Antistasi

 

 

Επειδή η ΚΙΣΑ, ο Νεοκλής Συλικιώτης, το ΑΚΕΛ, ο Ακελικός Δήμαρχος της Λάρνακας και διάφοροι άλλοι, επιχειρούν να στρεβλώσουν την πραγματική εικόνα των γεγονότων, τα οποία διαδραματίσθηκαν στη Λάρνακα το βράδυ της Παρασκευής 5 Νοεμβρίου, το Κίνημα Ελληνικής Αντίστασης παραθέτει το ιστορικό των γεγονότων, όπως έλαβαν χώραν.

Το ΚΕΑ προγραμμάτισε προ διμήνου την εκδήλωση εναντίον της λαθρομετανάστευσης και του εποικισμού. Οι εκδηλώσεις περιελάμβαναν τη διανομή φυλλαδίων, τα οποία απέβλεπαν να διαφωτίσουν τους συμπατριώτες μας για τους κινδύνους που επιφέρει η λαθρομετανάστευση και ο εποικισμός και κυρίως για τους εθνικούς κινδύνους της δημογραφικής αλλοίωσης και να καταγγείλουμε τη φιλομεταναστευτική και συνάμα αντιπατριωτική πολιτική της Κυβέρνησης Χριστόφια.

Στη δεύτερη φάση των εκδηλώσεων προγραμματίσθηκε συζήτηση στο ξενοδοχείο Άτριουμ για το θέμα της λαθρομετανάστευσης και εποικισμού ώστε να καταγραφεί η επιστημονική θεώρηση του θέματος.

Στην τρίτη φάση προγραμματίσθηκε πορεία κατά μήκος της παραλιακής λεωφόρου Φοινικούδων, με αφετηρία την πλατεία Ευρώπης και κατάληξη την εκκλησία του Αγίου Λαζάρου. Για την πορεία αυτή είχε εξασφαλισθεί η απαραίτητη άδεια από τις αρμόδιες αρχές προ αρκετού χρόνου.

Μια βδομάδα πριν την πορεία πληροφορηθήκαμε από τον τύπο, ότι η ΚΙΣΑ θα προσπαθούσε να παρεμποδίσει την πορεία μας μεταθέτοντας προς τούτο στη Λάρνακα, πλησίον του χώρου που θα διερχόταν η πορεία του ΚΕΑ και των άλλων Κινημάτων, την προγραμματισμένη εκδήλωση του φεστιβάλ «Rainbow», που θα διοργάνωνε, όπως κάθε χρόνο, στη Λεμεσό.

Μετά την εν λόγω πληροφορία αποταθήκαμε στην Αστυνομία, η οποία μας διαβεβαίωσε ότι θα περιφρουρούσε την πορεία μας και ότι αυτή θα διεξαγόταν ακώλυτα, όπως είχε προγραμματισθεί.

Παρά ταύτα, την ώρα της πορείας, ομάδα εγκαθέτων της ΚΙΣΑ με επικεφαλής τον Πολυκάρπου, συνεπικουρούμενος από ορδές μουσουλμάνων μεταναστών και τουρκοκυπρίων, κατέλαβε το οδόστρωμα και επιχείρησε να ανακόψει την πορεία, (όπως αναλόγως είχε πράξει στη Λευκωσία, με την πορεία του Ε.ΛΑ.Μ., τον Δεκέμβριο 2009), φωνάζοντας υβριστικά συνθήματα και εκτοξεύοντας κατά των συμμετεχόντων στην πορεία και των αστυνομικών διάφορα αντικείμενα, μεταξύ των οποίων και τοξικές βαφές, οι οποίες τραυμάτισαν γυναίκα αστυνομικό και μέλη μας.

Μη αρκούμενοι σε τούτο, σε κάποια στιγμή παρέκαμψαν τον αστυνομικό κλοιό και διαμέσου της εξέδρας της παραλίας επιτέθηκαν στην πορεία μας από τα πλάγια με καρέκλες και πέτρες, τραυματίζοντας μέλη μας αλλά και διερχόμενους. Τα μέλη μας αντέταξαν σθεναρή άμυνα και καταδίωξαν τους επιτιθέντες αλλοδαπούς και τουρκοκύπριους, καθώς και τους αναρχικούς συμπαραστάτες τους. Κατόπιν αυτού η αστυνομία επιδεικνύοντας αποφασιστικότητα απώθησε τους αλλοδαπούς και την ΚΙΣΑ στο χώρο της παραλίας συλλαμβάνοντας και μερικούς παρεκτρεπόμενους, η δε πορεία μας συνεχίστηκε με τη συμμετοχή και μελών του Ε.ΛΑ.Μ., οι οποίοι προσήλθαν εκείνη τη στιγμή και ολοκληρώθηκε στην εκκλησία του Αγίου Λαζάρου, όπου και διαλύθηκε ειρηνικά.

