Antistasi

Το ακόλουθο δημοσίευμα της Σημερινής μας προκαλεί ανησυχία! Αφήνουμε πάλι την εν δυνάμει αυτοκρατορική Ρωσία εκτός; Πάλι χέρι με χέρι με τους άσπονδους Ευρωπαίους και εν γένει δυτικούς “συμμάχους”; Επιτέλους τι καλό είδαμε με τη Δύση; Χάσαμε Πόντο, Μικρά Ασία, Αλεξάνδρεια, Βόρεια Ήπερο, Ανατολική Θράκη, Κύπρο και τώρα χάνουμε και την ηπειρωτική Ελλάδα! Τι στο δαίμονα έχει αυτή η Δύση και σας έλκει σαν μέλι; Μήπως είστε θεόστραβοι, ανεπρόκοποι, ηλίθιοι ή προδότες; Διαβάσατε καθόλου Παναγιώτη Κονδύλη, ρε κοπέλια; Σας παραθέτουμε ένα απόσπασμα προς γνώσιν και συμμόφωση:

«πράγματι, ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την Τουρκία και η μεγαλύτερη,-  αν όχι η μοναδική ελπίδα για την Ελλάδα – έγκειται στο ενδεχόμενο της ανάδυσης δυνάμεων ικανών να συναγωνισθούν την αμερικανοτουρκική επιρροή τόσο στον Καύκασο και στην Κεντρική Ασία όσο και στα Βαλκάνια.  Μονάχα μια ισχυρή εθνικιστική και επεκτατική Ρωσία θα μπορούσε να αποτελέσει δραστικό φραγμό των τουρκικών φιλοδοξιών στα Βαλκάνια».

Καλώς κακού, διαβάστε κι΄αυτό: http://antistasi.org/?p=24742

Και το δημοσίευμα της Σημερινής, που μας γέμισε ανησυχίες:

Ταξιδεύει στον κόσμο για εξεύρεση «δυνατών παικτών»

Δυνατούς συμμάχους αναζητεί το κράτος στο πλαίσιο του δεύτερου γύρου αδειοδότησης για το φυσικό αέριο

ΤΟ ΥΠ. ΕΜΠΟΡΙΟΥ γίνεται δέκτης πολλών τηλεφωνημάτων, που ζητούν διευκρινίσεις σχετικά με τη διαδικασία

Για την εξεύρεση «δυνατών παικτών» για τον δεύτερο γύρο αδειοδότησης αναχωρεί για ΗΠΑ, Λονδίνο και Ρώμη ο Διευθυντής Ενέργειας του Υπουργείου Εμπορίου και Βιομηχανίας Σόλων Κασίνης. Μιλώντας χθες στην Ημερίδα-Συζήτηση «Οι ενεργειακές πηγές της Κύπρου σε σχέση με τις εξελίξεις στον Αραβικό κόσμο», που διοργάνωσε το Γραφείο Διεθνών Σχέσεων της ΕΔΕΚ, ο κ. Κασίνης ανέφερε πως ο δεύτερος γύρος αδειοδότησης έχει ήδη ανακοινωθεί στις 11 Φεβρουαρίου 2012 και λήγει στις 11 Μαΐου.

«Θα ξεκινήσουμε ένα γύρο στον κόσμο, σε διάφορα κέντρα αποφάσεων, για συναντήσεις με εταιρείες πετρελαιοειδών. Ταξιδεύω να πάω στο Χιούστον μετά από παράκληση της Κυβέρνησης, στα πλαίσια του 2ου γύρου αδειοδότησης, για να φέρουμε εταιρείες εδώ στην Κύπρο, μέσα από τις οποίες, θα έχει την ευχέρεια το κράτος μας να επιλέξει δυνατούς παίκτες, δυνατούς συμμάχους», σημείωσε ο κ. Κασίνης. «Εμείς», συνέχισε, «ζητούμε συνεταίρους που να έχουν την τεχνογνωσία και να έχουν την οικονομική δύναμη, ώστε να γίνει πραγματικότητα η εκμετάλλευση και αξιοποίηση του φυσικού μας πλούτου».

Ο Σόλωνας Κασίνης ανέφερε, επίσης, ότι στις ΗΠΑ θα συμμετάσχει στο «North American Explorer Exploration», που, όπως εξήγησε, είναι από τα μεγαλύτερα γεγονότα στον κόσμο, ώστε να προσελκύσουμε εταιρείες. Εξήγησε, ακόμη, ότι ο δεύτερος γύρος αδειοδότησης έγινε στις 11 Φεβρουαρίου 2012 και οι ενδιαφερόμενες εταιρείες μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις εντός ενενήντα ημερών, ενώ η όλη διαδικασία αξιολόγησης θα ολοκληρωθεί σε 180 ημέρες.

