Antistasi

 

Σκηνή βιασμού ανηλίκου κοριτσιού από τον πατέρα του, με την συγκατάθεση της ίδιας της μητέρας του η οποία χρησιμοποίησε ακόμη και βία για να γίνει ποιο εύκολα ο βιασμός.
 
Όλα αυτά χτες βράδυ από τον ΑΝΤ1.

Ναι καλά ακούσατε και εκεί που οι πάντες καταδικάζουν αυτές τις απάνθρωπες πράξεις εκεί στον ΑΝΤ1 τα προωθούν και τα προβάλουν χωρίς κανένα έλεος. Αν είναι ποτέ δυνατό. Που ακόμη θα φτάσουν τα κανάλια για χάρη της τηλεθέασης; Τι ακόμη χειρότερο έμεινε να δούμε;

Φυσικά αναφέρομε στην σειρά Ελένη η πόρνη, στην οποία μια από της σκηνές του ψεσινού επεισοδίου ήταν αυτή του βιασμού της μικρής Ελένης από τον πατέρα της με την συγκατάθεση ακόμα και της ίδιας της μητέρας της. Αν είναι ποτέ δυνατό αυτά που ποτέ δεν θέλουμε να δούμε ακόμα και στους χειρότερους μας εφιάλτες, να τα βλέπουμε στην κυπριακή τηλεόραση σε μια ώρα προβολής εντελώς ακατάλληλη και φυσικά χωρίς την σωστή σήμανση.

Ναι μεν πριν προβληθεί η συγκεκριμένη σκηνή πέρασε κάτω από την οθόνη μας η προειδοποίηση ότι η σκηνή που θα επακολουθήσει μπορεί να ενοχλήσει, αλλά για μένα δεν ήταν καθόλου αρκετό. Απ’ ότι ξέρω σειρές με τέτοιο περιεχόμενο δεν μπορούν να προβληθούν στην συγκεκριμένη ώρα ακόμη και αν το σήμα καταλληλότητας ήταν Χ, τέτοιες σειρές με τέτοιο ακατάλληλο περιεχόμενο προβάλλονται μόνο μετά τις 12 και αυτό είναι με επιφυλακτικότητα.

Και όλο αυτό δεν είναι τίποτα μπροστά σε όλο αυτό το ψυχολογικό πόλεμο που δέχτηκε η μικρή η οποία συμμετείχε στην σκηνή αυτή και τα έζησε όλα αυτά από κοντά. Ακόμη συνεχίζω να μην μπορώ να καταλάβω πώς οι γονείς της συγκεκριμένης κοπέλας που έπαιξε το ρόλο της Ελένης, δέχτηκαν η κόρη τους να συμμετέχει σε μια σκηνή βιασμού. Δεν φτάνει δηλαδή που έβαψαν τα μαλλιά της μικρής με αυτό το ψεύτικο ξανθό χρώμα που μας θύμιζε μια μικρή πόρνη την έβαλαν να παίξει και σε σκηνή βιασμού.

Φανταστείτε τώρα μια μικρή δεν ξέρω πόσο χρονών, αλλά φαντάζουμε γύρο στα 13 με 14 να συμμετέχει σε μια σκηνή βιασμού και συγκεκριμένα από τον πατέρα της και με τη συγκατάθεση της μητέρας της. Εγώ προσωπικά είμαι 23 χρονών και βλέποντας αυτή τη σκηνή επηρεάστηκα πολύ ψυχολογικά, είναι δυνατόν αυτή η μικρή που συμμετείχε στο γύρισμα της σκηνής να μην επηρεάστηκε καθόλου;

Θα μου πείτε τώρα ότι την μικρή ίσως να μην τη συγκίνησε καθόλου η σκηνή και να μην την επηρέασε η συγκεκριμένη ενέργεια. Πώς δηλαδή της το είπαν; «Γεια σου μικρή μου, τώρα θα γυρίσουμε μια σκηνή όπου εσύ θα ξαπλώσεις στο κρεβάτι των γωνιών σου, η μητέρα σου θα σε κρατά για να μην φύγεις και ο πατέρας σου θα σε βιάζει»; Για μένα είναι αδιανόητο. Δεν ξέρω εκεί στην παραγωγή της σειράς πως το είδαν το θέμα ή τέλος πάντων πόσο αναίσθητοι και απάνθρωποι είναι μπροστά σε ένα τόσο δύσκολο γεγονός, το βιασμό δηλαδή ενός ανηλίκου. Τέτοια θέματα χειρίζονται μόνο από ιδικούς και ακόμη είναι αρκετά δύσκολο.

