Antistasi

 

 

 

Προς Επίτροπο Θεσμών και Αξιών

Βουλή των Αντιπροσώπων

Λευκωσία

 

 

Αγαπητοί Κύριοι,

 

Την 8η Ιανουαρίου 2009, υπέβαλα παράπονο στην Επίτροπο Διοικήσεως με το οποίο κατήγγελλον παραβίαση σωρείας συνταγματικών μου δικαιωμάτων ως εκ της απρόκλητης και παράνομης σύλληψής μου από αστυνομικά όργανα και την άσκηση υπέρμετρης βίας εις βάρος μου κατά τη διάρκεια της παρέλασης της 1ης Οκτωβρίου 2008.

 

Παρά την πάροδο σχεδόν τριετίας ουδεμίαν απάντηση έλαβα από την Επίτροπο Διοικήσεως, σχετικά με την πορεία της διερεύνησης του παραπόνου μου, ούτε καν μου απέστειλε την ενημερωτική επιστολή με τυπικό περιεχόμενο, την οποία αποστέλλει η Επίτροπος, σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία, με την οποία ανακοινώνεται τυπικά στον παραπονούμενο ότι το παράπονο του θα διερευνηθεί. Σε πρόσφατη επικοινωνία μου με το Γραφείο της πληροφορήθηκα ότι το παράπονο μου έλαβε αριθμό 39/09, ότι βρίσκεται ενώπιον της λειτουργού Μελίνας Τριγγίδη αλλά πέραν τούτου ουδέν έτερον.

 

Πέραν των ως άνω, την 8/9/11 επικοινώνησε με το Γραφείο της Επιτρόπου Διοικήσεως ο Πρόεδρος του Κινήματος Ελληνικής Αντίστασης, κ. Κρίνος Μακρίδης προκειμένου να διαβιβάσει παράπονο, το οποίο υπέβαλα εξ΄ ονόματος του πελάτη μου κ. Σταύρου Φράγκου, για σοβαρή παραβίαση πολιτικών του δικαιωμάτων από την Αστυνομία, γεγονός για το οποίο έγιναν διαβήματα στον Αρχηγό της Αστυνομίας και με κοινοποίηση στον Πρόεδρο της Βουλής, στην Επιτροπή Θεσμών και Αξιών της Βουλής, στον Γενικό Εισαγγελέα, στην Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας, στο Γραφείο Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων και στο Γραφείο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης. Για το εν λόγω θέμα δημοσιεύθηκε εκτενής αναφορά και στον ημερήσιο τύπο και λήφθηκαν σχετικές επιστολές από τον Πρόεδρο της Βουλής, τους βουλευτές κ.κ. Γιώργο Περδίκη,  Άγγελο Βότση και την Ανεξάρτητη Επιτροπή Διερεύνησης Παραπόνων. Η συμπεριφορά την οποία ο κ. Μακρίδης έτυχε από την επί καθήκοντι λειτουργό της Επιτρόπου Διοικήσεως κ. Μελίνα Τριγγίδη ήταν απαξιωτική έως εχθρική. Από τα πιο πάνω αλλά και από άλλα γεγονότα τα οποία βλέπουν το φως της δημοσιότητας συνάγεται ότι το Γραφείο της Επιτρόπου Διοικήσεως έχει προ πολλού εκτραπεί από του κατά Νόμον προορισμού του, που είναι η προστασία των δικαιωμάτων των πολιτών, σ΄ ένα όργανο εξυπηρέτησης συγκεκριμένων ιδεολογικών κατευθύνσεων δηλαδή της προώθησης των ιδεολογημάτων της Νέας Τάξης πραγμάτων, όπως παραδείγματος χάριν του πολυπολιτισμού, της διαπολιτισμικότητας, της προώθησης κατοχύρωσης ελευθεριοτήτων, ξένων προς τα ήθη του λαού μας όπως ο γάμος ομοφυλοφίλων και λοιπά συναφή. Χαρακτηριστικές είναι οι επί τούτου εκθέσεις του εν λόγω Γραφείου που έχουν δημοσιοποιηθεί και προκαλούν βάναυσα το δημόσιο αίσθημα.

Καθίσταται σαφές ότι η αντιμετώπιση προς εμέ και τον κ. Κρίνο Μακρίδη απορρέει από ιδεολογική εμπάθεια των λειτουργών του εν λόγω Γραφείου προς το χώρο όπου ανήκουμε και τον οποίο προφανώς θεωρούν αντίπαλό τους. Πολύ δε περισσότερο παρουσιάζεται το οξύμωρο φαινόμενο εσχάτως από ελεγκτής των καταχρήσεων της Εκτελεστικής Εξουσίας ο θεσμός του Επιτρόπου Διοικήσεως, τόσο επί της προηγούμενης και περισσότερο επί της νυν Επιτρόπου, να μετατρέπεται σε διαπρύσιο συνήγορο και δεκανίκι της Κυβέρνησης, την οποία, κατά τ΄ άλλα, θα έπρεπε να ελέγχει.

 Λόγω δε της συγκεκριμένης πρακτικής που ακολουθεί το εν λόγω Γραφείο, τίθεται εν αμφιβόλω η χρησιμότητα και η σκοπιμότητα ύπαρξης του, καθ΄ ον τρόπο λειτουργεί υπονομευτικά για την κοινωνία.

 Έχοντας υπ΄ όψιν όλα αυτά και

 δεδομένου ότι το συγκεκριμένο Γραφείο χρηματοδοτείται από τον Κρατικό προϋπολογισμό, δηλαδή από εμένα και τους λοιπούς φορολογούμενους πολίτες, ειρήσθω εν παρόδω, αυτή η χρηματοδότηση περιλαμβάνει και σκανδαλώδη επιδόματα ως έξοδα παραστάσεως, η δε στελέχωση του Γραφείου αυτού κατά προκλητικό τρόπο αποτελείται από άτομα ανήκοντα στο ΑΚΕΛ, και εν γένει στον εθνομηδενιστικό χώρο και τα οποία στελέχη του προσλαμβάνονται όχι με αξιοκρατικά κριτήρια και όχι με γνώμονα τις γνώσεις τους αλλά τις ιδεολογικές τους πεποιθήσεις  (καλό είναι επί τούτου να ελεγχθούν τα γραπτά εξετάσεων για τις προσλήψεις στο Γραφείο αυτό),

απαιτώ όπως αποκοπεί η χρηματοδότηση του εν λόγω Γραφείου το οποίο μόνο αλλότριους σκοπούς εξυπηρετεί, αφισταμένου του κατά Νόμου προορισμού του και τιθέμενο έτσι στον αντίποδα των συμφερόντων του Κυπριακού λαού και όχι στην εξυπηρέτηση του.

 Έστω εις γνώσιν σας ότι σε περίπτωση κατά  την οποία η παρούσα απαίτηση μου δε ληφθεί υπ΄ όψιν επιφυλάσσομαι να καταθέσω προσφυγή ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου σχετικά με τη νομιμότητα και συνταγματικότητα της συνέχισης της χρηματοδότησης του εν λόγω Γραφείου.

 Διατελώ,

Παναγιώτης Κλεοβούλου

Κοινοποίηση:

Πρόεδρο της Βουλής

Βίντεο

Μόνιμα