Antistasi

Με απόλυτη επιτυχία εστέφθη η συζήτηση που διοργάνωσε το ΚΕΑ στη Λάρνακα προχθές την Τρίτη. Στον κάθε αγωνιζόμενο πατριώτη εναπόκειται να επιτύχει και η αυριανή (5  Νοεμβρίου, ώρα 7μμ ) πορεία διαμαρτυρίας στις Φοινικούδες της Λάρνακας. Απέναντι στη πορεία του ΚΕΑ το απόστημα της ΚΙΣΑ θα αντιπαρατάξει τους μετανάστες (λαθραίους και μη) τους Τούρκους και αναρχοάπλυτους.

Αντίσταση λοιπόν!

Ακολουθεί το σημερινό ρεπορτάζ του δημοσιογράφου ΜάριουΔημητρίου στην εφημερίδα Σημερινή:

«Είμαστε όλοι εδώ για να διαμαρτυρηθούμε αλλά και να υπερασπιστούμε την εθνική μας ταυτότητα, την ιστορία και τη γλώσσα μας, αλλά και την ακεραιότητα της πατρίδας μας. Να διαμαρτυρηθούμε για τις παραλείψεις των προηγούμενων κυβερνήσεων αλλά ειδικότερα της σημερινής, για την έλλειψη μεταναστευτικής πολιτικής, για την ευνοϊκή μεταχείριση των μεταναστών – λαθρομεταναστών, που με μαθηματική ακρίβεια οδηγεί στη δημογραφική αλλοίωση του γηγενούς ελληνικού πληθυσμού της Κύπρου και στον αφανισμό της πολιτιστικής μας κληρονομιάς». Αυτά είπε, μεταξύ άλλων, ο Κρίνος Μακρίδης, Πρόεδρος του Κινήματος Ελληνικής Αντίστασης, σε εκδήλωση με τίτλο «Η απειλή της λαθρομετανάστευσης» που έγινε προψές Τρίτη στο ξενοδοχείο Atrium Zenon στη Λάρνακα.

Καθολικές και αγγλικανικές καμπάνες

«Ήμουν δέκα χρόνια μετανάστης», είπε ο κ. Μακρίδης. «Εισήλθα στη χώρα νόμιμα. Εργάστηκα, μορφώθηκα, νόμιμα. Πλήρωσα τους φόρους μου και τις κοινωνικές μου ασφαλίσεις. Σεβάστηκα τη χώρα που με φιλοξένησε, τα ήθη και έθιμά της, τη θρησκεία της. Και δεν έκανα παράπονο ως Ορθόδοξος, όταν κτυπούσαν οι καθολικές και αγγλικανικές καμπάνες. Αυτοί δεν σέβονται τίποτα, δεν θέλουν να ξέρουν τίποτα, ούτε οι κυβερνώντες ούτε οι μετανάστες – λαθρομετανάστες. Γι’ αυτό πρέπει να γρηγορούμε και να αφυπνιστούμε».

Υποστήριξε περαιτέρω ότι «η κοινωνία μας υποσκάπτεται συστηματικά και ταλανίζεται από την αύξηση της εγκληματικότητας, τις επιδημίες και άλλες ασθένειες και από την επιβάρυνση του νοσηλευτικού μας συστήματος που ήδη είναι ανεπαρκές. Πράγματα που δημιουργούν στο λαό οργή και αγανάκτηση για τη δυστυχία και την ταλαιπωρία που υφίσταται, χωρίς ο ίδιος να φέρει οποιαδήποτε ευθύνη».

«Πεινούν 74.000 Κύπριοι»!

Σύμφωνα με τον Κρίνο Μακρίδη, «όταν το 12% των Ελληνοκυπρίων ζει κάτω από το όριο της φτώχιας, δηλ. 74.000 άνθρωποι πεινούν, οι προηγούμενες και ειδικά η τωρινή κυβέρνηση απλόχερα και αφειδώλευτα επιχορηγεί τους οποιουσδήποτε παράνομους – ενίοτε τυχοδιώκτες και καιροσκόπους αλλοδαπούς, που εισέρχονται παράνομα και ανεξέλεγκτα, κυρίως από τα οδοφράγματα της ντροπής».

Ισχυρίστηκε ότι «ο λαός μας εξευτελίζεται εθνικά, αφαιμάσσεται οικονομικά, η υγεία του κλονίζεται, δημιουργούνται προγεφυρώματα ισλαμιστικών ομάδων που θα οδηγήσουν στην κατάληψη ολόκληρης της Κύπρου και επιπλέον ο Ελληνοκύπριος αισθάνεται δευτέρας τάξεως πολίτης. Το ΚΕΑ διαβεβαιώνει ακόμα μια φορά ότι θα αγωνιστεί, με όλα τα στη διάθεσή του νόμιμα και δημοκρατικά μέσα, για να αναχαιτίσει τη λαίλαπα που λέγεται εποικισμός, μετανάστευση – λαθρομετανάστευση, και θα περιφρουρήσουμε και θα υπερασπιστούμε μέχρι τέλους, ακόμα και με το αίμα μας αν χρειαστεί, τη γη των προγόνων μας, την ελληνική μας γλώσσα και την ορθόδοξη πίστη μας».