Ντροπή στον σκηνοθέτη, ντροπή στην σεναριογράφο, ντροπή στους υπόλοιπους ηθοποιούς που συμμετείχαν στην σκηνή, ντροπή στον ΑΝΤ1 και ντροπή κυρίως στην Αρχή Ραδιοτηλεόρασης που κάθετε άπραγη. Κύριε Νειοκλή Νικοκλέους θέλω κάποτε να μου εξηγήσετε πως δεχτήκατε να γυρίσετε μια τέτοια σκηνή, πως δηλαδή μπορέσατε να βιάσετε μια ανήλικη. Ακόμη και αν ήταν ψεύτικο για σας στα, μάτια ενός ανηλίκου φαίνετε πολύ αληθινό. Πώς άραγε φάνηκε στην ψυχή του;

http://knagrou.wordpress.com/

Με αφορμή σκηνής βιασμού ανήλικης στην κυπριακή τηλεόραση.

http://knagrou.wordpress.com/2010/10/01/έλεος-σκηνή-βιασμού-ανηλίκου-στην-κυπ/

Την τηλεοπτική αυτή σειρά  (ΑΝΤ1)  δεν την παρακολουθώ. Αλλά είδα πολλές αναφορές των διάφορων παραγόντων οι οποίοι εκθείαζαν την πραγματική ιστορία, τα γυρίσματα και προέβλεπαν ότι θα έχει μεγάλη τηλεθέαση. ( σ.σ. εμπορικό τέχνασμα).

Συμφωνώ απόλυτα με το άρθρο που είναι καταχωρημένο στην πιο πάνω διεύθυνση, που διάβασα μέσα από το blog μου, ως το δημοφιλέστατο άρθρο του wordpress και επικροτώ με όλες μου τις δυνάμεις τις απόψεις του συγγραφέα.

Όσοι επισκέπτες της δικής μου ηλεκτρονικής διεύθυνσης δεν το είδαν και δεν το διάβασαν, τους παραπέμπω στο site του συγγραφέα  για να αντιληφθούν τι δυνατότητες έχει η τηλεόραση τόσο θετικές όσο και αρνητικές.

Υπό το πρόσχημα να γνωρίζουμε την αλήθεια για διάφορα γεγονότα, τα δημοσιοποιούν ντύνοντάς τα με την πανάκεια χλαμύδα της «τέχνης» για να προκαλέσουν δήθεν «ευαισθητοποίηση» του κοινού για να μην επαναλαμβάνονται τέτοια ανήκουστα γεγονότα βιασμών. Αυτοί οι άνθρωποι όμως, αν και είναι υπηρέτες της τέχνης, είναι τελείως άσχετοι στην επιστήμη της ψυχολογίας των παιδιών ή των μεγάλων. Π.χ. Δεν ξέρουν ότι με τη συχνή αναφορά ή προβολή τέτοιων ταινιών μειώνονται και χαλαρώνονται σε ανησυχητικό βαθμό οι αντιστάσεις στο κακό και στο ανήθικο; Για τα γυρίσματα αυτά έχουν συμβουλευτεί ειδικούς ψυχολόγους, κοινωνιολόγους ή άλλους σχετικούς επιστήμονες;

Εάλω τα χρηστά ήθη μας. Εάλω την οικογένεια, ασχημονούντες, έστω και θεατρικά, σε ανήλικα παιδιά.

Βίντεο

Μόνιμα