψη μου, καταπελτικός.

Δεν είμαστε ρατσιστές, ούτε ξενόφοβοι, λέμε κι εμείς με τη σειρά μας κ. Συλικιώτη.  Ο Κυπριακός Ελληνισμός το έχει αποδείξει αυτό εδώ και δεκαετίες.  Το μόνο που θέλουμε είναι να μας αφήσετε να ζήσουμε ως Έλληνες με αξιοπρέπεια στην πατρίδα μας και να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας στην Χριστιανική Κύπρο (αυτήν που απέμεινε προς το παρόν, αν και με την Διζωνική που οραματίζεται η Κυβέρνηση σας, ολόκληρη η Κύπρος είναι που χάνεται).  Δεν πιστεύουν όλοι στις θεωρίες σας που λένε ότι η γη είναι πατρίδα όλων μας.  Η πατρίδα η δική μας είναι η Κύπρος και αυτήν προσπαθούμε να προστατεύσουμε αντιδρώντας στις πολιτικές σας που θα μετατρέψουν σιγά-σιγά Κύπρο σε Λίβανο (αν αφεθείτε ανενόχλητοι να συνεχίσετε το… “έργο” σας).  Στην Κύπρο δεν υπήρχε μέχρι τώρα ξενοφοβία και ρατσισμός.  Δείτε πώς αντιμετωπίζονται οι τίμιοι ευρωπαίοι πολίτες που βγάζουν με τον ιδρώτα τους το ψωμί τους στο νησί μας.  Προσέξτε να μην είσαστε ΕΣΕΙΣ κ. Συλικιώτη, η αιτία για την γένεσή και την ανάπτυξη των φαινομένων αυτών.   

Φίλες και φίλοι, δεν θέλω να σας κουράσω άλλο.  Η μεταναστευτική πολιτική και τα όσα παράλογα βλέπουμε να συμβαίνουν είναι ένα θέμα που πρέπει να μας απασχολήσει έντονα.  Καλό θα ήταν να διαβαστούν τα άρθρα που επισυνάπτω για να αντληθούν τα σωστά επιχειρήματα και για να δείτε την νοοτροπία των κυβερνώντων.  Καλό θα ήταν επίσης να αρθρογραφήσουμε, ο καθένας με τα δικά του επιχειρήματα (όλοι κάτι έχουμε να πούμε) για να αντιληφθούν επιτέλους και οι υπόλοιποι πολίτες (ελπίζουμε και οι κυβερνώντες και η υπόλοιπη ηγεσία) το μέγεθος του προβλήματος. 

Με εκτίμηση,

Π. Ε.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ κ. ΝΕΟΚΛΗ   ΣΥΛΙΚΙΩΤΗ

 

Χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Νεοκλής Συλικιώτης μου έκανε την τιμή να απαντήσει στο άρθρο μου με τίτλο «Ντόπιοι και Αλλοδαποί», που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στον ημερήσιο τύπο, γιατί έτσι θα μου δώσει την ευκαιρία να επαναφέρω μερικούς πάγιους προβληματισμούς μου γύρω από το πελώριο θέμα της μεταναστευτικής πολιτικής και των επιπτώσεων της στην Κυπριακή πολιτεία και στην κοινωνία γενικότερα, αλλά και να αντικρούσω τους αστήρικτους ισχυρισμούς και τους ατυχείς χαρακτηρισμούς του.

 

1ον  : Η παρούσα κυβέρνηση, με προεξάρχοντα τον κ. Συλικιώτη, εφαρμόζει μια μεταναστευτική πολιτική που είναι ελαστική, τρύπια και ως εκ τούτου άκρως  ελκυστική στα μεταναστευτικά ρεύματα και τη λαθρομετανάστευση.

Έτσι εξηγείται το γεγονός ότι η Κύπρος έχει μετατραπεί -όπως δημοσιεύτηκε πρόσφατα- σε παράδεισο των λαθρομεταναστών με όλες τις συνεπαγόμενες αρνητικές επιπτώσεις και να κατέχει την πρώτη θέση ως χώρα υποδοχής μεταναστών κατ’ αναλογία πληθυσμού.