Η αξιολόγηση των αιτητών

Η έναρξη του β’ γύρου αδειοδότησης για την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας ανακοινώθηκε επίσημα την Παρασκευή στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας, ανέφερε από την πλευρά της η υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Πραξούλα Αντωνιάδου. Η κ. Αντωνιάδου πρόσθεσε, επίσης, ότι από προχθές έχει δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εμπορίου και το πρότυπο συμβόλαιο αναλογικού καταμερισμού, το οποίο χαρακτήρισε «εκσυγχρονισμένο και ενισχυμένο», καθώς και σχετικές οδηγίες προς πιθανούς αιτητές.

Διευκρίνισε, παράλληλα, ότι η επίσημη ημερομηνία έναρξης της περιόδου των 90 ημερών είναι η ημέρα δημοσίευσης της ανακοίνωσης στην Επίσημη Εφημερίδα της Ε.Ε., το Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου. Ως προς τα κριτήρια, στη βάση των οποίων θα γίνει η αξιολόγηση των πιθανών αιτητών, η αρμόδια υπουργός είπε ότι αυτά αφορούν στην τεχνική επάρκεια των αιτητών, την οικονομική τους δυνατότητα να χρηματοδοτήσουν τέτοιες εργασίες και την οικονομική τους πρόταση προς το κράτος, στη βάση του πρότυπου συμβολαίου. Σε ερώτηση αν έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από εταιρείες, είπε ότι το Υπουργείο γίνεται δέκτης πολλών τηλεφωνημάτων, που ζητούν διευκρινίσεις σχετικά με τη διαδικασία.

Ανέφερε, συναφώς, ότι για τη διευκρίνιση τέτοιων ερωτημάτων εκ μέρους των ενδιαφερομένων, υπάρχει πρόνοια για υποβολή ερωτήσεων σε ομάδες εξουσιοδοτημένων λειτουργών, και συμπλήρωσε ότι οι απαντήσεις θα κοινοποιούνται τόσο στον αιτητή όσο και στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εμπορίου, για την διασφάλιση της πλήρους διαφάνειας.

Θέτει θέμα αξιοπιστίας του πορίσματος

ΘΕΜΑ αξιοπιστίας της διαδικασίας που ακολουθήθηκε, σχετικά με το πόρισμα της πειθαρχικής έρευνας εναντίον του Διευθυντή της Υπηρεσίας Ενέργειας Σόλωνα Κασίνη, εγείρει η Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Πραξούλα Αντωνιάδου. Ερωτηθείσα χθες σχετικά με δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», για το αποτέλεσμα της πειθαρχικής έρευνας εναντίον του κ. Κασίνη, η κ. Αντωνιάδου είπε πως ο φάκελος με το πόρισμα έφτασε προχθές Παρασκευή στο Υπουργείο και ότι η ίδια δεν πρόλαβε να τον ανοίξει, λόγω φόρτου εργασίας σε σχέση με τον β’ γύρο αδειοδότησης για την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων.

Η υπουργός, παρουσιάζοντας τον σφραγισμένο φάκελο με το περιεχόμενο του πορίσματος, συμπλήρωσε ότι «είναι με πολλή περιέργεια που διάβασα σήμερα (σ.σ. χθες) το αποτέλεσμα πειθαρχικής έρευνας στο σχετικό δημοσίευμα. Αυτό», πρόσθεσε, «δημιουργεί ερωτήματα αξιοπιστίας για την όλη διεργασία αναφορικά με την πειθαρχική έρευνα και για την εχεμύθεια που έχει τηρηθεί». Η κ. Αντωνιάδου είπε ότι εφόσον το αποτέλεσμα της πειθαρχικής έρευνας φαίνεται να έχει δημοσιευτεί πρώτα στα ΜΜΕ, πριν παραδοθεί και κοινοποιηθεί στην αρμόδια υπουργό, η ίδια προτίθεται να παραδώσει τον σφραγισμένο φάκελο στο Υπουργικό Συμβούλιο και θα αφήσει «τα πράγματα να πάρουν την πορεία τους».

Σε ερώτηση αν τίθεται θέμα για τους ερευνώντες λειτουργούς, η κ. Αντωνιάδου είπε, «θέτω θέμα αξιοπιστίας της πειθαρχικής διαδικασίας, από τη στιγμή που εδώ και μια εβδομάδα οι εφημερίδες ανακοίνωναν αποτελέσματα της πειθαρχικής διαδικασίας». Κληθείσα να σχολιάσει γιατί το πόρισμα παραδόθηκε στην ίδια και όχι στο Υπουργικό Συμβούλιο που το ζήτησε, η κ. Αντωνιάδου ανέφερε ότι «αυτή είναι η διαδικασία», από τη στιγμή που η ίδια ως Υπουργός Εμπορίου ζήτησε την άδεια από το Υπουργικό Συμβούλιο για διορισμό ερευνώντος λειτουργού.

Βίντεο

Μόνιμα