*Στην εκδήλωση μίλησαν, επίσης, ο αντιπρόεδρος ΚΕΑ Παναγιώτης Κλεοβούλου και οι πρόεδροι του ΠΑΚ Άρης Χατζηπαναγιώτου, της Κίνησης για τη Σωτηρία της Κύπρου Πέτρος Στυλιανού και της Κίνησης για Ελευθερία και Δικαιοσύνη Πάνος Ιωαννίδης. Από την Ελλάδα παρευρέθηκαν και μίλησαν οι Σταύρος Καρκαλέτσης, πρόεδρος Ελληνικού Κέντρου Ευρωπαϊκών και Διεθνών Αναλύσεων και Ιωάννης Κολοβός, επικοινωνιολόγος – συγγραφέας.

Συντόνισε ο δημοσιογράφος Άγγελος Κοτσώνης.

Την ακύρωση, από το κράτος και την Αστυνομία, της ρατσιστικής, όπως τη χαρακτηρίζει, συγκέντρωσης της Παρασκευής στη Λάρνακα, του Κινήματος Ελληνικής Αντίστασης, Παγκύπριου Αντικατοχικού Κινήματος και Κίνησης για τη Σωτηρία της Κύπρου, ζητά ο Εκτελεστικός Διευθυντής της Κίνησης για Ισότητα, Στήριξη, Αντιρατσισμό (ΚΙΣΑ) Δώρος Πολυκάρπου. Ο κ. Πολυκάρπου ανέφερε στη «Σ» ότι η διάδοση εχθρικών, ρατσιστικών αισθημάτων, απέναντι σε οποιεσδήποτε ξένες εθνότητες, απαγορεύεται σύμφωνα με το Σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας και δεν εμπίπτει στο πλαίσιο της ελευθερίας της έκφρασης.

Σε χθεσινή της ανακοίνωση, σε σχέση με το φεστιβάλ Rainbow που οργανώνει αύριο Παρασκευή, από 5 μ.μ-10 μ.μ στην παραλία των Φοινικούδων στη Λάρνακα αντί στη Λεμεσό, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί, μετά την εξαγγελία της εκδήλωσης του ΚΕΑ, η ΚΙΣΑ αναφέρει ότι «ενάντια στα μηνύματα των εθνικιστών και των ρατσιστών, που προτάσσουν και καλλιεργούν το μίσος και την έχθρα ενάντια στην κάθε διαφορετικότητα, υποθάλπουν και προωθούν το ρατσισμό και τις διακρίσεις και οδηγούν στο σκοταδισμό και τη βαρβαρότητα, προτάσσουμε τα μηνύματα του Φεστιβάλ Rainbow, της μεγαλύτερης αντιρατσιστικής και πολυπολιτισμικής γιορτής στον τόπο μας, και δηλώνουμε απερίφραστα και με τον πλέον ουσιαστικό τρόπο ότι για μας, οι μετανάστες και οι πρόσφυγες, όχι μόνο δεν αποτελούν απειλή για τον πολιτισμό και την ταυτότητά μας, αλλά αναπόσπαστο μέρος της κοινωνίας μας, ισότιμοι άνθρωποι με αξιόλογη συνεισφορά και προσφορά στην κοινωνία μας».

Προστίθεται ότι «η διάδοση του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας δεν μπορεί να προστατεύεται κάτω από το μανδύα της ελευθερίας έκφρασης. Τα μηνύματα και ο στόχος της εξαγγελθείσας πορείας των εθνικιστών και των ρατσιστών συνιστούν, κατά την άποψή μας, παραβίαση προνοιών του ποινικού κώδικα, αλλά και του ιδίου του συντάγματος. Επίσης καλούμε τις Αρχές να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να διασφαλίσουν ότι οι εθνικιστές και οι ρατσιστές την Παρασκευή δεν θα απειλήσουν, αλλά ούτε και θα προσβάλουν με τα συνθήματα και την παρουσία τους με οποιονδήποτε τρόπο τους συμμετέχοντες στο Φεστιβάλ».

Στο Φεστιβάλ θα παρευρεθούν και θα χαιρετίσουν η Επικεφαλής της Αντιπροσωπίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο, κυρία Ανδρούλλα Καμιναρά και ο Προϊστάμενος της Αρχής κατά του Ρατσισμού και των Διακρίσεων του Γραφείου της Επιτρόπου Διοίκησης, κ. Άριστος Τσιάρτας.

http://www.sigmalive.com/simerini/news/local/322394

Βίντεο

Μόνιμα