 

2ον : Ο κ. Συλικιώτης κατ’ επανάληψη προβάλλει τον ανακριβή ισχυρισμό ότι η μεταναστευτική πολιτική που εφαρμόζει εδράζεται στο γεγονός ότι η Κύπρος είναι χώρα-μέλος της Ε.Ε. και ότι εφαρμόζει απλώς την Ευρωπαϊκή νομοθεσία επί του θέματος. Ουδέν αναληθέστερον. Υπενθυμίζω απλά ότι ο κ. Συλικιώτης τόνισε κατ’ επανάληψη την ανάγκη υιοθέτησης κοινής μεταναστευτικής πολιτικής από τις χώρες της Ε.Ε. και προωθεί σωστά την πρόταση για καθιέρωση κοινού συστήματος ασύλου στην Ε.Ε. Άρα ποία Ευρωπαϊκή μεταναστευτική πολιτική προάγει και εφαρμόζει ο κ. Συλικιώτης; Παραμένω στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου να παραθέσω στοιχεία και λεπτομέρειες των μεταναστευτικών πολιτικών π.χ. της Μάλτας, της Ολλανδίας, της Ιταλίας, της Ιρλανδίας, της Αγγλίας κ.α. που ευρίσκονται σε πλήρη αντίθεση με τη μεταναστευτική πολιτική της Κυπριακής Δημοκρατίας.

 

3ον : Διερωτώμαι που βρήκε ο κ. Συλικιώτης την ειρωνεία και το χλευασμό σε βάρος αλλοδαπών προσώπων στο άρθρο μου.

Οι χαρακτηρισμοί του κ. Συλικιώτη εντάσσονται στο ευρύτερο πλαίσιο των κατηγοριών που εκτοξεύονται εναντίον κάθε πολίτη (και πολιτικών προσώπων) οι οποίοι εκφράζουν επιφύλαξη για τη μεταναστευτική πολιτική της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Υπενθυμίζω ότι πρόσφατα ο κ. Συλικιώτης κατηγόρησε τους βουλευτές Τάσο Μητσόπουλο και Γιώργο Γεωργίου ότι προάγουν ξενοφοβικά σύνδρομα και ρατσιστικές αντιλήψεις επειδή εξέφρασαν διαφωνίες για τη στέγαση αιτητών ασύλου σε παράλια τουριστική περιοχή της Λάρνακας.

 

4ον  : Είναι αληθές αλλά και αξιέπαινο το γεγονός ότι το 2007εκρεμούσαν 8567 αιτήσεις ασύλου ενώ σήμερα ο αριθμός μειώθηκε σε περίπου 1000.

Έχω ερωτήσει σε προηγούμενα άρθρα μου τον κ. Συλικιώτη και δεν πήρα απάντηση  πού πήγαν οι 7.567 αιτούντες άσυλο και των οποίων η αίτηση εξετάστηκε; Επαναπατρίστηκαν – όπως προβλέπουν οι Ευρωπαϊκές οδηγίες – ή  λαθροβιούν στην Κύπρο, στα γκέτο της παλιάς Λευκωσίας ή στις παλιογειτονιές της υπόλοιπης Κύπρου, αναμένοντας να εκμεταλλευτούν τα τρύπια συστήματα της Κυπριακής πραγματικότητας;

Ρωτώ επίσης τον κ. Υπουργό να μας απαντήσει τι απέγινε με τους 5112 λαθρομετανάστες του 2008 και τους 3781 λαθρομετανάστες του 2009, πού αναφέρει στο άρθρο του;

 

5ον : Μας λέγει ο κ. Συλικιώτης ότι η Κύπρος δαπανά €12 εκατομμύρια από τα ταμεία αλληλεγγύης της Ε.Ε. για τη στήριξη των πολιτικών προσφύγων. Θα ήταν -νομίζω- χρήσιμο να πληροφορηθεί η κοινή γνώμη της Κύπρου πόσα χρήματα δαπανούνται από τα Κυπριακά ταμεία/κονδύλια για όλες τις κατηγορίες των μεταναστών, λαθρομεταναστών, αιτητών ασύλου, πολιτικών προσφύγων, επί μακρόν διαμενόντων κ.α.

