Antistasi
Πρόεδρος, εθνικά επικίνδυνος
Εμβρόντητοι παρακολουθούμε τις εξελίξεις στο Κυπριακό. Δεν έχουμε πλέον καμιά αμφιβολία για τις προθέσεις των κυβερνόντων. Προσπαθούν με την γνωστή μέθοδο της “σαλαμοποίησης”, να “τσιμεντώσουν” την δική τους ενδοτική φιλοσοφία στην αντιμετώπιση του Κυπριακού, στα μυαλά των Ελλήνων της Κύπρου. Προεκλογικά, ο Δημήτρης Χριστόφιας παρουσιαζόταν ως «ο πρόεδρος λύσης». Μετεκλογικά, βάλθηκε να αποδείξει στην πράξη ότι είναι ικανός να βάλει την υπογραφή του, για να “λύσει” το Κυπριακό. Έχει πείσει πολλούς (κυρίως τους ξένους, που δεν είναι γνώστες σε βάθος του Κυπριακού), ότι θα “λύσει” το Κυπριακό, πάση θυσία. Έχει πείσει ότι μπορεί στ’ αλήθεια να είναι ο τελευταίος πρόεδρος της διεθνώς αναγνωρισμένης Κυπριακής Δημοκρατίας, συναινώντας στην κατάργησή της και στη δημιουργία ενός τερατόμορφου συνεταιρικού Διζωνικού μορφώματος, ενός προτεκτοράτου της Αγγλίας και της Τουρκίας, που μόνο βιώσιμο δεν μπορεί να είναι.
Σε οκτώ μήνες διακυβέρνησης, ο πρόεδρος έχει φέρει το Κυπριακό πολύ πίσω. Σίγουρα δεν είναι άτοπος ο χαρακτηρισμός… “Καταστρόφιας”, που του έχουν απονείμει οι πολέμιοι της πολιτικής του. Οι Τούρκοι τρίβουν τα μάτια τους, μη μπορώντας να πιστέψουν αυτά που βλέπουν. Τα ανέλπιστα δώρα που έχει κάνει, μονομερώς μάλιστα, ο Χριστόφιας (συνεταιρικό κράτος, αποδοχή παραμονής των εποίκων, εκ περιτροπής προεδρία κ.α.), κάνουν ακόμα πιο εύκολο το έργο τους. Υπάρχουν κάποια βασανιστικά ερωτήματα: Θα συνεχίσουν οι Τούρκοι να είναι αδιάλλακτοι, ή θα “κάνουν πίσω”, σε κάποια θέματα τουλάχιστον, συναντώντας τις θέσεις του Χριστόφια (οδηγώντας μας, σε καταστάσεις του 2004); Θα είναι σε τέτοια περίπτωση πρόθυμος ο πρόεδρος μας, να επισημοποιήσει τις πρόσφατες υποχωρήσεις του, και να “κλείσει” το Κυπριακό; Θα ξεγελαστούν οι Έλληνες της Κύπρου από την μεθοδευμένη από ξένα κέντρα αποφάσεων, πλύση εγκεφάλου που συντελείται στην Κύπρο;
Οι εξελίξεις είναι πολύ αρνητικές, όμως το διαφαινόμενο ναυάγιο, δεν πρέπει να θεωρείται ως δεδομένο. Όλοι όσοι εφησυχάζουν επισύροντας το γνωστό επιχείρημα… «δεν πρόκειται να γίνει τίποτε, επειδή δε δέχονται οι Τούρκοι», είναι εκτός πραγματικότητας. Υπάρχει άλλωστε και το κακό προηγούμενο (που είναι ενδεικτικό του ερασιτεχνισμού των ηγετών μας) της αμίμητης δήλωσης Χριστόφια, όταν μετά τη Νέα Υόρκη το 2004, ομολόγησε ότι πήγαν στις συνομιλίες απροετοίμαστοι, σίγουροι ότι οι Τούρκοι «θα τα “πουκουππίσουν”». Οι σκεπτόμενοι πολίτες πρέπει να επαγρυπνούν, και να πιάσουν δουλειά, για να αποτραπεί το ξεπούλημα της Κύπρου. Είναι δεδομένο ότι αυτή τη φορά, οι εχθροί της Κύπρου θα κατέλθουν στο γήπεδο, πολύ πιο διαβασμένοι. Ήδη έχουν προβεί με επιστημονικό τρόπο στην επικάλυψη των μεθοδεύσεων τους, ακριβώς για να ξεγελάσουν το εκλογικό σώμα. Μπήκαν στη ζωή μας, κάποιες ευφάνταστες εμπνεύσεις όπως «η λύση θα είναι από τους Κυπρίους για τους Κυπρίους», «η διαδικασία είναι ιδιοκτησία των Κυπρίων», κ.α. που δυστυχώς κάνουν καλή δουλειά. Αρκετοί είναι αυτοί, που έχουν ήδη πειστεί ότι συζητείται κάτι διαφορετικό από το σχέδιο Ανάν.
Ο νυν πρόεδρος είναι εθνικά επικίνδυνος. Έχει δώσει δείγματα γραφής, αυτούς τους πρώτους οκτώ μήνες της διακυβέρνησής του. Είναι εμφανής η προσπάθεια να αλλοιωθεί η Ελληνική συνείδηση των Ελλήνων της Κύπρου, μέσω της απονεύρωσης της Ελληνικής παιδείας μας. Παίρνονται μέτρα για να καμφθεί το ηθικό του λαού, ούτως ώστε να δεχθεί την αντεθνική λύση που έρχεται. Η Κυπριακή Δημοκρατία θα πρέπει να γίνει θυσία στο βωμό της λεγόμενης επανένωσης, μέσω της νομιμοποίησης της κατοχής, με συνεταιρικό κράτος Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας. Στόχος, να καταλήξει να είναι συνεταιρική με τους Τούρκους κατακτητές, ίσως με έποικο πρόεδρο εκ περιτροπής (αυτοί θα κάνουν κουμάντο, αν αναλογιστούμε ότι η πλειοψηφία του “εκλογικού σώματος” στα κατεχόμενα είναι έποικοι). Γίνεται μια άνευ προηγουμένου προσπάθεια φίμωσης της αντίθετης άποψης, για να πεισθούν οι πολίτες ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή, εκτός από την πορεία που εισηγούνται οι “σοφοί” ηγέτες μας.
Ας αφήσουμε όμως “τα ηττημένα μυαλά”, κι ας απευθυνθούμε στα μυαλά που παραμένουν ελεύθερα. Η πατρίδα κινδυνεύει! Πρέπει να αντισταθούμε! Μας μένει η τελευταία γραμμή αμύνης. Αυτή της άρνησης, μέχρι να έρθουν καλύτερες μέρες. Τα σχέδια του εκτουρκισμού της Κύπρου δε θα αφεθούν να περάσουν. Καθήκον όλων μας, είναι να ριχθούμε στον αγώνα της αντίστασης. Να ζούμε κάθε στιγμή, νιώθοντας τύψεις, για το ότι δεν κάνουμε αρκετά για να σωθεί η πατρίδα. Ξεκινούμε τώρα!

Βίντεο

Μόνιμα