Μετά το πέρας της πορείας, εκατοντάδες Λαρνακείς νεαροί, οι οποίοι πληροφορήθηκαν τα τεκταινόμενα, προσήλθαν αυθόρμητα στην παραλία των Φοινικούδων και πολιόρκησαν τους αλλοδαπούς και την ΚΙΣΑ, των οποίων το φεστιβάλ διαλύθηκε κακήν κακώς και διέφυγαν της οργής του κόσμου υπό την προστασία της αστυνομίας.

Την επόμενη μέρα η Κυβέρνηση και το ΑΚΕΛ εμφανώς πανικοβλημένοι από την ομόθυμη αντίδραση της νεολαίας και του λαού της Λάρνακας, μεταξύ τον οποίων και οπαδοί του ΑΚΕΛ, σε μια συγχορδία ενορχηστρωμένης παραπληροφόρησης έσπευσαν από κοινού με τον Πολυκάρπου να μεταθέσουν την ευθύνη για τα επεισόδια στους συμμετέχοντες στην πορεία και ειδικά στα μέλη του Κινήματός μας. Τη μεθεπομένη δε, επειδή προφανώς η ανακοίνωση της αστυνομίας δεν τους βόλευε, επειδή ακριβώς απέδιδε τα γεγονότα στην πραγματική τους διάσταση, δια χειλέων Συλικιώτη και Άντρου Κυπριανού άρχισαν να αφήνουν αιχμές εναντίον της αστυνομίας και να προσπαθούν ούτε λίγο ούτε πολύ να την ποδηγετήσουν στην έκδοση ενός πορίσματος που ν’ ανταποκρίνεται στην δική τους εκδοχή γεγονότων. Προς τούτο, όπως γράφει σχετικώς και η εφημερίδα Πολίτης, «τράβηξαν και το αυτί του Υπουργού Δικαιοσύνης», εξωθώντας τον σε δηλώσεις εναντίον του Κινήματός μας και των λοιπών Κινημάτων που συμμετείχαν στην πορεία και στην εκτόξευση συγκεκαλυμμένων απειλών σε βάρος της αστυνομίας, της οποίας προΐσταται. Επιπλέον, επί δύο μέρες επιχείρησαν την σπίλωση του βουλευτή Ζαχαρία Κουλία, ο οποίος μόνος απ’ όλους στάθηκε αντάξιος των προσδοκιών και εμπιστοσύνης των ψηφοφόρων του και συμμετείχε στην πορεία.

Τα πιο πάνω συνιστούν ανεπίτρεπτη θεσμική εκτροπή, η οποία δεν συνάδει με τα πολιτειακά θέσμια ενός δημοκρατικού καθεστώτος. Επιχειρείται δηλαδή η κατατρομοκράτηση των πολιτών και η περιστολή των συνταγματικών τους δικαιωμάτων με τη χρήση προς τούτο προβοκατόρικων παρακρατικών μηχανισμών τύπου ΚΙΣΑ, των οποίων η χρηματοδότηση είναι σκοτεινή και οι μέθοδοι αδιαφανείς.

Το ΚΕΑ επιφυλάσσεται στην άσκηση Αγωγών και κάθε άλλου δικαστικού μέσου, προς διεκδίκηση αποζημιώσεων για τα μέλη που τραυματίσθησαν από την απρόκλητη επίθεση των τραμπούκων του ΚΙΣΑ.

Καταγγέλλουμε επίσης και προτιθέμεθα να θέσουμε θέμα στην Βουλή των Αντιπροσώπων για τη χρηματοδότηση από το Υπουργείου Εσωτερικών, δηλαδή από το υστέρημα του αγρίως φορολογούμενου Κυπριακού λαού, εκδηλώσεων τύπου «Rainbow», οι οποίες όπως αποδείχθηκε στρέφονται ευθέως εναντίον των Κυπρίων πολιτών και υπονομεύουν την κοινωνική γαλήνη του τόπου.

Το Κίνημά μας σε διάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί προσεχώς, θα επεκταθεί στα ως άνω με τη δέουσα λεπτομέρεια.

Κίνημα Ελληνικής Αντίστασης

Γραφείο Τύπου, Ιδεολογίας και Μελετών

Βίντεο

Μόνιμα