 

6ον : Η διασύνδεση  που επιχειρείται από τον κ. Συλικιώτη, των απόψεων που εκφράστηκαν στο επίμαχο άρθρο μου με το ΕΛΑΜ και την πρόσφατη κακοποίηση του Νιγηριανού φοιτητή είναι άδικη, ανυπόστατη, αντιδεοντολογική γιατί προσπαθεί να διασυνδέσει την άποψη μου και το άτομο μου με την οργάνωση αυτή.

Καταδικάζω ανεπιφύλακτα, με αποτροπιασμό και βδελυγμία την κακοποίηση του Νιγηριανού φοιτητή και κάθε άλλου αλλοδαπού και δηλώνω ότι παρόμοιες ενέργειες και συμπεριφορές δεν προέρχονται αποκλειστικά και μόνο από τα ξενοφοβικά και ρατσιστικά σύνδρομα αλλά εκκολάπτονται μέσα στα αρρωστημένα και ανισόρροπα  μυαλά των δραστών τους. Μήπως παρόμοια περιστατικά δεν διαδραματίζονται μέσα και έξω από τα κυπριακά γήπεδα μεταξύ οπαδών αντιπάλων ομάδων που έχουν ως αποτέλεσμα το θάνατο ή το σοβαρό τραυματισμό Κύπριων πολιτών ;

 

7ον : Διερωτώμαι – τέλος – εάν με αφορμή ένα άρθρο (σε μορφή χρονογραφήματος ) παρέχεται το δικαίωμα στον κ. Συλικιώτη να αφήνει αιχμές εναντίον μου ότι αιτιολογώ τις ρατσιστικές πράξεις των νεοναζί, των σκίνχετς  ή άλλων ακροδεξιών στοιχείων ανά την Ευρώπη ή ακόμα ότι είμαι συνήγορος και υπερασπιστής των απαράδεκτων πράξεων του ΕΛΑΜ.

Οι συνταυτίσεις, οι συνειρμοί και οι συσχετισμοί που επιχειρεί ατυχώς και αδίκως ο κ. Συλικιώτης ανάγονται στη σφαίρα άλλων εποχών, τραυματίζουν ανεπανόρθωτα το δημοκρατικό δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης των απόψεων και δεν τιμούν τον οποιοδήποτε μετέρχεται τέτοιες μεθόδους. Οι μέθοδοι αυτοί στοχεύουν στο να σπιλώσουν, να ευτελίσουν  και να αποδομήσουν- για να χρησιμοποιήσω την έκφραση του ΑΚΕΛ στην περίπτωση του προέδρου της Δημοκρατίας- οποιονδήποτε εκφράζει αντίθετες απόψεις με τους κυβερνώντες και να τον καταστήσουν αδύναμο να ασκεί οποιαδήποτε κριτική στο μελλον.

Κάτι παρόμοιο επιχειρείται για όσους  έχουν επιφυλάξεις για την υπό διαπραγμάτευση λύση του Κυπριακού οι οποίοι κατηγορούνται ότι δεν επιθυμούν λύση και ότι προωθούν τη διχοτόμηση της πατρίδας μας.

 

Διατηρήστε το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια κ. Υπουργέ.

 

                                                                            

 

              Ανδρέας Μορφίτης

                                                                        Ελεύθερος και ενεργός Κύπριος πολίτης

 

                                                                                               

 

Υ.Γ. Έχω επανειλημμένα   καταγράψει την άποψη ότι η αλόγιστη μεταναστευτική πολιτική που εφαρμόζεται στην Κύπρο οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην δραματική αλλαγή του δημογραφικού χαρακτήρα της Κύπρου, στη δημιουργία πολυπολιτισμικής κοινωνίας (όπως επιδιώκει και διακηρύσσει ο κ, Συλικιώτης) και κατ’ επέκταση -ΝΑΙ- στο τέλος του Ελληνισμού της Κύπρου. Και εμείς επί άλλων τυρβάζομεν. Γιατί , «Των οικιών ημών εμπυπραμένων ημείς άδωμεν».

Βίντεο

Μόνιμα